Иска да си поръчам това домашно кино от щатите през ebay обаче си зададох въпроса дали няма да има разлики с същия модел който се продава в бг! Как мислите? Дали ще работи за нашия регион?
Иска да си поръчам това домашно кино от щатите през ebay обаче си зададох въпроса дали няма да има разлики с същия модел който се продава в бг! Как мислите? Дали ще работи за нашия регион?
Има голяма вероятност да не работи, с някои дискове и формати в БГ, ако е регионално кодирано.....Освен това може да има разлики изискванията към захранването.......или най-малко щекерите за контактите ще са други и ще ти трябва адаптираща приставка.....
Сега възниква въпроса дали са регионално кодирани в щатите? И има ли възможност да се смени фърмуера или да се отключи за нашия регион?
Защо не питаш директно продавача в e-bay?Първоначално публикувано от ivodivo
Попитах го и ето отговора му:
You would have to check the manufacturer specs. I really do not know the answer to that.
if you figure that out & want a shipping quote, let me know. its kind of a pain to calculate freight so if you cant use the product I'd rather not spend the time getting shipping cost.
п.с. В спецификацията пише че е кодиран по региони (или поне има таблица такава)... Въпроса е дали има възможност за смяна на региона... В нета намирам инфо за BD-D5500 което е само блурей плеър и дали е кодовете ще работят и на HT-D5500 не намирам инфо...
За BD няма региони ,но DVD са ,като повечето има вариант да се флашнат и да станат мулти регионални.
Мисля, че това ще Ви е полезно.Първоначално публикувано от ivodivo
http://webcache.googleusercontent.co...g&client=opera
В наръчника за американския вариант пише:
This product is compatible with the NTSC color system only.
PAL discs will not play.
Лоша работа! Излиза, че няма да ми върши работа...
Иначе мога да го купя за $255 + доставка която не ми е ясна още...
Другите ми неизвестни са на какво зах.напрежение е?
Дали PAL не се поддържа хардуерно или е ограничен софтуерно и ако е второто има ли възможност да се качи фърмуер за европейките модели?
Какво мислите заслужава ли си риска или да се отказвам?
Също имай в предвид, че пратката ти ще отиде в митницата, където за да я освободиш ще трябва да платиш ДДС или да "почерпиш" някой от митничарите. Доставката от Щатите никога на мен не ми е излизала евтина ( особенно когато е по-обемист пакет ), времето, за което ще пристигне е около 20 - 25 дена. Знам че това не е по темата ти за регионите, но все пак и тези неща си оказват влиянието върху цената и крайната удовлетвореност от покупката ( поне при мен имаше такъв ефект)
Защо не пробвате от тук http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-HT...item35ba0af595Първоначално публикувано от ivodivo
Сега ще видя, иначе в немския амазон държат цена...Първоначално публикувано от Dominator
От английския би трябвало да нямам грижи с плейването на дискове в бг или греша?
И аз така си мисля, но за по-сигурно питайте пак продавача.Първоначално публикувано от ivodivo
Взех, че си поръчах HT-D4500/EN от амазон-немския за 450 лв. тотал с доставката и гледам днес тръгва като пратка с DHL и на 19-ти март би трябвало да е в нас! Да видим как ще е...
HT-D4500 дойде още на 12-ти и за сега съм много доволен! Явно за тв и дом.кино трябва да са от една марка уредите - и в моя случай Anynet ф-цията работи перфектно...голяма екстра е! Всъщност най-доволно е детето![]()