Активиране на "заспала" батерия
Здравейте!
Някой знае ли как се активира "заспала" батерия. Става въпрос за следното: батерията е нова, но от дълго време не е ползвана и като я слойа на апарата не дава никакви признаци на живот. Като я включа да се зарежда, работата е същата, не мръдва нищо, без значение колко време я зареждам. Някой има ли идея как се оправят тези работи. Това ми го прави на два различни телефона. Сименс и Сони.
Благодаря!
Re: Активиране на "заспала" батерия
много странно, като се зареди до края би трябвало да нямаш проблеми. Ако Сони е от модела J5,6,7,70 трябва да и се вдигне волтажа до някакво ниво и чак тогава ще изгре. Но може и телефоните да са прецакани.
аз знам само за един начин , чрез зарядното рязваш кабела вадиш батерията и директно и подаваш ток на батерията после пак си оправяш кабела* :grin: :grin: или ако имаш някое старо зарядно успех метода е изпитан* ;)
Сонито е J6, а Сименса S35. С тези "заспали" батерии и двата телефона въобще не палят. Все едно, че няма батерия. Защо не е препоръчително да се подава ток директно на батерията?
А как да вдигна волтажа на зарядното без да го разглобя и потроша?
Мисля, че имам една стара батерия за сименса, ще пробвам с нея. Дано изгрее. Ако стане, добре.
виж сега волтажа на зарядното за да го вдигнеш се налага да го разгобиш иначе не става. Но недей да го вдигаш намя да има голям ефект. Най добре вземи батериите и им премери волтажа, за сонито аз има j5 сега е на 3,49V (между двата крайни полюса) като снощи изключи телефона сам не съм я зареждал, но ако я сложа в телефона ще запали и може да изкара 20 мин, но не и разговор. напиши и също какви са им напреженията на батериите когато не иска да запали. А ако не иска да тече никаква анимация по време на зареждането значи има някава пирамида. Поне аз мисля така.
пускаш по голям волтаж за малко и се оправя. Имах същия проблем с един Максон дава че зарежда пък нема никой. Като хакнах по-голям волтаж за малко и се оправи. Само че по-големия волтаж се слага директно на батерията а не през телефона с някакво зарядно. Аз направих така но ако стане нещо не както трябва да не ме :051: после много :grin:
Дано не изглежда глупава забележка, но една батерия не струва ли по малко от 10 лева?
Да, така е. Ама вече четвърти път я връщам ( за Сонито става въпрос). Докато се наканя да си я взема, и тя пак ушла. Омръзна ми от връщане. Те хората са готини и не ми правят проблем, ама все пак...
Утре последно си я вземам и ако пак не ще... Ще пробвам с описаното до тук.
Ако си от софия прати едно ЛС да се разберем как и къде да се видим да ти покажа как се оправят. За сонито ти гарантирам, че ще стане
Хм, малко съм смутен ...
Какво значи "връщам"?
Да разбирам ли, че това е нова батерия, която въобще не може да "запали" за първоначално зареждане.
Ако е така, то проблема или е в тебе [при изправна батерия] или продавачите е нужно въобще да си изхвърлят остарелите до такава степен батерии.
И доколкото на мен ми е известно дотам могат да "умрат" само NiMH батерии, LiIon не, а още по-малко LiPol.