Здравейте, купих си една тояга DVD NEO R45USB HD с USB и SD/MMC слот. http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09024612 Когато пусна ДВД диск субтитрите са с нормална големина и всичко е о.к. Обаче когато пусна XviD файл със субтитри свален от zamunda.net, буквите са ужасно малки и изобщо не стават за четене. Пробвах да направя DivX с вградени субс. с AviSub, AviAddXsub и всички тем подобни "Бързи" програми за правене на вградени субтитри, но резултат никакъв. DVD-то чете направения DivX но като натискам бутона "Subtitles" пише, че няма налични субс. А когато зарежда филма, не излиза меню: "Със субтитри; Без субтитри" А при XviD излиза. Какво ли не пробвах с тея програми, с различни настройки и не става. Пробвах с AVIRecomp, VirtualDub и производните им и ги вградих директно чрез реенкодинг и стана супер , но направих само 10мин. AVI, понеже цялата процедура трае около 1,5 часа. .От К&К отговориха, че нямат firmware. Пробите ги правя с флашката през USB-то.
Имам следните въпроси:
1. Има ли по-бърза програма за перманентно вграждане на субс, чрез реенкодинг.
2. Как е възможно DVD-то да чете новоформирания с вградени субс DivX файл и същевременно да не излизат титри?!? (Направи ми впечатление, че когато преглеждам файла с DivX Player на компа, трябва с десен бутон от менюто да избера субс. принудително иначе не тръгват сами. На DVD-то това не се получава.)
3. Защо на всички DVD плеъри за които прочетох в google и по форумите вградените субтитри в DivX излизат, а на мойта пръчка не ? Отгоре на него пише че поддържа DivX?!?
Ще бъда много благодарен ами ми дадете информация по тези въпроси.