Имам DVD player Elite 400 с USB. При опит за четене на филм записан на USB Flash drive в някои случай инициализира и чете без проблем, а в други филмът изобщо не тръгва ( някои колеги пишат, че понякога USB- то отнема около 1 мин за инициализация, това не съм го наблюдавал).
Вероятно Скоростта на трансфер от USB Flash drive е от значение. Горните наблюдения са от различни
видове памет ( не мога да цитирам точните модели). Даже съм наблюдавал при една и съща памет ако филмът е записан като едниствен файл се чете без проблем, но ако има други файлове и директории на корена не се чете.
Та, питането ми е: каква минимална скорост на трансфер би осигурила безпроблемно четене. И тъй като този показател не винаги се пише по характеристиките, има ли начин (програмка), която да измерва реалния трансфер рейт на дадена памет.
Ясно е ,че методът на пробите и грешките е като,че ли най-надежен. Но съм се замисли за купуването на по голяма памет 2-4 Гб, които още не са разпространени и е по-трудно да се намери за проба.
Иначе ДВТ-то е вече на около 1г и 4 мес ,не съм имал никакви ядове до сега, но започна по-трудно да чете презаписваеми ДВД та с DIVX филми, така че се подготвям за евентуални проблеми с лоудъра.
ще съм благодарен на всякакви коментари и мнения
благодаря предварително
П.С. пускам същата тема и в раздел битова техника/ видео