Резултати от 1 до 3 от общо 3

Harman Kardon 5.1 или Soundbar

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    36
    #1

    Harman Kardon 5.1 или Soundbar

    Здравейте,
    Говоря за ново жилище и помещение около 33 км/м. Телевизора ще е 50+ инча. Не съм решил още дали да е лед или плазма, но това е за друга тема. Споменавам го за всеки случай Не сме от типа да използваме някакъв player за гледане на филми. Затова търся чисто музикална система.

    Конкретните модели са:
    HKTS16 - 5.1
    SB26/230 - Soundbar

    Спрял съм се на тази марка като си мисля, че е малко над (като качество) от моделите, които ги предлагат в всичко маркетите.

    Интересува ме за такова помещение, кой вариант ще е по-удачен. Не гоня сила, а качество.

    Не претендирам, че разбирам. Така, че ако имате някакви предложения - давайте ) Ще съм ви благодарен

    Поздрави
    Георги

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    156
    #2

    Отговор: Harman Kardon 5.1 или Soundbar

    1-во си казал, че търсиш музикална система, а не система за гледане на филми. От доста места съм чувал, че този харман не е особено добър избор ако ще слушаш музика. За домашно кино е ок, макар че в този ценови диапазон, според мен има по-добри решения.

    По принцип няма как да търсиш качество от пластмасови колонки с миниатюрни говорители. А саундбара си е саундбар, никога няма да бъде 5.1. Една идея по-добре ще е от вградените говорители.

    От готовите системи аз бих взел това: SONY BDV-Н7200WB

    А лично за себе си съм планувал следната комбинация:
    2.1 ---> колони букшелф Dali Zensor 1 + Dali Sub 9F + усилвател един от следните: Yamaha V477/Pioneer VSX-528K/Denon AVR-X1000/Marantz NR1403. А в последствие може да добавя и център - Dali Vokal и съраунд (някакви малки колонки, че нямам място). Ще бъде страхотна както за музика, така и за филми. Цени можеш да видиш в Авител.
    Бюджета тук е около 1500-1600 лв. (малко повече от готовото сони).

    Чисто за музика може и без SUB, но тогава вземи Dali Zensor 3, те са около 550 лв. + ресивър (за музика най-добре с усилвателя на Marantz)-> отиваш на малко над 1300 лв. и една добра възможност за бъдещо разрастване на системата (SUB 9F е едно перфектно допълнение).

    Друга вариант за 2.1 е с колони на Monitor Audio Bronze BX1, но те са 140 лв. по-скъпи от Дали-то. Буферът към тази серия е 300 лв. по-скъп BXW-10 и това ще оскъпи озвучителните тела с 440-450 лв. Както ще оскъпи и бъдещия ъпгрейд. Цени можеш да видиш в AVGuide.

    Последен вариант са ти ето тези колони на KEF Q300 . Има магазин на Солунска, можеш да идеш да ги чуеш, но лично за мен звучат брилянтно! Но и цената по спомен беше около 900 лв. за 2-те колони.

    Като друг вариант имаш:
    Focal Sib&Cub 5.1 - който е върха на пластмасовите колонки и е брилянтен за кино, но не особено добър избор за музика. Колоните са ~1400 лв. и ще свирят добре с усилвател за 600 лв.
    Този пост е редактиран от Mean; 19-05-14 в 16:18.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    44
    #3

    Отговор: Harman Kardon 5.1 или Soundbar

    Здравей Георги,
    бях решил да взема нещо, което да е над готова система за домашно кино, да не е много скъпо и да става и за музика поне за следващите 3-4 години и най-вече да не заема място. След толкова четене и обикаляне се уверих, че трябва да слушаш и да видиш кое ти харесва на твоите уши и външен вид. Аз задължително търсех 5.1 система защото филмите са приоритет. Наслушах се, че пластмасовите колонки не стрували, но след обикаляне и слушане се уверих, че harman kardon 5.1 ми харесват на ушите. Слушах и focal sub&cub 5.1 но като звук ми харесва harman kardon и на външен вид. Първоначално щях да взема hkts 35bq, който струва 1099 лв, но след като чух hkts 9bq който струва 649 лв не видях никакъв смисъл да давам повечето пари. Разликата в звука е в максималните нива в полза на по-големия комплект, но кой слуша така музика?!? Иначе няма разлика в качетвото в ниски, средни и над средни нива на слушане. Дори започнах да слушам доста музика на 2.1 и все повече си ми харесва този комплект. За моите уши е доста по-добре от много по-скъпи колони, а от готовите системи за домашни кина да не говорим. Комплекта си заслужава и за старт най малко и заради събуфера.
    Комплекта го използвам в помещение 22 квадрата и ти гарантирам, че мощността е достатъчна.
    Но и колегата по-горе е прав. Dali са добра марка на добри пари Слушал съм senzor 5 и мисля, че нямат равни в класа си.
    Пак казвам, това е за моите уши. Иначе това което е мечта в момента след като го чух и наистина ще бъде абсолютна "революция" е klipsch...... 62 цялята серия за изграждане на домашно кино. Но тук говорим за в пъти по-голям бюджет ,което засега отпада.
    Успех!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 10-07-13, 20:30
  2. Отговори: 11
    Последно: 09-04-12, 12:20
  3. Продавам ресиивър Harman Kardon AVR 135
    От Mihailov във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 22:55
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-11-06, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе