Резултати от 1 до 3 от общо 3

Проблем със звука от Система за домашно кино Samsung HT-J5550, Blu Ray, 5.1, 3D, 1000W

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    4
    #1

    Проблем със звука от Система за домашно кино Samsung HT-J5550, Blu Ray, 5.1, 3D, 1000W

    Здравейте,
    въпреки съветите тук да не взимам домашно кино, бюджета го наложи, та сега се боря с проблемите на Система за домашно кино Samsung HT-J5550, Blu Ray, 5.1, 3D, 1000W.
    Моля да ме посъветвате как да отстраня следните проблеми:
    1. Много често, по време на работа, звукът от домашното кино изчезва... Включва се след това, когато си поиска. Изключвам "киното" и телезивора си възпроизвежда звукът съвсем нормално. Ъпдейтнах софтуера - никакъв ефект. Сменях една по една всички свързани с това опции - отново без ефект. Работи безпроблемно 1, 2 седмици, след това започва да ми дава проблема ежедневно. Най-странното за мен е, че проблема се появява по време на работа, тоест при стартиране на системата тя винаги заработва нормално.
    Към сервиза на Самсунг ли да отнеса този проблем, според вас?
    2. Системата я ползвам от година, но от вчера започна да ми дава друг неприятен проблем - възпроизвежда си всичко нормално, с изключение на диалозите... Проблема е наличен само при по-големите файлове, например ".mkv", а при ".avi" го няма. Диалозите ги възпроизвежда заглушено, много тихо, а фоновата музика и ефекти ги чувам идеално. Дали е възможно това да е трик на Самсунг в борбата с пиратството, щото всички филми и прочее са ми такива? Когато пусна файла през "киното", на 20-ата минута ми изчезва звука и излиза надпис, в който се обяснява, че записа е нелегален или нещо подобно. Изключих интерната от "киното", върнах го към заводските настройки, но без ефект - продължавам да духам супата!

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    4
    #2

    Отговор: Проблем със звука от Система за домашно кино Samsung HT-J5550, Blu Ray, 5.1, 3D, 1000W

    Моля за вашето съдействие :-)

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #3

    Отговор: Проблем със звука от Система за домашно кино Samsung HT-J5550, Blu Ray, 5.1, 3D, 1000W

    Много е трудно да се отговори категорично на въпроса ти по първата точка. Възможно е да е свързан частично и с приглушените диалози, които споменаваш и едва ли е свързан с някаква политика на Самсунг за борба с нещо. Те обикновено вървят през централната колона и добре първо да прегледаш внимателно цялата й връзка към ресивъра. При мен имаше подобен проблем преди време. Оказа се, че буксата на централната колона не контактуваше добре със слота на ресивъра и след загряване на киното, се появяваше същият ефект. Първоначално я вадих и пак я слагах, като това оправяше проблема за няколко дни, но после пак се появаваше. След напръскване с почистващ контактен спрей проблемът се оправи. Разбира се, при теб проблемът може да е съвсем друг.

    По втората точка се касае чисто и просто за Cinavia и е нормално да ти излиза, когато гледаш директно на киното нерегламентирано съдържание. Решението е да си пускаш филмите през PC/лаптоп, използвайки AnyDVD-HD, като разбира се използваш домашното кино само за звука. Свръзката е чрез HDMI с евентуално ARC или оптичен кабел, в зависимост какви възможности имат ресивърът и компютърът. Друго алтернативно решение на РС е допълнителен външен медиен плеър, който се свързва с киното със същите кабелни връзки и той не се занимава с глупости като cinavia.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Система за домашно кино Samsung HT-TX25 5.1 600W
    От hellje във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 18-11-13, 18:09
  2. Продавам система за домашно кино SAMSUNG HT-453 в гаранция
    От victorcho във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-11, 14:46
  3. СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО SAMSUNG HT-TX500 5+1колони
    От tedi_1980 във форум Тонколони
    Отговори: 1
    Последно: 25-07-11, 06:40
  4. Проблем със система за домашно кино SAMSUNG HT-X20!!
    От vlaiko във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 24-11-08, 09:29
  5. Kойто има система за домашно кино - проблем със звука на 371 x
    От axel във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 4
    Последно: 21-11-05, 23:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе