Отговор: Избор на саундбар
Модела на Сони който си избрал е само с саундбар без субуфер и означава че звука е доста по лош.
Бих взел този модел, магазина е примерен някъде може и да е по евтин https://techmart.bg/%D0%A1%D0%B0%D1%...y%20HTS20R.CEL
Цитат:
Първоначално публикувано от
sony 1
Виждам, че е от четири части, а нещо подобно най-много от две, пък и само тип лента за под телевизора би било по подходящо при мен предвид местоположението на телевизора. При мен е в секция и отстрани мястото не е достатъчно широко.
https://ardes.bg/product/creative-st...75aa001-317974
Ползвам такъв с телевизор Сони от 2 години и съм супер доволен. Има много входове и много настройки. Буфера може да го сложиш зад телевизора, ако няма място отстрани.
Бях в техномагазин и се интересувах от SONY HT-SF150 120 W. Според продавач-консултант нямало смисъл от този саундбар, тъй-като звукът от телевизора ми бил доста по добър. Препоръчано ми беше да се насоча към Jbl. А посочения creative изглежда добър бюджетен вариант. Виждам, че има има саундбарове с вграден субуфер т.е. в едно тяло, което е най-добрия вариат за мен, но дали ще има осезаемо надграждане спрямо звукът от тв?
Поразгледай "баровете" на Samsung Q-серията:
Samsung HW-Q600C/D, Samsung HW-Q60C/D, Samsung HW-700C/D
JBL саундбаровете имат изразени повече ниски честоти и дотам.
Цитат:
Valex
Според продавач-консултант нямало смисъл от този саундбар, тъй-като звукът от телевизора ми бил доста по добър.
Тази част от изявлението на продавача е абсолютно вярна! Останалото произлиза от размера на комисионната му за съответната "марка".
Не си давай парите за глупости! Особено пък при разположението на телевизора и озвучаването във вътрешността на секция!
Интересно ми е какво ще излезе при инсталиране на sub там?
Цитат:
Gena_bs
Тази част от изявлението на продавача е абсолютно вярна! Останалото произлиза от размера на комисионната му за съответната "марка".
Не си давай парите за глупости! Особено пък при разположението на телевизора и озвучаването във вътрешността на секция!
Интересно ми е какво ще излезе при инсталиране на sub там?
Може би е така. Телевизора има нелош звук като цяло. Мислех,как да го подобря още, но в тази ситуация май ще стопирам нещата.
суба може да стои докъдето му стига кабела
Цитат:
Slusatel
суба може да стои докъдето му стига кабела
В случая, става дума за покупка на саундбар със безжичен субуфер. Който се позиционира където има място, и свободен контакт, ако не се гони най доброто, с по добър звук от слушателското място.
Цитат:
Valex
Бях в техномагазин и се интересувах от SONY HT-SF150 120 W. Според продавач-консултант нямало смисъл от този саундбар, тъй-като звукът от телевизора ми бил доста по добър.
Телевизорите на Сони имат наистина много добър звук.
Това Сони ползва екрана като източник на звук, тоест екранът играе ролята на конуса при класическите говорители.
Интересно!
Изборът на концепцията за саундбар е продиктуван от съображения за пестене на място, окабеляване и бюджет.
Като си тръгнал в тази посока, по-добре напъни малко бюджета и скочи на ето това чудовище:
TCL Q75H
TCL Q75H Site Info
Има и още по-сериозен модел:
TCL Q85H
TCL Q85H Site Info