Странно бумтене от суб при превключване на вход на ресийвъра
Здравейте,закупих си velodyne субче,което да замести едно подобие на суб и всичко беше ок,до 2-3 часа тестове и настройки и изведнъж,чух как при превключване на друг вход на ресийвъра,суба прави едно бум,кратко но силно и понякога го прави и като изключвам ресийвъра.Другото интересно е,че ако превключвам между входове където няма сигнал,няма бум,но ако превключа от вход със сигнал към друг (без значение другия дали има или няма) и се чува яко бум.Реших,че нещо се е бъгнал суба и върнах стария и той се държеше вече като новия.Преди никога не го е правил това,а сега и той почна.От опитите ми със други кабели,контакти и т.н. няма ефект.При едно от слагането на кабела на суба към ресийвъра ме перна ток и реших да замеря между нула (от разклонителя в който е включен суба) към лфе корпуса на суба и мултицета показа 110V,което много ме озадачи,премерих и на другия и там така.Ако някой е имал подобрн проблем или има идея от какво е,ще съм му много благодарен да сподели,както и нормално ли е това напрежение между нула и корпус на суба?Мерси предварително :)
Re:Странно бумтене от суб при превключване на вход на ресийвъра
Веднага ти казвам каво е станало при тестовете който си правил си вкарал или изкарал LFE кабела от ресивъра без да си го изключил :).
Това автоматично води изгаряне на една малка защита в ресивъра която най вероятно ще ти струва около 50кинта , след празниците се обърни към сериза сори.
Ами да,признавам си без бой,стана това и си помислих,че не трябваше,ама ....... А толкова ли лесно горят?А сам няма ли да се справя със смяната?Той е в гаранция,ама мога да я прежаля :) Ако ми дадеш още малко инфо ще съм ти много благодарен :Drinks:
Ако digital11 е този ,за когото го мисля (Здрасти , Митко , край на анонимността :) ) е прав - при тестове ни се случи точно същото нещо . kristian_nk - занеси го на сервиз и щом имаш гаранция се прави на ударен - "Купих си субуфер ,включих го и започна проблема ;) " Може да кажеш ,че си пробвал и с друг суб ,ако започнат да те въртят ,че проблема не е в ресийвъра .
Привет , както каза колегата и при нашите тестове с него направихме този гаф. Тествахме моя velodone и неговия
BK Gemini само дето не спазихме основното правило "изключвай всичко преди да връзваш или разкачаш" . Проблема е незначителен и не трябва да се притесняваш ще ти сменат съпротивлението и карай напред :) .И да ти е за урок ,както и на мен де :) :) :)
Ами то май,човек докато не си удари глават не му мисли много ;) Хем си знам,че не е добре и ....... Днес го оставих и ще видим какво ще стане,макар че като знам,че аз съм виновен,ще ми е трудно да се правя на луд,не обичам така.Дано само да не оправят и нещо дето си е работило,че от оторизирани сервизи нямам добро мнение.Но по важното е да го оправят по бързо,че без него ми е :( А вече и аз ще внимавам повече. Благодаря ви за помоща :Drinks:
Пиши като го вземеш и разцъкаш . Успех с ремонта.
Взех го и се оказахте прави :ole Пари не ми взеха,но ме предупредиха,че съм вклчил lfe при включен уред и е направило искра и така.Сега вече всичко е ок и вече включвам нещата само при изключено захранване :) Така че и към другите съфорумци,внимавайте :) Със здраве на всички.