Отговор: HDMI свързване ПС3-ТВ
Първо, и основно правило, като включваш HDMI кабела, устройствата трябва да са изключени, в противен случаи може да доведеш до изгаряне на портовете на телевизора/ устройството.
Второ - пробвай с друг HDMI кабел, или друг HDMI порт на телевизора. Пробвай да включиш друго HDMI устройство в телевизора, за да изключиш повреда там. Успех!
Възможно е HDMI порта на конзолата да не работи. Както regned писа, пробвайте я на друг телевизор и с друг хдми кабел.
Цитат:
Такмо когато се бях отчаял пробвах да я вържа и на един стар Филипс на 7 години и каква ми беше изненадата когато ПС3 тръгна от раз.
Моля кажете в какво е проблема и как бих могъл да го реша?
това през HDMI ли го върза?
regned - това за изключването го правя. Пробвах с 4 различни ХДМИ кабела и всеки възможен порт и на сонито и на самсунг-а - ефект никакъв.
stenly - порта на конзолата си работи и кабелите са ок - защото на стария филипс тръгна от раз със всеки един кабел.
Pat - да на филипса тръгва без проблем ХДМИ-я
Ъпдейтвал ли си софтуера на СОНИ-то ? Просто търся варианти какво може да е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Ъпдейтвал ли си софтуера на СОНИ-то ? Просто търся варианти какво може да е.
не съм, но туко що проверих и няма и ъпдейт. Гледах в нет-а, че доста хора се оплакват от същия проблем и предлагат множество решения - включване ч/з скарт - влизане в менюто и пускане на аудиото ч/з хдми и след това включване на хдми-я, изключване на аудиото, задържане на бутона при изключване и пускане и причие...при някой тези хитринки са помогнали при други не...все си мислех, че след като и 2те -ува са сони - би трябвало да тръгнат от раз, но уви...такава тъпотия не мога да си обясня....:mad:
За сега вариантите са ми или да гледам плейстейшъна на 100 годишен, 30 инчов филипс, но през ХДМИ,
или на 40 инчово сони или самсунг, но през скарт...
За съжаление и двата варианта ми се струват еднакво безумни...
PS3 от кой модел е - фат (60-80гб) , слим (160-320) или новите супер слим ? Не съм имал никога проблеми със свързването , освен веднъж , когато местих ПС3-то на стар ТВ , който не поддържа 1080р и 10 мин. "давах заето" защо аджеба няма картина докато най-накрая се сетих .:-memnon Задръж бутона за включване докато чуеш изпиукването - така се ресетват видео настройките , после би трябвало при включване да отчете , че е свързано през HDMI и да потвърдиш .
п.п. Гледам си писал ,че е хакнато - дали проблема не се дължи на хака ?:confused:
Фат 320. Тва със задържането го правих има-няма 100тина пъти сигурно. Не виждам как проблема ще е в хака - на другото ТВ-филипс няма никакъв проблем - задържам бутона за включване и си тръгва без проблем - кеф ми ХДМИ, кеф ми скарт. Ама и при сонито и при самсунг-а номера не става - колкото и да го задържам през ХДМИ-не излиза нищо - тв-то си пише 'no signal' а само през скарт.
А друго устройство пускали ли сте през ХДМИ-то на Сони-то?
То след като си го настроил на Филипс-а би трябвало вече и на другите да има :confused: ... я пробвай като си настроил ръчно резолюцията (докато е на Филипс-а) да е 520 и 720 .
stenly - да пускани са.
svetlio1 - и на мен ми мина това през акала - за това включих ХДМИ на филипса направих му настройките (пробвах всякакви) и директно го прехвърлих на ХДМИ на сони-то, за съжаление както по късно прочетох конзолата си помнела ТВ-то и това, че си задал някакви настройки на едно ТВ - не означава, че ще ги запомни и прехвърли за другото...(това една джаджа колкото по умна е - толкова повече може да ти скъса нервите:mad:)
При мен си стоят настройките , влизаш в ръчни настройки на екран и слагаш тикчета само на 520 и 720 - точно за това се беше получило объркването , което споделих по-рано (тв поддържащо 1080i и конзола настроена на 1080р) . Има ли настроен профил , който да се зарежда по default при стартиране на конзолата ? Имаше май някакви проблеми с определини тв - ще потърся тая вечер . А конзолата всъщност е фат 60 или 80 , защото фат 320 няма - сложен е по-голям хард .
отговор: Hdmi свързване пс3-тв
Благодаря на всички отзовали се за съдействието, за съжаление никоя от предложените акробатики не помогнаха. Явно ПС3 ще го разкарвам, че само ми къса нервите.
отговор: Hdmi свързване пс3-тв
защо не си вземеш един компонентен кабел - там също се поддържат хд резолюции. най-вероятно е дефектирал hdmi изхода и не работи коректно .