Re: Моето Hi-Fi / домашно кино!
@vvas, доволен ли си от ELTAX? Тази марка е от новите и нямам впечатления.
@FearMe, ще видиш ти като излязат и добавки за киноманиаците като генератори на мирис и ръкавици, които симулират по върховете на пръстите текстурата и температурата на обекта, държан от главният герой :) Стига това да не е цевта на току що стреляла картечница :-memnon
@FearMe, нали не мислиш, че звука който чуваш във филма е записан на снимачната площадка. Даже гласовете на актьорите не са записани по време на снимките на сцената, освен в редки случаи. Цялото озвучаване на филма се прави при пост-продукцията в студиото. И актьорите записват наново диалозите си.
Иначе си прав, че филмите са си 5.1 и 6.1 канала. Ресийвърите ги правят 7.1 и 9.1, обаче допълнителните канали дублират стандартните съраунд канали, за да се получи по-хомогенен звук отзад (както в киносалоните има по 6-8-10-15 колони отзад, но всичките са вързани на 2 или 3 канала)
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
@vvas, доволен ли си от ELTAX? Тази марка е от новите и нямам впечатления.
Какво да ти кажа? От Центъра съм много доволен!Създава страхотна панорама и дълбочина на звука!Фронталните са от серията Millenium.С тях имах проблем с високите среди и високите!На мястото на високите сложих един средно високо честотен говорител, а отгоре в подходящо тяло монтирах един супер високо честотен говорител, промених малко филтрите на колоните и нещата заспаха!
roumen68, втасах я, както само фантастика и ужаси гледам ;)
генераторът на миризми ще е с големината на пералня, и ще се зарежда с пълнители като цветен принтер :-memnon
разговор в магазин за аудио/видео консумативи:
-добър ден. 1 кофа миризма на трупове, 2 шишета слуз и 3 флакона барутен дим
-слузта свърши, но мога да ви предложа лига от зомби. няма да забележите разликата
d.h.v., никой не оспорва постпродукцията, но в гонене на количествените натрупвания май спряхме да си задаваме въпроса дали изобщо те водят до качествени изменения ;)
@FearMe,
Значи в твоят случай в магазина ще те питат кой е филма и в коя планетна система или галактика се развива действието, за да приготвят автентичният за съответното място букет от аромати :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
@Hecoat, снимки?
Хайде, никой не даде коментар за моето кино. И има ли съществен ефект от задна при 6.1 или задни при 7.1 колони? При условията при мен - креслата са опрени на стената отзад. Така че ако се монтира колона - ще се окаже над главите и сигурно по-скоро би нарушила киноефекта, отколкото да го подобри. За това и не съм сложил. Какво мислите?
Също за задна имам избор само центрове, които са излишно екранирани в случая (за работа до ТВ). Не мога да сложа 1 сателитна, защото ги има само по двойки.
Според мен изключително важно е да подредите правилно колоните и помещението да е подходящо. Много хора наблъскват техниката в някаква стаичка. Курдисват си колоните където им е най-удобно и си мислят че са ОК. Абсолютно безсмислено е да дадеш 20 бона за звук и да ги наблъскват в някаква малка стаичка.
Аз не мога да се нареча супер аудио маниак, но имам доста прилично озвучаване. В момента завършвам строежа на къщата си и съм решил една от стаите да я направя за гледане на кино. Естествено ще се наложи лек ъпгрейд на компонентите и тогава с гордост ще кача снимките.
Браво Lazarus,
искрено ти завиждам затова, че сега се строиш къщата и можеш да предвидиш мини кино-салон, а защо не и "миди" :)
Това че ще бъдеш в къща значи, че ще можеш да разтърсваш спокойно бетонната плоча на пода със здрав саунд даже и след 22.00, което също си е за завиждане. Така е, прав си за големите колони и малките стаички, законите на акустиката и т.н, но какво да се прави... :)
Едва ли не си се сетил вече да го направиш, но все пак да ти напомня - да вградиш качествени аудио/видео кабели из къщата, както и за интернет. Аз ако си строя ново жилище - бих обърнал специално внимание и на това.
Mоята скромна системка : PIONEER VSX-D514 , JBL E80 ,JBL E30 ,JBL EC35 незнам дали съм направил добър избор , но имам известен проблем като се увеличи до -35 се включва някаква защита и се самоизключва. Има ли някой идея от какво може да е това .
Цитат:
Първоначално публикувано от fanta orange
мисля че е заради колоните,колонките са ти май слаби
Аз си мисля че е слаб PIONEER VSX-D514 , тонколоните не са толкова слаби .
Цитат:
Mоята скромна системка : PIONEER VSX-D514 , JBL E80 ,JBL E30 ,JBL EC35 незнам дали съм направил добър избор , но имам известен проблем като се увеличи до -35 се включва някаква защита и се самоизключва. Има ли някой идея от какво може да е това
Ресивъра ти е на 8ома а колоните на колко са ?
Аз съм с предния модел VSX-D512 с колони JAMO 8ohm и нямам проблем
Здравейте
евала за системите, добре са направени като гледам !
Ето и моето подобие на такава : http://snimka.bg/album.php?album_id=63091
В началото виждате субуфера, най общо той е с правен от мен 70 ватов усилвател и евтин китайски говорител, за парите си свирка добре, не е добър за музика, но във филмите му е силата ! :)Пада доста ниско което е добре
След това усилвателя ми, и той е китайски, евтин, но за сметка на това свири дооста по добре от маркови такива,транзисторен е, и консумацията му е 600 вата, при дадени 5 по 80 вата ! С два тороидални трафа е и тн, има си необходимите декодери за Dolby Digital и DTS, няма радио! Но както казах, него го бива най много!Подчти 16 кг е говедото, като за 300 лв мисля че става!
Колоните, предните 2 ги бива, не са лоши, но помещението в което ги ползвам е малко за тях, съраунда не е добър, така че ще се сменят говорители ! Телевизора е Philips 29PT8520, който си е добър модел! Масичката под телевизора е мое дело
Главно гледам филми от компа към телевизора,главно DivX филми с AC3(dolby digital)или DTS звук със SPDIF от дъното на компа към ресивъра!
По напред във времето може да купя едно двд, ей така да има :)
Lazarus идеята за стая за кино е супер, мисля че най добре ще е с един проектор, DLP естествено, тогава ще си най доволен мисля :)
roumen68 твоята система вече я знам, добре че не си ми съсед, досега да съм те застрелял :)
Важното е да сме си доволни от системата и да си гледаме филми като хората
:)
Миро,моля те да коментираш качествата на комплекта за дом.кино PIONEER в Техномаркет,който е около 1000 лв. (с колони JAMO).10x предварително
Здравей ceco7
темата не е за тук, или пък е но все пак , смешно или не но дори и мойте китайски подобия на колони свирят по добре
от jamo то, което не е и jamo a PJ ! тънки кутии, суба е смешен, моя го смазва във всяко едно отношение, съраунда не е зле, центъра става, усилвателя го нямам при мене но говорих с колега,не му харесва,така че няма нужда да си казвам мнението !
За малко повечко пари може да се сглоби една доста по добра система!
:)
miro_vampiro, продавал съм PJ, като това означава Poduct of JAMO, т.е. говорителите са на JAMO, като другото се слага каквото е поръчал клиента ;-). Имахме навремето един комплект такива но бяха по-евтинки около 600 лева излизаше цялата система.