Отговор: Какъв Set top box Android or MAG?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Dominator
https://www.tivi.bg/devices/ това е тв за МАГ ,за хубаво качество.Сигурно има и други доставчици.За https://www.ottclub.cc/billing/ много бокса ще свършат работа. Например Тох1
https://www.youtube.com/watch?v=zgVuzdCPImA&t=0s Ревю на Маг 425а
Какво значение да ли е андроид тв или андроид?
Цитат:
gogogogov
425А има интерфейс като на Android TV , докато другия все едно е орязан линукс вариант смисъл няма нищо общо като итнтефейс
За сравнение какво имам предвид
425А - интерфейса му какъв е https://www.youtube.com/watch?v=XVoQzOiJ39Q&t=268s
И този на "Андроид" 424w3 https://youtu.be/p5znlTm1yRU?t=173
Уж и двата са Андроид но 425А е все едно телевизора ти е Android.
Бокса ще се ползва в Украйна и става въпрос за хора на възраст. Просто там има цензура при телевизиите и не излъчват определени канали.
Та идеята ми е да купя бокс и да направя абонамент както си гледам тук през ottclub.
Цялата врътка е че телевизора е LG но не е смарт и затова се насочих към маговете.
Но ще разгледам и други варианти.
Благодаря!
Маг е украински и си имат тяхна операционно система, основно за гледане на платена тв,модел 425а е нов и затова е андроид.
Цитат:
gogogogov
Маг е украински и си имат тяхна операционно система, основно за гледане на платена тв,модел 425а е нов и затова е андроид.
Това го разбирам и именно поради факта че е Андроид ми допада точно този модел пред Xiaomi
- - - - - - - - - -
Здравейте,
Последно за непретенциозни потребители кое от двете решения е по-добрия вариант
Mecool KM1 4/64 Gb, Android 10, или Xiaomi S 4K.
Благодаря!
Вече поръчах Xiaomi-то . :)
Благодаря на всички които писахте в темата!
Не бих сравнявал MAG с Линукс и Андроид устройство.
МАГ е в пъти по-подходящ за платена IPTV с много канали, видеоклуб. Андроидът е като детска играчка. Да, повече възможности, без тясна специализация, но бавен и бъгав.
Така че... зависи точно за какво трябва.
Имам няколко Магчета, в момента тествам един Mi Box андроидски...
Да, картина в картината, 4 тв едновременно на екран. И... ха заредиш повечко от 100-ина канала в портала и става отвратително бавен. Библиотека с филми... допълнително платено приложение. И с него - бъгав.
Проблеми с епг, таймшифт.
Абе.. не става.
Цитат:
kod
Не бих сравнявал MAG с Линукс и Андроид устройство.
МАГ е в пъти по-подходящ за платена IPTV с много канали, видеоклуб. Андроидът е като детска играчка. Да, повече възможности, без тясна специализация, но бавен и бъгав.
Така че... зависи точно за какво трябва.
Имам няколко Магчета, в момента тествам един Mi Box андроидски...
Да, картина в картината, 4 тв едновременно на екран. И... ха заредиш повечко от 100-ина канала в портала и става отвратително бавен. Библиотека с филми... допълнително платено приложение. И с него - бъгав. Абе.. не става.
Благодаря!
Последно минах на този вариант - по-добре ли е от МАГ-а https://www.tvip.tv/en/media-center/sbox-605
Или да взимам MAG 425A - който пак е андроид междувпрочем :)
Цитат:
Dominator
Tvip люха работа малко памет, слаб процесор.Има андроид приложения и за Ми бокс на които може да гледаш и 10000 канала.
Това ми писаха от Тиви.
Имайте предвид, че MAG425A e Android устройство, което работи с апликации. Ако ще го ползвате основно за гледане на телевизия, не го препоръчваме. Апликациите работят бавно, орязани са от към функции и качеството на картината е по-ниско.
Ако искате качествено устройство за гледане на телевизия, препоръчваме да се насочите към Linux устройства, като най-доброто е MAG420, MAG424, MAG520, MAG524 - съответно w3 с вграден WiFi.
Май ще се спра на TVIP S-Box v.605
- - - - - - - - - -
Решено е - остава TVIP S-Box v.605
Темата може да се заключи или ако е интересна за други потребители може да остане отворена.
Благодаря на всички!
Здравейте колеги!
Днес бокса пристигна и май ударих греда..... всичко настройвам и не иска да изведе портала за въвеждане на потребител и парола (Stalker player-а) върти един кръг и след това черен екран.....
Някаква идея?
А го взех защото превъзхожда MAG 424W3....
Май беше грешка. Не е като да нямам абонамент играх си на телевизорите с емулатор Smart STB и всичко пали.
Моля за съвет.
Благодаря!
Цитат:
Dominator
Здравейте колеги!
Днес бокса пристигна и май ударих греда..... всичко настройвам и не иска да изведе портала за въвеждане на потребител и парола (Stalker player-а) върти един кръг и след това черен екран.....
Някаква идея?
А го взех защото превъзхожда MAG 424W3....
Май беше грешка. Не е като да нямам абонамент играх си на телевизорите с емулатор Smart STB и всичко пали.
Моля за съвет.
Благодаря!
Питай провайдъра (Тиви).
Цитат:
gogogogov
Питай провайдъра (Тиви).
Оправих се, беше от плей листата.
Приемника съм го взел да се гледа Руска телевизия в Украйна за близък.
Добре че се спрях на устройство с LAN порт че на 10 метра от рутера е мъка, дори през телефона съм пуснал спот и пак насичат каналите... На телефона показва 23Mbit на бокса 6.3Mbit.... мъка! :)
Цитат:
Dominator
Решено е - остава TVIP S-Box v.605
Но този Андроид бокс, както го е определил и gogogogov е с малко памет, слаб и стар процесор, а и цената му май е 3 пъти по-висока, от по-нови и мощни модели, които наскоро се препоръчаха в подобна тема :cool:
Цитат:
morandis
Но този Андроид бокс, както го е определил и
gogogogov е с малко памет, слаб и стар процесор, а и цената му май е 3 пъти по-висока, от по-нови и мощни модели, които наскоро се препоръчаха в
подобна тема :cool:
И защо реши, че това е Андроид бокс? Като сухи хардуерни параметри е като най-новите МАГ ове, друг е въпроса доколко добре работи с Министра ТВ, която все пак си е на Инфомир.
Е, ако трябва да сме буквални, Amlogic S905X2 - 5хх Маговете са със същия но позасилен на 1.9GHz.
Но 4хх е с 1.2GHz и 512МБ РАМ, 2хх е с 600MHz и всеки от тях се справя със Сталкер несравнимо по-добре и от най-надупения Андроид бокс...
ПП - Има нещо, което ме озадачава? Този провайдер в Украйна? Как точно ще стане, кой ще ти плаща за международния трафик?
Цитат:
kod
И защо реши, че това е Андроид бокс? Като сухи хардуерни параметри е като най-новите МАГ ове, друг е въпроса доколко добре работи с Министра ТВ, която все пак си е на Инфомир.
Е, ако трябва да сме буквални, Amlogic S905X2 - 5хх Маговете са със същия но позасилен на 1.9GHz.
Но 4хх е с 1.2GHz и 512МБ РАМ, 2хх е с 600MHz и всеки от тях се справя със Сталкер несравнимо по-добре и от най-надупения Андроид бокс...
ПП - Има нещо, което ме озадачава? Този провайдер в Украйна? Как точно ще стане, кой ще ти плаща за международния трафик?
Какво е това международен трафик? В Украйна ще плаща за международния трафик? Amlogic S905X2 май е без Х2. Със СТБ ще се справи Андроид бокса.