Имам Нокия 6620 - това е модел за американския пазар.
И се чудя има ли смисъл да я пращам в БГ(аз се намирам в САЩ).
Ще работи ли там?
Имам Нокия 6620 - това е модел за американския пазар.
И се чудя има ли смисъл да я пращам в БГ(аз се намирам в САЩ).
Ще работи ли там?
Няма причина да не работи, ако не е брандован от оператора или производителя предварително.
Единствената разлика от европейския му брат е в размера на паметта, вътрешната.
Ако не е нахално, напиши ми колко струва този телефон нов в USA. Имам интерес.
Nokia 6620 - Мрежа GSM 850/1800/1900
Nokia 6600 - Мрежа GSM 900/1800/1900
Nokia 6630 - Мрежа GSM 900/1800/1900/umts
1800 за сега е само поддържаща честота в България. Основната си остава 900 - ето това намерих на едно място в нета. И понеже четох доста противоречиви неща - та затова питам.
Аз телефона за продажба мисля да го пращам към БГ та ако си заинтересуван пиши.
Телефона работи със всички оператори.
Ще се интересувам какво нашите оператори имат предвид под "поддържаща" честота. Имат ли пълно обслужване на телефоните разполагащи с нея или не.
На нея честота съм разчитал в отговора си.
Ще ти отговоря пак тук.
» В мрежата на Глобул ще работи без проблеми.
» Информация от 123
» За мрежата на Vivatel все още нямам информация. След обед, като стигна до карта на Vivatel, ще пиша и за тях.
» В мрежата на Vivatel ще работи без проблеми.
» Информация от 123
Ако някой има обратната информация, моля да я напише.
Благодаря предварително.
Нашите оператори работят ли на 1800 МНz и къде? Ако да, тогава тази нокия ще работи в БГ там където има излъчване на 1800, но иначе забрави.Първоначално публикувано от Malone
Виждал съм, как нокия донесена от америка (на 850МНz), заработва на 900МНz и няма проблеми, но преди това се сменява вътре филтър (а може би не само един) и след това се пренастройва радиоблока. Ама не беше 6620 - има разлика.
Посочил съм къде е източника на информацията.
Лично аз съм склонен да се доверя.
На тези номера не ти ли отговарят какички с РС-та пред тях, на които има и блок схема какви въпроси за задават и при какви отговори какво да питат?
Според мен трябват отговори от инженеринга на мрежите, а не от гърлата, обучена да обяснява как да се зареди ваучера.
Пиша това, защото на питане към Глобул защо не мога да изпратя СМС, са ми отговаряли, че това е така, тъй като телефона не бил купен от тях!?! Все пак да поясня, че поназнайвам нещо от настройки на телефона си ....
Информацията на каките от съпорта е вярна, но непълна! Задай им уточняващия въпрос: "А навсякъде ли ще работи?"Първоначално публикувано от Malone
Няма как телефон предназначен за 850MHz да работи на 900MHz ако не е пренастроен със сериозна намеса вътре. Ще работи само там където има клетка на 1800MHz, но това са микро клетки които само доуплътняват мрежата в населени места.
Предположих, че не изглеждам толкова наивен и не сметнах за нужно да уточня, че отговорите на въпросите ми не бяха дадени от девойките от поддръжката.
При всеки един от трите разговора, той протече с фразата "Изчакайте малко", тъй като ясно уточних, че телефона не е направен за европейския пазар и ме интересува покритието в страната на резервната честота.
Предполага се, че не е нужно да знам кой точно е дал отговора, но се предполага и че това е човек от по сериозeн, технически съпорт [от който между другото съм много доволен, поне за пичовете от MTel].
И повтарям, ако някой има различна информация да я сподели. За мен също ще е интересно. Повече от това не мога да направя.
Дали са какички, "дал ваджайни" и т. н. нека да не го коментираме, защото само си чешем езиците.
Ето честотните диапазони - извода е ясен от пръв преглед.
GSM cell phones use frequencies within four different frequency bands :
850 MHz* *(824.2 - 848.8 MHz Tx;* 869.2 - 893.8 MHz Rx)
900 MHz* *(880-2 - 914.8 MHz Tx;* 925.2 - 959.8 MHz Rx)
1800 MHz* (1710.2 - 1784.8 MHz Tx; 1805.2 - 1879.8 MHz Rx)
1900 MHz* (1850.2 - 1909.8 MHz Tx; 1930.2 - 1989.8 MHz Rx)
http://www.thetravelinsider.info/roa...bandphones.htm
На мен не ми се изясни от пръв поглед, но в дъното на страницата България е отбелязана с две налични честоти, а именно 900 и 1800 МНz.
«HINT»
Nokia 6620 - Мрежа GSM 850/1800/1900
Хмз, не съм убеден, че работи или поне, че ще работи на всякъде. 1800 за момента се ползва основно в големите населени места.
Честно казано, дни наред вече очаквам да напише нещо някой от кухнята.
Все си мисля, че във форума имаме работещи в системата на нашите мобилни оператори.
Не се притеснявайте колеги, никой няма да ви бие, представете се.
:knuppel2:
Специално за глобул, ако не ме лъже паметта работят и на 1800 в София и Пловдив. Както се казва, скоро и в други градове.
Мтел и Глобул не работят навсякъде на 1800Mhz. Основната честота си е 900. В един друг форум някакъв пич е търсел къде в софия има 1800MHz Мтел и небеше на много места.