Резултати от 1 до 10 от общо 10

DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #1

    DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    Здравейте, купих си една тояга DVD NEO R45USB HD с USB и SD/MMC слот. http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09024612 Когато пусна ДВД диск субтитрите са с нормална големина и всичко е о.к. Обаче когато пусна XviD файл със субтитри свален от zamunda.net, буквите са ужасно малки и изобщо не стават за четене. Пробвах да направя DivX с вградени субс. с AviSub, AviAddXsub и всички тем подобни "Бързи" програми за правене на вградени субтитри, но резултат никакъв. DVD-то чете направения DivX но като натискам бутона "Subtitles" пише, че няма налични субс. А когато зарежда филма, не излиза меню: "Със субтитри; Без субтитри" А при XviD излиза. Какво ли не пробвах с тея програми, с различни настройки и не става. Пробвах с AVIRecomp, VirtualDub и производните им и ги вградих директно чрез реенкодинг и стана супер , но направих само 10мин. AVI, понеже цялата процедура трае около 1,5 часа. .От К&К отговориха, че нямат firmware. Пробите ги правя с флашката през USB-то.

    Имам следните въпроси:
    1. Има ли по-бърза програма за перманентно вграждане на субс, чрез реенкодинг.
    2. Как е възможно DVD-то да чете новоформирания с вградени субс DivX файл и същевременно да не излизат титри?!? (Направи ми впечатление, че когато преглеждам файла с DivX Player на компа, трябва с десен бутон от менюто да избера субс. принудително иначе не тръгват сами. На DVD-то това не се получава.)
    3. Защо на всички DVD плеъри за които прочетох в google и по форумите вградените субтитри в DivX излизат, а на мойта пръчка не ? Отгоре на него пише че поддържа DivX?!?

    Ще бъда много благодарен ами ми дадете информация по тези въпроси.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #2

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    Никой ли няма мнения/съвети по проблема?

  4. Banned
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    80
    #3

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    С тази програма ги вграждам за 30-40 мин. http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6009
    Аз съм с филипс и ги вграждам за минута и половина с тази AviAddXsub но трябва да натисна
    бутона субс на дистанционното за да ги покаже.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #4

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    #petttto мерси! Пробвал съм я. С енкодинг на филма става разбира се, но при мен се получава за час, че и повече. Мноого е бавно. А и при енкодинг се влошава качеството.Пробвал съм и всички съществуващи програми за вграждане на графични субтитри, но вече готовия файл DVD-то възпроизвежда без да има субтитри. Смятам че проблема идва от това, че подобни програми ползват файлове с разширение .bmp, които не се поддържат от този модел. Някой може ли да каже има ли firmware с по-големи субс. Друг вариант не виждам май. Някакви идеи?

  6. Banned
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    80
    #5

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    До колкото знам това НЕО е със ейчдиемай, може би затова са му малки субтитрите, защото е за големи тв. Пробвал ли си го през HDMI , как е картината? Всички AVI филми ли чете?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #6

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    Всичко чете. Има логика в това което казваш. Но няма как да го пробвам през HDMI. Просто нямам такъв TV. Интересното е, че отгоре на него пише MPEG-4, което трябва да означава, че чете MP4, но го пробвах и не го разпознава. Ако филма е на DVD формат субтитрите са нормални. Но от AVI са малки. Видах се в приключение с тая тояга. А лошото е, че никой няма идея, как да се преборя с проблема.

  8.  
     
  9. Banned
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    80
    #7

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    Поне не си се набутал мното, аз взех филипс 3380 четири пъти по скъп от твоя и съм гледал 5 филма , все нещо не им харесва на филмите, мислих да взимам като твоето и изглежда е бил по-добрия избор, освен да те посъветвам да видиш плеъра дали е включен на картина 16:9 забелязал съм че поне при мен субтитрите са по-големи когато е на 4:3 формат.
    И още нещо, аз ги вграждам с тази програма AVIAddXSubs в нея има опция да добавиш меню, може би тогава когато добавиш субтитрите като меню може плеарът да ги види

    А като последен вариянт може да направиш всичките букви главни, аз съм го правил със Subtitle Workshop -> Редактиране-> Текст-> Смяна на регистъра-> В ГОРЕН РЕГИСТЪР-> О.К.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #8

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    М дааа... Значи номера с главните букви съм го правил - не върши кой знае каква работа. Но виж, това за добавяне на субтитри като меню не съм го правил и мисля да го пробвам. Чудесна идея, мерси. Иначе го взех мострено DVD-то от Техномаркет. Беше и последна бройка и заради тея неща ми го хванаха с отстъпка на 28лв. Така, че набутвацията е минимална. Аз по принцип го взех да пускам анимации на малкия преди да заспи. И естествено върши работа за това. Но един следобяд вкарах във флашката филм и се разочаровах от маките субтитри. Абе мисля да инвестирам в ELITE PV-4000, с по-новия софтуер, който разбира се ще сменя с AKAI-ският с моднатите субтитри и смятам, че тогава всичко ще е О.К. В момента в магазина е 65лв. Проверих му версията на софта. Имам изтеглен Firmware. А и в магазина като пробвах с флашката, се оказа, че ELIT-а чете по-бързо от нея и освен това има 3 размера на субс. Идеално. Четох и доста отрицателни мнения за него, но смятам, че след ъпдейт на софта няма да има ядове. Ти какво мислиш за тази машина?

    P.S. Обзалагам се че има някъде Firmware с уголемени субс за НЕО-то. Примерно съвместим софт от друга марка DVD но с еднаква организация на хардуера. Щом софта от AKAI става на ELITE, значи трябва да има и за НЕО.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #9

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    Така! Значи оправих проблема. И ще споделя, за да помогна и на друг, който има подобен. #petttto тук е момента да ти кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ! Ето какво направих:
    Потърсих да видя какво пише в Google за програмата AviAddxSubs. Първото което ми излезна е: http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php
    Там хората подробно са описали всичко и дори са дали списък с моделите DVD-та, които работят добре използвайки тази програма за вграждане на субтитри. И точно там е разковничето. Прочетох ето това: "LG DVX 298H (VP=450) (Playback through USB doesn't support XSUB, use DVDRW only)" Този модел на LG е с чипсет Zoran Vaddis 888, също като моето NEO. Организацията на софтуера и менюто е същото. От там идва логиката, че и мойто не поддържа вградени субтитри през USB-то както пише за LG. Взех си DVD-RW, както са препоръчали хората, направих DivX с вградени субтитри, чрез по-горе описаната програма, записах го на презаписваемия диск, пуснах го на DVD-то и....... появиха се....! Невероятно. Даже бих казал, че времето за запис на диска е по-малко отколкото времето за прехвърляне на флашката. Доволен съм! Само дано издържи по-дълго механиката. По принцип взех това NEO заради слотовете SD/MMC и USB, като се надявах да не чегъртам с дискове, но след като не поддържа вградените субс от USB, нямам избор. Въпреки всичко е хубаво, че се появиха. Благодаря още веднъж #petttto , че ме насочи към програмата и от там се разплете загадката!

  12. Banned
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    80
    #10

    Re:DVD Player NEO R45USB - Субтитри Проблем!

    радвам се че донякъде си оправил нещата, но хубаво щеше да можеш да си ползваш USB-то, разгледай програмата има някъкви опции за меню, трябва да има начин да го излъжеш.

    За елита просто толкова неща прочетох че имам чувството че всеки месец на един и същ модел му променят чарковете, има някакъв 5000 поинтересувай се за него иначе май LG като цена и качество е най-добре, но споед мен запиши на флашка авита в различен формат и тествай задължително, и филма го чакай да измине поне 5 мин а за елита и 15.

    От техномаркет се съгласиха да сменя филипса за LG, записах на флашка 7, 8 авита които не вървяха на филипс 3380 елджито си ги прочете всичките даже и два филма с пакет битстрийм, модела на елджи е 492Н, с ъпскалинг , моят съвет е ако нямаш голям тв да пробваш някой от новата серия на елджи. Показва и вградени субтитри през флашката така че тествай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Субтитри на последна версия на KM player
    От dodolan във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 14-12-13, 15:35
  2. NEO DVD-R45USB - USB Проблем
    От Rumata във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 30-12-12, 11:47
  3. Субтитри в Windows media player 9
    От sallys във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 03-11-03, 19:42
  4. Проблем със субтитри при BS player
    От Sunny във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 18-10-03, 00:25
  5. Windows Media Player 6.4 със субтитри
    От pjMarvin във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 19-07-01, 03:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе