-
IrDA - как става номера?
Купих си USB IrDA, за да мога да прехвърля малко мелодии и картинки на Nokia 6100, ама се оказа че не мога. Софтуера на Nokia /пробвах поне с 3 версии на Nokia PC Suite/ разпознава телефона и нищо повече - нито може да извлича информация от него, нито да му качва каквото и да било. Пробвах да свържа и един Сименс М65 към компа, но Mobile Phone Manager-а въобще и не намери телефона. Знаете ли какъв е проблема - скапано IrDA или нещо бъркам и ако може да дадете малко акъл по въпроса.
10х предварително
-
IrDA - как става номера?
1. влючи ли си IrDA на телефона да е активно, примерно за 10 мин.?
2. разпознава ли компютъра ти правилно USB IrDA ?
3. разполагаш ли с някакъв Mobile Phone Manager ?
-
IrDA - как става номера?
изтегли си Oxygen Phone Manager с него няма да имаш мног проблеми работи се много по лесно
-
IrDA - как става номера?
1. Включвам IrDA на телефона преди да пробвам - Windows-a ми показва че има връзка с телефона и това е всичко което се случва
2. Компютъра разпознава коректно USB IrDA - Edisonsoft Technology Inc. ES-620 USB - за съжаление производителя явно е някой китайски гараж и не намерих нито сайт, нито други драйвери.
3. И Oxygen-а не помага - въобще не намира телефона.
Според мен USB IrDA е боклук и то дава проблемите - смениха ми го 3 пъти от магазина, но явно цялата серия не върви. Или аз упорито бъркам някъде...
-
IrDA - как става номера?
не е боклук,малко трудно става ама става,значи каква е операционата ти система,на оксижена ...влизаш в меню OPTIONS и изключваш всичко освен инфрареда,значи версията трябва да е регистрирана за твоя телефон с имея на телефона,като пуснеш да се търсят телефона и компа изписвали ти долу в трея ...нокия 6100 ис рендж или нещо подобно?
-
IrDA - как става номера?
Помъчи го. При мен с WIN98SE се инсталира едва на третия път едно такова "жълтурче". И сега не работи читаво. Ако стартирам Windows при включен IrDA той забива. Ако го включа по-късно - рапознава го и работи.
-
IrDA - как става номера?
Вижте си модела и марката на трансивъра на IrDA.
Ако имат възможност да се настройват кой драйвер да използват, нека да са на Vishay 6101E.
Те се "разбират" с Nokia.
Вълчо, ако се сещаш имаше такава моя тема навремето.
<font color="maroon">Извинявай, грешка! Постнах тук.</font id="maroon">
-
IrDA - как става номера?
Сещам се, да. Аз съм с този драйвер. С Нокията се разбират, ама с РСто не ще...[:(!]
-
IrDA - как става номера?
Скоро мисля да го взривя ритуално или да го застрелям тоя инфраред. [:(!][:(!][:(!]
С WinXP съм. Драйвера на IrDA-та е es-620 и на диска няма нищо, което да е близо до 'Vishay 6101E'. От един вносен форум се светнах да намаля скороста на инфрареда като уиндолса почна да се понася с телефона. Вече го разпознава като друг компютър и ми предлага да си менкам файлове с него. Естествено дава грешка като се опитам да правя какъвто и да е трансфер. Oxygen-а и Nokia PcSuit-а продължават да не го намират, колкото и упорито да опитвам. Тъпо!
-
IrDA - как става номера?
значи щом може да си менкаш файлове всичко е ОК.същия телефон аз го карам с Nokia_PC_Suite_64_en и Oxygen Phone Manager II версия 2.2,твоите кои са?
-
IrDA - как става номера?
Лошото е, че не ми дава да менкам файлове. Когато опитам трансфер и ми дава грешка.
-
IrDA - как става номера?
оксиджена разпозна моята нокия чак след като смених протокола на IrDA. Вероятно и притеб проблема е такъв. вDevice Manager намираш инфрареда , десен бутон, properties и там някъде трябва да има падащ списък с няколко възможности. Може би Malone точно това е имал предвид в поста си по-горе.
-
IrDA - как става номера?
Не намерих такъв протокол.