Re: Защита на информацията?
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
...няма как да разбера съобщенията ми в "СМС-център" ли се пазят или на телефона ми?...
Пазят се или в паметта на телефона, или в паметта на СИМ-картата, в зависимост от параметрите на апарата. В моя случай, Siemens ME45 директно "по default" вкарва входящите съобщения в паметта на телефона.
Предполагам, че на оператора нищо не му пречи да ровичка нелегално в другата памет - на СИМ-картата... :2guns:
Оператора може да прави всичко във всяка памет на телефона ти. С изключение да пише в ROM, ако има такава.
Не ме питай Иво откъде го знам, просто приеми, че със сигурност е така.
«NOTE»
Това при условие, че батерията е на телефона и има дори и минимално количество ток, без значение дали е включен или не.
Ако батерията не е на телефона, той не съществува физически за мрежата, респективно никой няма достъп до него...
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
...без значение дали е включен или не...
Добре де - когато изключваш ръчно телефона си, той нали праща информация до мрежата, че се изключва, един вид - не би ли трябвало при изключен телефон той да НЕ съществува физически за мрежата? :undecided:
Слушай батко си Malone и няма да сбъркаш - така е, както ти казва, повярвай ми... единствения сигурен начин е да махнеш батерията. Иначе оператора може да ти "ровичка" и в SIM-паметта, и в Phone-Паметта, че и да използва микрофона ти даже :detective: (ако разбираш какво имам предвид)
Slero, хич не споря в случая - просто мислех, че ситуацията е различна. :shocked:
Ivo, има и един такъв момент - за какво им е да ти ровят из СМС-ите в паметта като тия СМС-и реално минават през тях преди да стигнат до теб? :)
И аз съм чувал, че могат да базикат телефона както си искат - Берк - когато го изключиш телефона отива на StandBy (алармата си се включва :))))
Разправяли са ми, че могат да го активират само с код по мрежата дори и когато е спрян, затова най- сигърно е да се махне батерията - така няма откаде да се захрани и да се на...рат не могат нищо да направят :)
Не става дума за СМС-ите BerkStock или за разговорите, това е фасулска работа за оператора.
Казвам, че оператора има пълен достъп до устройството ти по всяко време при условие, че батерията си е на мястото.
Това, което намекна Slero е абсолютно вярно и е много важна подробност.
Един малък тест:
Вземи телефона на приятелката, изключи си телефона и си звънни. Запомни съобщението.
След това си махни батерията и си звънни отново. Съобщенията ще са различни, което ще рече, че мрежата намира телефона и знае състоянието му, когато батерията е на него.
При махната батерия, той просто го няма.
Изчаквай няколко минути преди позвъняванията.
:wink: