Препоръчайте ми домашно кино с което да мога да ползвам старите си кабели?
Старото ми LG изкара доволно 5 год. Кабелите си останаха скрити идеално зад лайсните (а аз адски мразя да се разправям с кабели) и сега търся такова с такива колони, които да са с онези "щипки" така, че да мога да вържа колоните към него само като "закопчая" кабелите без да се занимавам със снадки и т.н.
Става дума за тези "щипки".
http://www.avatarhosting.net/pics/th...udio_jacks.jpg
Държа единственно да чете и възпроизвежда безупречно стандартни двд-та с долби/дтс, да чете мп3-та, да има просто ляв/десен аудио вход, да има s-video, скарт или d-sub видео изход, да има радио, да е на цена до 300лв и да не се налага да търся ново прекалено скоро. Общо взето нещата от снимката.
Не държа на hdmi, divx/xvid/mpeg4, оптични входове/изходи и т.н.
Re: Препоръчайте ми домашно кино с което да мога да ползвам старите си кабели?
ДВД или домашно кино?
Повечето домашни кина с такива кабели, да не говорим, че и да е с други просто режеш накрайниците и си готов.
Само трябва да внимаваш, че някои са така направени, че всички кабели на колоните отиват към субуфера, а не към плеъра.
Повечето което съм виждал или кабелите им излизат директно от колоните без д амогат да с еоткачат, а се закачат в устройството посредствон други щифтове. Интересува ме и от двете страни да има щипки като на снимката.
Става дума за домашно кино както съм споменал. Интересува ме препоръка за конкретни модели, налични в техномаркет/полис и т.н. по вече споменатите критерии горе.
Цитат:
Първоначално публикувано от imarh
Повечето което съм виждал или кабелите им излизат директно от колоните без д амогат да с еоткачат, а се закачат в устройството посредствон други щифтове. Интересува ме и от двете страни да има щипки като на снимката.
Става дума за домашно кино както съм споменал. Интересува ме препоръка за конкретни модели, налични в техномаркет/полис и т.н. по вече споменатите критерии горе.
До колкото знам под термина домашно се разбира комплектче с колони? Това ли търсиш?
А ако изхода е с врътки а не с щипки, за няколко лева ще си купиш от най-евтините банани :) и си готов.
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
До колкото знам под термина домашно се разбира комплектче с колони? Това ли търсиш?
А ако изхода е с врътки а не с щипки, за няколко лева ще си купиш от най-евтините банани :) и си готов.
Ако има такова - без колони (аз си имам), още по-добре, но се съмнявам да има. Интересува ме конкретен модел, който можете да препоръчате?
Цитат:
Ако има такова - без колони (аз си имам), още по-добре, но се съмнявам да има. Интересува ме конкретен модел, който можете да препоръчате?
Трябва ти рисийвър
@imarh, струва ми се, че въпросът ти е твърде конкретен и за нещо, което малко хора е интересувало. Затова и няма отговори с конкретен модел. (Все едно аз тук да задам въпрос "моля, препоръчайте ми модел пералня, която при 1200 оборота да има шум до 52 dB, а при 1000 - до 47 dB" :) )
Както ти написа @CrossBlade - ако си купиш отделно A/V ресивер и отделно DVD плеър - то на ресивера свързването на колоните задължително е или със щипки, или с винтове. Тогава си купуваш отделно и колоните, или ползваш старите, ако все още ти вършат работа.
За готов комплект "всичко в едно" - отиди в някои от Техно... магазините и или сам огледай изложените мостри отзад и им огледай свързването, или попитай консултантите за помощ.
Обобщавам. От старото ще ползвам само кабелите.
Трябва ми ново домашно кино. ДВД Плеър + Усилвател 5.1 + Колони - Всичко в едно. Така познатото ни all-in-one домашно кино на всички. Не отделни модули, а такова като на снимката. Искам най-обикновено устройство което да чете ДВД-та, да има радио, да мога да си включвам лаптоп-а през аудио входа-а и видео изхода, да има поне един от изброените д-суб, скарт или с-видео* и да не надвишава 300лв. Каот се замисля, като че ли всяко домашно кино поддържа тези* неща.
Единственото ми по-специално изискване е кабела да се закопчава с щипки (като на снимката) за колоните и устройството, за да ползвам вече наличните кабели. И понеже не съм в течение, сега кое е качественно като звуко/аудио възпроизвеждане и надеждност в този клас питам вас.
Всъщност, сега като гледам съм написал същото, както и в първия ми пост.
Цитат:
Обобщавам. От старото ще ползвам само кабелите.
....
Всъщност, сега като гледам съм написал същото, както и в първия ми пост.
Всъщност, в първи пост не спомена изисквания нито за ДВД, нито за колони. В предния си пост каза, че е по-добре БЕЗ колони, сега искаш да има - последно?
Цитат:
... И понеже не съм в течение, сега кое е качественно като звуко/аудио възпроизвеждане и надеждност в този клас питам вас.
Щом търсиш качество - мини на система от отделни компоненти. Всичко в едно не гони качество, а универсалност.
Но ако минеш на система от отделни компоненти - тогава е препоръчително да си махнеш тези кабели, заради които сега търсиш такава системка. Защо ли? Защото най-вероятно са с малко сечение на проводника. За качество е добре да пуснеш специален кабел примерно JAMO, 2x2,5 квадрата - до колоните. Има го в Техномаркет, на метър се продава.
Може да ти се струва сложно и скъпо така, но според мен си струва парите и усилията.
А иначе - сега ще се насочиш към даден модел само защото отзад бил със щипки - твърде ограничаващо избора ти, а и качеството ще е...
При "всичко в едно" се правят компромиси с качеството в името на ниска цена и функционалност. Примерно захранването е едно за всичите консуматори, което вече се отразява зле на звука.
Ако е от отделни компоненти - скоро като станат по-евтини блу-рей плеърите - само ще замениш DVD плеъра с такъв, а всичко друго си остава без промяна. Докато "всичко в едно" - бързо ще ти остарее морално. Нещо като лаптопа е - много функционално устройство, но остарее ли - няма ъпгрейд, а се хвърля цялото. От отделни компоненти е като нормално PC - правиш ъпгрейд или заменяш повредена част когато се наложи.
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
......
Без да се обиждаш, но мился, че не четеш достатъчно внимателно форума.
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
......
Да кажем, че ме убеди. Сега респективно ще те питам за конкретна препоръка за ДВД плеър (не държа да чете divx/xvid/mpeg4) и 6 канален усилвател който да свържа с въпросния двд плеър, евентуално с още едно външно устройство и с мойте колони 5x20Wx4ома + 1x40Wx8ома?
Има едно моделче на промоция пак на LG(HT 303) за 279лв. според мен ще ти свърши добра работа.
http://www.technopolis.bg/product.php?pid=453
Цитат:
Да кажем, че ме убеди. Сега респективно ще те питам за конкретна препоръка за ДВД плеър (не държа да чете divx/xvid/mpeg4) и 6 канален усилвател който да свържа с въпросния двд плеър, евентуално с още едно външно устройство и с мойте колони 5x20Wx4ома + 1x40Wx8ома?
Аз лично съм почитател на марките SONY и PHILIPS, така че бих търсил неща от тези марки. Ако парите не са такъв проблем, а търсиш нещо средна хубост - отиваш в магазина, забелязваш кои са най-ниските и най-високите цени за дадена марка и след това почваш да оглеждаш по подробно моделите, които са някъде около средата. В повечето случаи цената е показател къде стои даден модел като изпълнение, като качество, като възможности. Но се огледай и за промоции ако има някакви.
Все пак ти препоръчвам отделните компоненти да са от една марка, но не е задължително условие за успешна комбинация. Е, остава да има и естетическа сходимост между тях.
Съжалявам, че не ти давам конкретни съвети за модели, но за да го направя - трябва да съм в магазина и да поогледам нещата на място.
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
.....
Голям да порстнеш! :)