Избор на система за Домашно кино
Здравейте!
Изкам да си купя система за Домашно кино. Средствата които мога да отделя са до 500 лв.
Спрял съм се на следните модели:
PHILIPS HTS 3100
PHILIPS HTS 3500S
SONY DAV DZ 110
Приемам всякакви мнения и за други модели до посочения по-горе ценови диапазон.
Държа да има качествен звук, да чете DivX без проблеми, субтитрите да са на фон (евентуално да може да се
променя размера им).
Благодаря предварително.
Re: Избор на система за Домашно кино
Като качество на звука и картината мога да ти препоръчам следния ред:
1.Sony DAV-DZ110
2.Philips HTS3500 - моделът е 2005 година!!!
3.HTS3100 е доста орязан откъм тонколонките-еднолентови са.
Мога да ти препоръчам Philips HTS3115/12 - сега е 499лв. Но за съжаление субтитрите не са на фон и са дребнички, но четливи. Висока звукова мощност. В "хангара" на магазина не можах да преценя качеството на звука.
За Sony и HTS3500 не помня дали имаха фон субтитрите, но мисля, че и те са дребнички.
За HTS3500 има неофициални FW, за 3115 още не са излязли, а за Sony няма до момента неофициално нищо ново. Официално също.
Общо взето Philips и Sony четат почти всички формати на картина и звук.
Няма в момента на пазара "всеяден" плеер", освен тези за PC!!!
Много съм доволен от новия LG LH-T760 SB . 700W RMS И ЗА ДО 500 лв. е OK
На работа имам един САМСУНГ HT - Q22. Много съм доволен от това как вика. До него има ЛГ 551ТВ, ами разликата в силата е огромна, както и в цените. Самсунга е 418, а ЛГ-о 570 лева. Естествено си има и недостатъците. ЛГ-о има по плътен бас, но като сила баса на самсунга също не е зле, но му отстъпва в плътноста на звука. Когато се гледат ДивХ филми субтитрите са с черен кант но са доста дребни, трябва доста да се кьораш да ги видиш, почти същите като на сони. За разлика ЛГ имат едни от най-добрите субтитри при ДивХ филмите и никога не съм имал и един филм или диск да ми направи проблем да не го чете или с артефакти. При Самсунга могат да се очакват такива изненади, като артефакти в картината. Като слушане на музика е средна работа, има що годе добри високи, баса както споменах само думка яко и вибрира, но без плътност и най-големият проблем на всички ДивХ системи средните почти никви ги нямат. Но като цяло за 420 лева и силата която има ми харесват. За музика най-добре се пробва с един DTS диск, ако не криви много или почти не криви, го взимай. То и за другите системи е така.
Вчера се бях засилил да си купувам системата за домашно кино Philips HTS3115/12 с HDMI.
Не че моя Pioneer DV-575A не работи, но ми се иска да има HDMI и да чете нормално прословутите филми, кодирани с “накъсващи” кодеци. Става въпрос за DivX GMC с повeче от 1 wrap point и други подобни, при които картината “замръзва” и чак след около 10сек се сменя кадъра. Субтитри и звук вървят нормално. Сравнително рядко досега се срещаха такива филми, но в последно време май всичките хубави са с такава кодировка.
Тестът беше много набързо и не с оригиналното дистанционно, затова не смея да твърдя, че е много коректен. Тествах с оригиналния SCART кабел по RGB на ТВ Philips 32PW9520/12 с Pixel Plus & DNM. Original Philips FW v.C20 – то по-нова и няма, а тази, с която е доставен няма БГ субтитри въобще.
Резултати:
1.Предните озвучителни тела, както и задните НЕ СА МАГНИТНО ЕКРАНИРАНИ!!! Кинескопа така позеленя, че сериозно се уплашиш, дали не съм го повредил. Що за простотия –екранировката се прави елементарно и с нищожни средства.
2.Когато пуснах филмите с GMC – “Screamers” & “Nostradamus” на екрана за кратко се появи съобщение “GMC Not Supported” и картината си замръзна, звука и субтитрите си вървят, както си става и на моя Pioneer. И вече се отказах да купувам машината – тя не чете това, което не поддържа и старото ми DVD!
3.Специално си записах на NEC 35XX записвачка и носител Verbatim DVD+R DL (6.99лв.) с Nero 7.5.1.1 Ultra Edition филма “Bourne Identity” с DTS и DD. Nero-то автоматично си зададе Book Type DVD-ROM и както моя Pioneer DV-575A, така и Philips HTS3115/12 нямаха проблеми с възпроизвеждането на двуслойния DVD+R носител.
4.Качеството на картината е много добро както на DVD, така и на MPEG-4 файловете. Нямам претенции към звука, доколкото може да се оцени в той в големия магазин. Има достатъчен запас от мощност и EQ с няколко положения (фиксирани) за музика и филми.
5.Субтитри на MPEG-4 – оригиналните са дребнички, но четливи, Bold и черна окантовка, без фон зад тях.
Изводи:
Много добра система за цената си, единствена в този ценови клас с HDMI и въпреки всичко четяща най-много типове кодеци и субтитри!
Не съм тествал нов модел система със Zoran Vaddis 8 – Samsung например, но преди 2 години бяха доста по-зле откъм поддръжката на MPEG-4 кодеците. А и ако не ме лъже паметта си беше написано, че не чете GMC.
Бих искал да помоля някой, който си е купил модел на Sony DAV-DZ110 или 410 да напише как се държат на GMC кодирани филми! Накъсват ли или всичко е ОК? Просто нямах време да тествам в магазина, а и продавачите взеха да нервничат.
НЕ Е ЕДИСТВЕНА. LG LH-T760SB - това е аналога и то много по-добър.Има HDMI & UPSCALING до 1080i,също и USB......