Несъвместимост между Sony- ericsson и ВИВАТЕЛ
Имам едно такова наблюдение че карта за група не върви на споменатата марка. Не знам защо но го научавам от 4-5 човека. В моя случай не върви на Z200, но рабрах че и на други модели не бачка, от друга страна бачка на к700. В другия случай - бачка на препайка но не бачка на груповата карта.
Звънях на оператор и ми казаха че оптимизират мрежата във варна. Казах добре и сложих същата карта на Нокиа 3100 - бачка перфектно ....ходи ги разбери... Някой да има разумно обясение?
Re: Несъвместимост между Sony- ericsson и ВИВАТЕЛ
Каква е точната причина не зная, но очевидно техните карти имат проблеми с някои апарати. При мен предплатената им карта не тръгна на един стар Sagem RC 825.
Сим-картите не са еднакви, там някакъв стандарт имаше ISO/IEC 7816 и ISO/IEC 7810, според които имат разлики в протоколите, както и работното напрежение 5 волта, 3 волта и 1.8 волта..и все още се произвеждат телефони, които не поддържат всичките видове...та понякога се случват несъвместимости...
Ще ви кажа моите наблюдения без изводи, защото материята е доста "тънка" и не съм съвсем наясно.
Картите на "Вивател" (предплатени, нормални и група) работят с много телефони, включително и Sony Ericsson \SE\ p910 - проверено лично от мен.
Няколко други марки (Моторола Сименс и др.) проработиха след разкодиране в сервиз (проверено лично).
Някой от кодиранията са направени от педерасите от М-тел - това са разни телефони закупени на промоции или от техни офиси - просто идете в сервиз да ви ги махнат.
Една много стара Моторола не тръгна и след разкодиране, там явно вече причината е в неподдържането на всички стандарти за SIM карти, както е споменал тук един от участващите в темата.
От мен - толкова. Повече от по-компетентни "съзтезатели".