Звук 5.1 от компютър на Система за домашно кино
Здравейте,
Направил съм връзка Компютър-ТВ с HDMI кабел. Когато гледал филми от компютъра на ТВ-то, слушам звука от говорителите на ТВ-то.
Имам стара DVD-система за домашно кино. Въпросът ми е: мога ли при горната схема, ако пусна, да речем HD-филм, от компа на ТВ-то, да изкарам 5.1 звука на филма през DVD-системата?
Мерси предварително
Отговор: Звук 5.1 от компютър на Система за домашно кино
Не си посочил модел или марка на системата.При някой е възможно,ако декодерите Dolbi Digital prologic 2 ти работят със сигнал от външен източник.
Ако имаш цифров изход на компютъра (оптичен или коаксиален/AC3 - 3.5mm жак) и съответно такъв на системата за домашно кино - тогава може. Има и още един вариант - ако системата ти има 5/6канален аналогов вход, то можеш да подадеш сигнал от аналоговите изходи на звуковата карта като и зададеш в настройките да изкарва 5.1 звук. (ако въобще има такава възможност - зависи каква ти е звуковата карта)
Домашното кино е модел LG LH-D6530, отпреди 10 години. Има оптичен вход/изход.
Тъй като подавам звука от компа на ТВ-то, не мога ли да го изкарам през домашното кино, ако вържа киното с ТВ-то?
- - - Обновено - - -
Забравих да добавя - видеокартата на компа е NVIDIA GeForce GT 240, звуковата CM6501.
Ок мисля ,че ще стане по лесния начин.Пусни един 3,5 стерео жак към чинчове от компа към AUX-VIDEO1 IN /AUDIO Connectors на системата.Намери съответния вход на киното от дистанционното и го избери после си поиграй с бутоните sound mode и Dolby pl2 и би трябвало да се получи.Правил съм го на други подобни модели и при ЛГ работеше.Затова смятам,че ще работи и при теб.
granity това което иска човека е да изкара 5 канален звук (Dolby Digital), а това което ти предлагаш е от стерео сигнал с помощта на архивната :) Dolby ProLogic да си направи съраунд звук.
Да така е! За това казвам по лесния начин.Другият може да се окаже невъзможен за него.Впредид ресурсите му.
Нали е писал ,че има оптичен вход на системата - тв има оптичен изход , свързва го с "дом. кино" и си има 5.1 .
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Нали е писал ,че има оптичен вход на системата - тв има оптичен изход , свързва го с "дом. кино" и си има 5.1 .
+1 Кой да види какъв му е телевизора.Май по празниците не трябва да пиша тук :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
granity
+1 Кой да види какъв му е телевизора.Май по празниците не трябва да пиша тук :Drinks:
ТВ-то е LCD Philips 32PFL7404H, на 3,5 години.
Мерси на всички за отговорите! Здрава и успешна година от мен!
- - - Обновено - - -
Надявам се да не ставам досаден, ама ще питам още нещо.... Как точно да ги свържа? S/PDIF out на ТВ-то към Optical In на домашното кино? Ако е така, с какъв кабел?
Оптичен кабел - нещо от тоя род (или по-качествен според финансовите възможности) http://www.technopolis.bg/b2c/detail.../10-OPTIC-1.5M
Здравейте, ако домашното кино има само двуканален AUX вход възможно ли е да се направи многоканален за сметка или на ДВД-то или на ЮСБ входа - преди време така ми преправиха една мини система на която и замина оптиката на СД-то и ми изведоха AUX (тя нямаше такъв) и сега я ползвам на компютъра си вместо колонки?
Не може. Ако си вземеш и мини системата дето е на компютъра и я сложиш до другата заедно с колоните, тогава ще получиш 4-ри канална система