Иска да си поръчам това домашно кино от щатите през ebay обаче си зададох въпроса дали няма да има разлики с същия модел който се продава в бг! Как мислите? Дали ще работи за нашия регион?
Преглед за печат
Иска да си поръчам това домашно кино от щатите през ebay обаче си зададох въпроса дали няма да има разлики с същия модел който се продава в бг! Как мислите? Дали ще работи за нашия регион?
Има голяма вероятност да не работи, с някои дискове и формати в БГ, ако е регионално кодирано.....Освен това може да има разлики изискванията към захранването.......или най-малко щекерите за контактите ще са други и ще ти трябва адаптираща приставка.....
Сега възниква въпроса дали са регионално кодирани в щатите? И има ли възможност да се смени фърмуера или да се отключи за нашия регион?
Защо не питаш директно продавача в e-bay?Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Попитах го и ето отговора му:
You would have to check the manufacturer specs. I really do not know the answer to that.
if you figure that out & want a shipping quote, let me know. its kind of a pain to calculate freight so if you cant use the product I'd rather not spend the time getting shipping cost.
п.с. В спецификацията пише че е кодиран по региони (или поне има таблица такава)... Въпроса е дали има възможност за смяна на региона... В нета намирам инфо за BD-D5500 което е само блурей плеър и дали е кодовете ще работят и на HT-D5500 не намирам инфо...
За BD няма региони ,но DVD са ,като повечето има вариант да се флашнат и да станат мулти регионални.
Мисля, че това ще Ви е полезно.Цитат:
http://webcache.googleusercontent.co...g&client=opera
В наръчника за американския вариант пише:
This product is compatible with the NTSC color system only.
PAL discs will not play.
Лоша работа! Излиза, че няма да ми върши работа...
Иначе мога да го купя за $255 + доставка която не ми е ясна още...
Другите ми неизвестни са на какво зах.напрежение е?
Дали PAL не се поддържа хардуерно или е ограничен софтуерно и ако е второто има ли възможност да се качи фърмуер за европейките модели?
Какво мислите заслужава ли си риска или да се отказвам?
Също имай в предвид, че пратката ти ще отиде в митницата, където за да я освободиш ще трябва да платиш ДДС или да "почерпиш" някой от митничарите. Доставката от Щатите никога на мен не ми е излизала евтина ( особенно когато е по-обемист пакет ), времето, за което ще пристигне е около 20 - 25 дена. Знам че това не е по темата ти за регионите, но все пак и тези неща си оказват влиянието върху цената и крайната удовлетвореност от покупката ( поне при мен имаше такъв ефект :) )
Защо не пробвате от тук http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-HT...item35ba0af595Цитат:
Сега ще видя, иначе в немския амазон държат цена...Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
От английския би трябвало да нямам грижи с плейването на дискове в бг или греша?
И аз така си мисля, но за по-сигурно питайте пак продавача.Цитат:
Взех, че си поръчах HT-D4500/EN от амазон-немския за 450 лв. тотал с доставката и гледам днес тръгва като пратка с DHL и на 19-ти март би трябвало да е в нас! Да видим как ще е...
Предварително честито!Цитат:
HT-D4500 дойде още на 12-ти и за сега съм много доволен! Явно за тв и дом.кино трябва да са от една марка уредите - и в моя случай Anynet ф-цията работи перфектно...голяма екстра е! Всъщност най-доволно е детето :Drinks: