-   Относно SPDIF изход  Здр.
 Искам да свържа телевизора ми и приемника ми (на мегалан е) с оптичен кабел. Тележизорът ми е LG 32ld420. Той има optical digital audio out а приемникът е с SPDIF. Та се чудех тези букси едни и същили са т.е ако си купя оптичният кабел ще влезели в SPDIF входа?
 Искам да го свържа така защото телевизора ми няма аудио изход с чинчове а е само оптичен. Аудио системата ми пък няма оптичн вход а е само с чинчове.Чинчовете на системата съм ги свързал с приемника и за това искам да свържа и телевизора с приемника. Защото когато пусна да гледам филм през USB-то звокът е през колоните на ТВ-то

-   Re:Относно SPDIF изход  Тези букси не са едни и същи така както си ми го обяснил.Вземи един кабел с чинчове и пробвай дали ще влезе в аудио аут на тв-то,ако обаче буксата там е квадратна въобще не пробвай.имаш шанс ако е чинч само.огледай отзад за друга такаба букса на която да пише digital audio out или нещо подобно.Ако няма такава мисията е невъзможна понеже няма кабел които да свърже двете устройства с тези им букси.Ако имаш скарт свободен на LG- то може да изведеш аналогов сигнал към уредбата през него. 

-   Re:Относно SPDIF изход 
-   Re:Относно SPDIF изход  Да и така става както е посочил колегата в горният пост,ако ти се занимава.По добър вариант е.