Странно, при мен няма и помен от такова насичанe. Щом при вас е видимо, вероятно аз не съм толкова "осезателен".
Плеъра ми работи на 1080р/50. Видеокартата на 1080р/100 към телевизора и на 1080р/144 към монитора.
Поне според моите разбирания за качество - картината е перфектна.
модела на киното е LG HX-995TZ
Да споделя, че при мен на някой филми 23,9999 кадъра - плеъра ми когато съм на 50Hz на няколко минути ми изпуква яко звука и картината прескача и пак продължава и така на 3-4 или повече минути се случва! Сложа ли на 24Hz всичко си идва на мястото. Интересното е, че не на всички филми се получава този проблем... А ако съм на 24Hz пък и пускам видео с 30 или повече кадри някой изобщо не потеглят докато не върна на 50Hz плеъра.
По твоя случай - защо не видиш в инфото на файла с какви кадри е заснет и просто пускаш на такава честота - ако па има проблем предполагам нещо се бъгва софта на този релийз...
Хубаво е плеъра да има опция да сменява изходната честота на видеото според типа файл:
Ако пуснеш филм с 23,976 кадъра - да пуска точно 23,976Hz /не 24 както правят някои плеъри и видеокарти/
Ако видеото е PAL /25 или 50Hz/ - да пуска точно 50Hz
Ако е NTSC /29,976, 60/ - да пуска 60Hz
плюс това има куп екзотични фреймрейти като точно 24 кадъра /разни японски и европейски филми/ и тн.
Всяко едно разминаване се отразява на плавността на картината и се забелязва в някаква степен.
Благодаря за отговорите , оправи се както казахте в последните 2 поста всичко е до резолуюция и херците и кадрите. На плеара му дадох на резолуция :Ауто а на херците 24 и взе че изглади тва прресичане...