Честно опитах доста неща. Значи относно свързването
От плеъра към телевизора съм със HDMI, от телевизора към плеъра с оптичен кабел, а от компютъра към плеъра със чинчове(1 в компютъра към 2 които са си на плеъра(дано да съм го обяснил разбираемо) Телевизорът е Philips 43puh6101/88 а системата за домашно кино е Samsung HT - J5150/ZF
Проблемите ми са следните:
1. Не знам как да настроя звуковата карта на компютъра от чинча който е свързан с плеъра да извади звук и към 5.1 а не само към предните колони,2-та съраунда които са един вид задната линия не свирят.
2. Когато пусна системата, било то на музика или на телевизията се чуват всички колони,но отново съраунда прави проблем (чува се съвсем леко, звука не е равен на този от фронталните (предни колони)
3. когато отида да правя настройки ми дава само основните, които са в менюто с настройки за картината, звука,система и т.н. като на настройките на звук ми е заключено "Цифров изход : PCM и реж. смесв.сигнал с огр. (до тях нямам достъп) и като цяло не ми позволява да правя абсолютно никакви настройки на звук.
4.Когато пусна музика от компютъра или смарт телевизора (пускам го на youtube) и му дам настройки, автоматично се изключва звука и отново съм на шибаното меню.
5. Опитах се да update софтуера но и това не ми позволява пише че от флашка трябва, а аз не намирам по - нов, от този който е сложен ( B - JM53CHTBWWB-1009.0) Модела на системата е HT - j5150/ZF
Извинявам се ако пиша супер големите простотии за някой ... Но наистина супер много ме дразни че не ми дава достъп до настройките и не знам причината, честно ще съм супер задължен на някой ако ми помогне да премина по горе изброените проблеми!!!
Наистина ако някой има идея как да оправя нещата обещавам черпене( направо толкова мерак имах за тази система а така да ме изкарва извън нерви не е истина просто)