Re: Каква марка GSM предпочитате
Батя ви Chaser смени много апарати от повечето марки и признавам само Nokia -
1. Samsung - говори тихо не го чувам добре, на мрежа е среден
2. Sorry Ericsson - джойстика е отврат и говори тихо, на мрежа е добър
3. Siemens - дизаин и меню = suXxzzz, на мрежа е отличен
4. Motorola - изобщо не ми харесва
5. Nokia - нямат слаб модел /сменил съм доста - щото са ми омръзнали/
6. Това е само моето мнение базирано на мойте нужди - т.е. не ми трябват некакви екстри като камера
- искам само да има отлична чуваемост, здрава и мощна батерия, удобно хендс фрии, да звъни силно, дизайна да е симпатичен, не ме интересува менюто стига да върши работа
към настоящия момент развеждам една NoKiA 6030 - щото има радио и не скучая в автобусите когато пътувам
бъдете здрави
Нокия - и само нокия
От опитът ми досега - дълго време ги отбягвах , но като накраяси купих се псувах защо не съм го направил по-рано
за Sony Erricson - колегите ми от GSM сервиза ги кръстиха Sorry Erricson на ден влизат от 5 до 15* с еднакъв дефект - скапан софтуер и хардуер ( аз ги кръстих МАксторите на телефоните )
Сименс- добри са , но не са толкова издържливи , самсунг - кабелунг - проблеми с лентовите кабели , Моторола- Дърворола - ужасно дървен и труден от към меню телефон.
От всички изброени телефони , само никията и сименса показват реалния обхват - т.е ако няма обхват , индикатора отчита това ,докато при моторола, сони ериксон - липсата на обхват не се отрзаява веднага
Дадена марка има много модели, особено когато тря се разрастне и се наложи на пазара. Не може само по марката да се съди за качеството и надежността на даден модел. Всеки модел си е индивидуален за себе си. Това са пълни глупости по марката да определеяте дали (в случая) телефона ще е добър.
Поздрави.
п.п. Все пак гласувах за моторола, много готин звук :detective:
Mr.TECHNO, на колко си години ? Говориш като второкласник :2guns: Я се стегни :angry: Кой модел на ериксон те е прецакал теб ? Кой модел на моторола те е предал :RTFM:
Цитат:
Първоначално публикувано от skynet
Други - Ipaq, Xda, i-Mate, Qtek, Eten
Мдаа.... само че IPAQ не е марка. XDA и то май :)) а QTEC само ребрандват.
Аз харесвам Eten и HTC - вторите главно, като по-масови.
Nokia уж лидер, пък един силен телефон от към функции нямат ....
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
Опала - пиленцето тук май клъвна накриво - я ми кажи какво трябва да има един телефон с много функции - симбиан , тъч скрийн , блутут, инфраред ,
има , ама който не търси :)
@Cenarius - ами до скоро познат имаше к700и - увисваше му като вин 98 с калпава рам, смени на моторола - оттогава само се оплаква
Говоря това което съм видял и чул - ако има нещо с което да ме обориш - давай да те видя
Нокиата е най-доброто и ще бъде , останалите телефони ръгат екстри само за да дадат нещо в повече засметка на калпавата си подръжка.
Нокиа отварял ли си скоро , а Сони ? - виж как стоят нещата .
Следващия път помисли кой говори като второкласник - изпъкваш само едно качество на сони и моторола - а другите . Аз ти давам реална извадка от сервиз какво влиза за ремонт и с какъв дефект
и пак потвърждавам - нокиа влиза само ако е потрошен , за разлика от моторола или сони ериксон!
Чудех се между Siemens и Nokia - гласувах за Siemens, щото средно съм попадал на по-малко бъгове при тях, отколкото при Nokia /това е то минуса да бълваш мнооого модели :(/
За мен телефона трябва да върши безпроблемно основната си функция, преди да почнат новостите /спомних си вица за часовника Casio, дето мерел това, и това, и това, ама сега се работело по въпроса с отмерването на времето :coolsmiley:/
Песимист съм обаче за бъдещето на тази марка GSM-и - BenQ вероятно ще ги набутат там, където Sony навряха Ericsson :huh:
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Опала - пиленцето тук май клъвна накриво - я ми кажи какво трябва да има един телефон с много функции - симбиан , тъч скрийн , блутут, инфраред ,
има , ама който не търси :)
Айде само без глупости. Виж какви марки съм цитирал. Погледни моделите им и се замисли дали "великите" Нокиа имат и един модел, който да се мери дори с най-слабия на тези марки - НЕ НЯМАТ. На тая тема тук въобще не ми се пише ;)
Symbian - тотално изостанала и първобитна система за развитие на smartphone, на особена почит в България :rockon:
http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=9309
А четахте ли за новия модел Nokia 888
Нека ги стигат simens с редовно дефектните си телефони , при едно 20% от тях още от завода си излизат с дефекти
затова и мтел пуснаха промоция а70 за 30лв за служители на мвр като доста от тях останаха недоволни заради дефект при започване на разговор чува се пиукане и изклучва тела :grin:
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
Мисля, да драсна един имейл на HP да им кажа, че IPAQ не е търговска марка...ако ме попитат защо мисля така, ще им дам имейла ти да им обясниш компетентно...Добре е да препрочетеш дефиницията за "търговска марка", ако не друго поне за обща култура...iPAQ® is a Trademark owned by the Hewlett Packard Company. Xda® is a registered trademark of O2 Limited. Nokia® is a registered trademark of Nokia Corporation. Siemens™ is a registered trademark of Siemens AG. SONY ERICSSON™ is the trademark or registered trademark of Sony Ericsson or is used under license from Sony Corporation or Telefonaktiebolaget LM Ericsson.
Занимавам се от известно време с мобилни телефони,истината е че най-купувания телефон в България е Siemens,отговора е в цената,въпреки че тези телефони влизат най много в сервиз,последвани от моторола.Предпочитам Nokia, не защото мисля като повечето хора че "тва е най якия" телефон и че е "мерцедеса на телефоните" и тн. а просто щото пуснаха доста модели вече със Symbian OS,и съм сигурен че който и да е от вас възползвал се изцяло от предимствата на това мобилния му телефон да има ОС,не се е отказал от това повече,както и мене,от 2 години насам,когато имам възможност да си го позволя си купувам телефон със Symbian,когато ми трябват пари,продавам го и минавам на 6100 :) иначе
Sony - Ericsson като цяло правят по добри за цената си телефони от Nokia,за поддръжката им да не говорим:) абсолютно съвместими със всичко,сигурен съм че ако пуснат телефон по малък от P900,P910 .... който има Симбиан ще е много по уникален от всички Nokia - phones :)
аз съм съгласен с mr. Techno че сони ериксон не са добри защото един мой приятел има някъв за 500 лева.Кат го видях ми се доповръща колкото до нокиите друг мой приятел си зе с симбиат и т.н. обаче менюто ме отвращава.Много е направено сложно а блутута е под всякакви критики.А и обхвата не му е толкова добър плюс туй е страхотно бавен и само мисли.Така че не съм съгласен че нокиите са най добрите gsm-ми
Има си вкусове и вкусове,тези които искат да натъпчат максимум неща в телефона си и да използват максимума от него,няма да гледат менюто или още по добре,ще им харесва точно това че е толкова сложно(ако многото опций и настройки могат да се нарекат сложност) а други ще се шашнат още от броя на "иконките" на екрана :)
Nokia 6630 :rockon:
CPU - Risc 32 bit 220 Mhz :016:
добре е за GSM
Цитат:
Първоначално публикувано от skynet
Мисля, да драсна един имейл на HP да им кажа, че IPAQ не е търговска марка...ако ме попитат защо мисля така, ще им дам имейла ти да им обясниш компетентно...Добре е да препрочетеш дефиницията за "търговска марка", ако не друго поне за обща култура...iPAQ® is a Trademark owned by the Hewlett Packard Company. Xda® is a registered trademark of O2 Limited. Nokia® is a registered trademark of Nokia Corporation. Siemens™ is a registered trademark of Siemens AG. SONY ERICSSON™ is the trademark or registered trademark of Sony Ericsson or is used under license from Sony Corporation or Telefonaktiebolaget LM Ericsson.
А колко модела IPAQ има телефони и колко Pocket PC (без phone).
XDA - кой ги произвежда, O2 или Quanta (Atom) и HTC ...
Аналогията с Nokia и SE е неуместна.
Но явно искаш заяждания :)) - Няма проблем ;)
Поздрави.
Хайде не опорочавайте и тази тема !
Гласувах за Nokia, в момента съм със Sony Ericsson К700i (когато го вземах за фирмен, Nokia нямаха добри промоции, затова...), имал съм също и два апарата Nokia (6110 и 6100 - първия модел помните ли го?), три Siemens-a (C35, S35, ME45 - последния още го ползвам, когато ходя в планината), един Ericsson Т28s и един Sagem. Определено Nokia ми допада най-много като леснота на менюто, дизайн и стабилност, и не на последно място - като водещи в технологиите (визирам, ако щете, и поддръжката на Symbian). Ако има такъв модел и мога да си позволя, следващия ми телефон ще е компактен като Ericsson T28s, батерията му ще издържа колкото на Siemens ME45 и ще има възможностите на Nokia - това е !