Резултати от 1 до 8 от общо 8
Like Tree3Одобрявам
  • 1 Post By lazarus18
  • 1 Post By hellje
  • 1 Post By lazarus18

Най-доброто решение за файлов мениджмънт на домашно кино?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2013

Question Най-доброто решение за файлов мениджмънт на домашно кино?

Здравейте!
    Искам да ви помоля за вашето компетентно мнение за най-добър начин на управление на файловете в следната домашна система:
    1. Телевизор - PST60 (ако има някакво значение);
    2. Плейър - МedX6003D Wi-Fi с два USB входа и USB сплитер (1х4) без самостоятелно захранване;
    3. Рисивър HK AV 161 (ако има някакво значение);
    4. Латтоп с Windows 7;
    5. Безжичен рутер wireless n 300 mbps;
    6. 2 бр. външни харддиска без самостоятелно захранване;
    7. Телефон с Android (ако има някакво значние).

Въпросът ми е как да навържа нещата, така че да не се налага да откачам и закачам харддискове от лаптопа на плейъра и обратно, както правя в момента, поради тежка липса на познания в изграждането на мрежи. Дори не искам да употребявам термини като NAS, NFS, Samba, DLNA и прочее, защото само ще се изложа още повече .
    Благодаря предварително!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Най-доброто решение за файлов мениджмънт на домашно кино?

Трябва ти NAS.
    Някакъв модел с торент клиент по възможност.
    Преди това проучи как се държи плеъра ти с плейване по мрежата.
    podredko одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Трябва ти NAS.
    Някакъв модел с торент клиент по възможност.
    Преди това проучи как се държи плеъра ти с плейване по мрежата.
    Не можах да намеря инфо по въпроса, но този модел (МedX6003D) няма ли фунция NAS?

5. Тук е от
    Nov 2013

@lazarus18 - Точно затова натъртих, че не смея да употребявам тези термини, защото не знам как работят реално. Т.е. Нищо не разбрах от това, което си написал. Трябва ми NAS? Плейърът не може ли да изпълнява тази функция? Как да тествам как се държи плейъра с плейване по мрежата?
    @podredko - Именно. И ако има, как се свързва с PC? Не мога ли да задам харддиск, атачнат към плейъра, като директория на торент клиента на компютъра?

6. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от hellje Виж публикацията
    @lazarus18 - Точно затова натъртих, че не смея да употребявам тези термини, защото не знам как работят реално. Т.е. Нищо не разбрах от това, което си написал. Трябва ми NAS? Плейърът не може ли да изпълнява тази функция? Как да тествам как се държи плейъра с плейване по мрежата?
    @podredko - Именно. И ако има, как се свързва с PC? Не мога ли да задам харддиск, атачнат към плейъра, като директория на торент клиента на компютъра?
    Не познавам плеъра, затова карам по аналогия с моята Дива, която е със същия процесор, но не съм сигурен зали на МedX6003D няма някакви софтуерни ограничения, затова потърсих инфо, но не намерих...
    По протокола SAMBA (SMB) можеш от плеъра да "достъпваш" директно споделени медийни файлове на РС в същата мрежа и обратно, но качеството и скоростта на трансфера зависят и от мрежовото оборудване (прегледай темата за МedX8003D). Би трябвало да можеш да задададеш харддиск, атачнат към плейъра, като директория на торент клиента на компютъра (предполагам това си зависи от възможностите на съответния торент клиент), но това означава да са вкл. едновременно и плеъра и РС-то. @lazarus18 имаше предвид удобството торент клиент да е на NAS (или на самия плеър), за да не се държи постоянно включен и да не се натоварва излишно компютъра, като торент клиента (Трансмишън) може да се управлява чрез уеб-приложение както от компютъра така и от Андроид телефон или таблет.

7. Тук е от
    Nov 2013

Мисля, че успях да направя нещо. Включих Самба, направих куп промени по настройките на групата и достъпа до шернати файлове и в крайна сметка имам избор дали да ползвам плейъра с дисковете като дестинация на торента на компютъра или да отварям през плейъра файловете на компютъра. Това ми е напълно достатъчно, особено първата възможност. Направих и настройка да се управлява през браузъра, изобщо имам напредък. Благодаря за информацията, мисля, че това е достатъчно. Ако имате още предложения за оптимизация, ще съм благодарен да ги споделите.
    podredko одобрява това.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Принципно можеш да се оправиш и с наличните си уреди.
    Идеята на NAS-a е да събереш всичко на него, да си ползваш лаптопа по предназначение и да разкараш външните дискове.
    Така всичко ще ти бъде подредено на едно място, свалянето на торентите ще става директно на самия NAS, без да се налага да ти стои пуснат лаптопа и още по-малко пък той да сваля по мрежата на диска на плеъра, което е доста лоша идея.
    Управлението на този NAS ще става или от лаптопа или от смарт телефон/таблет.
    Като евтино решение може да ползваш нещо на D-Link. Просто трябва да си сигурен, че твоя плеър може да се справи с плейването на тежки видео файлове по мрежата.
    podredko одобрява това.

10. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Принципно можеш да се оправиш и с наличните си уреди.
    Идеята на NAS-a е да събереш всичко на него, да си ползваш лаптопа по предназначение и да разкараш външните дискове.
    Така всичко ще ти бъде подредено на едно място, свалянето на торентите ще става директно на самия NAS, без да се налага да ти стои пуснат лаптопа и още по-малко пък той да сваля по мрежата на диска на плеъра, което е доста лоша идея.
    Управлението на този NAS ще става или от лаптопа или от смарт телефон/таблет.
    Като евтино решение може да ползваш нещо на D-Link. Просто трябва да си сигурен, че твоя плеър може да се справи с плейването на тежки видео файлове по мрежата.
    Подкрепям мнението на колегата lazarus18. Ако ти се вижда скъпо решение някоя конфигурация на D-Link можеш да си сглобиш сам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-ray 3D домашно кино
    От HukuT0 във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 03-06-13, 10:18
  2. Домашно кино?
    От Dominator във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 30-12-11, 20:26
  3. Кое е по-доброто решение - IPTV или DTV?
    От euzebio във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 16-01-11, 23:55
  4. Отговори: 23
    Последно: 01-06-10, 18:46
  5. Кое е по-доброто решение...?
    От stoian_angelov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 14-03-08, 01:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе