Резултати от 1 до 14 от общо 14

NOKIA 6030 vs. Motorola L6

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #1

    NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    Здравейте, реших да си купя нов апарат и се двоумя между тези двата: NOKIA 6030 & Motorola L6, Нокиата ми харесва, защотото има радио, но пък доколкото разбрах свързването и с компютър било леко мъчение. Моторолата няма радио, но пък има камера и МР3 (може да се добавят ъкм мелодиите, но няма плеър) при нея свързването с компютър е с обикновен USB кабел с по-малката букса.
    Някой дали има впечатления от тези телефони и също, ако има други в този клас като качество и цена (200-250лв) пише.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #2

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    Така. L6 има много добър design ... stylish е. Тънък, добре барнат корпус и хубава клавиатура като материал - забележка - малко е дребна, но не бих казал, че имах проблеми с ползването и. С малко ползване ще ти е супер, освен ако нямаш големи пръсти. По спомен ... дисплея е по-добър. "Камера". 12 МБ достатъчно за 2-3-5 орязани mp3 така, че да имаш за мелодии за групите. Снимки достатъчно ще събереш. Има и Bluetooth.

    Според мен е супер телефонче за парите, ако не търсиш "функции" (джобно pc) а слушалка. Добри размери и дизайн - препоръчвам я.

    П.П. още повече препоръчвам L2 - същото, но без "камера" - ест. ако е културно по-ниска цената й ....

  4. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #3

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    Принципно изключения в техниката почти не се срещат /освен ако не са целенасочено постигнати/,така че мога да обобщя наблюденията си от Nokia i Motorola като цяло. Нокиите винаги,ама абсолютно винаги са с по-лош дисплей от Motorola /и особено много се различават от Samsung/.Не като качество , защото в по-високия клас се грижат за това, а просто като тип. Сравнени с други, при тях изображението стои някак по-грубо, като че има мрежичка през него. Независимо от разделителната способност на камерата, това се вижда по снимките, ако ги гледаме на наистина добър и качествен монитор. Иначе пък Нокиа са много по-добре издържани откъм здравина и сигурност на самата слушалка и софтуера. Останала съм с впечатление,че при тях повече се набляга на предназначението на телефона и основните му функции отколкото на "глезотиите". Доста модели го доказват. /пример е "титановата" Нокиа,която едно време беше една от най-скъпите като модел,но за сметка на това дори нямаше цветен дисплей,а качествен монохромен/.Относно Motorola. По-добър дисплей, по-фин стил, новатори, но пък не ги одобрявам откъм изпълнението. Всичко при тях е по-отгоре било то като издръжливост и качество. При тях никога не са били така доизпипани нещата както при Самсунг , Нокиа или новите модели на Сони-Ериксон. Смятам,че не са за палачори или за маниаци,а по-скоро за жени или млади хора, които държат на симпатичния външен вид и екстрите в телефона. С една дума Нокиа е по-практичен от Моторола - ако това те устройва. Предпочитам го.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #4

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    MrMyr: искам само да те попитам, на база на какво правиш тези свои заключения ? Защото това за "изпълнението" на Samsung наистина ме разсмя.
    Както и за мрежичката, гледана на "наистина добър монитор". Ужасното "качество" на "камерите" на телефоните (особено от такъв клас) се вижда съвсем ясно на монитор за 20 (двадесет) лева

    Не се заяждам, просто уточнявам

    Поздрави.

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #5

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    Заключенията си ги правя на база личен опит. А относно "изпълнението на Самсунг" къде съм писала ?! При условие,че сравняваме МОТОРОЛА с Нокиа ?! И аз,без да се заяждам - трябва да си сляп,за да не направиш разлика между дисплея на Нокиа и този на Самсунг /в случая И на Моторола/. Също така не разбирам защо спориш с мен по този въпрос,след като сам казваш...
    "По спомен ... дисплея е по-добър"
    ..и имаш предвид Моторола-та.
    "При тях никога не са били така доизпипани нещата както при Самсунг , Нокиа или новите модели на Сони-Ериксон. "
    Да, в различно отношение. Самсунг не може да се мери с Нокиа откъм здравина,но пък екстрите му са добре "скопосани". А С-Е е ясен,мисля..
    Впрочем защо слагаш "камера" в кавички ?

    п.п. Трябва ли да ти пращам снимки,правени с различните модели,за да разбереш какво имам предвид ? Ако мислиш,че е нужно,няма проблем.Само кажи къде в едно ЛС.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #6

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    "При тях никога не са били така доизпипани нещата както при Самсунг , Нокиа или новите модели на Сони-Ериксон. "
    Да, за това говорех. Аз го разбрах, че "изпълненеито" - "изработката" на Самсунг "била добра". За това питам Защото аз каквото съм видял от тях е ... еми една от най-нескопосаните марки в това отношение. А за дисплеите е ясно.

    За снимките ... мерси за предложението, виждам съм достатъчно снимки от "камери" на телефони в последните няколко години.

    Поздрави.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    123
    #7

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    както сам си написал Моторолата има син зъб и не ти трябва кабел, има mail клиент, което си е удобно е няма радио ама всеки си знае какво търси в телефона http://mobile-review.com/phonemodels...orola-l6.shtml
    А за нокията http://www.mobile-review.com/phonemo...kia-6030.shtml , както са написали и братята среден клас с орязани функции.
    Аз лично бих взел Моторолата. А ако можеш да се натиснеш до L7 още по-добре :Super:
    Успех с покупката и да не забравиш да се похвалиш.

  10. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #8

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    Още не съм си купил нищо, за съжаление и и изхарчих голяма част от сумата за дрехи (.
    Твърдо бях решил да си взема НОКИА-та за 190лв. от онлайн магазин, но като дойде куриера да ми я доставя станаха леки разминавания, пояснявам:
    Идва човека, аз отварям кутията и ми прави впечаление, че батерията е от тънките BL-4C, а не BL-5C. Разглеждам я и освен, че е по-малката, се оказва, че даже не е и НОКИА, я накаква си там, което ме издразни много и му казах. Човека реши, че се правя на идиот и му показх в книжката кой е прав. Извини се и ми каза, че след 30 мин ще дойде с оригиналанта батерия. Върна се с оригинална батерия, но ... НОКИА имат едни холограмни стикери от които 1/3 е закрита с някакъв лак, който се трие даже и при допир. Освен че липсваше тоя лак ами и голяма част от стикера беше протрип - ясно от какво от шпрекомерна употреба - носи ми употребявана батерия. Направо се побърках и му казах да си взема чантата ... и да ми донесе или хубав телефон с оригинални компоненти (неразпечатана кутия) или да не ми се появвяваповече. Звънна ми след 2 часа и каза, че е намерил каквото искам, но понеже ги сглобявали в БГ (явно НОКИА имат завод тук) ... и така не си купих телефон, но преди два дена, един потребител на такава нокиа ми сподели, че целият им офис - 5 човека са с такива и правели доста мизерии. Батериите им държът по 4 дена само с малко разговори и т.н.
    Все още си търся телефон, така че ако имате впечатления споделяйте.
    Не ми е спешно, просто искам да пенсионирам старото SONY J5, което утре прави 4 години, без един ден почивка

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #9

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    Така и така ще се дават пари.. http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1028
    не е по-лошо от Моторолата . Или подобното му http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1024 животинче. А пък ако държиш да е Нокиа, ето ти уместен вариант да заместиш предишния апарат,с който не ти провървя: http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=673
    Можеш даже да ги сравниш и да видиш,че има повече предимства от 6030, а сумата не е с много отгоре. http://www.mobilebulgaria.com/mobile...73&sub=compare

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    123
    #10

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    В крайна сметка взе ли си телефон не си се похвалил?

  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #11

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    MrMyr: не мисля, че е много уместно да се предлагат телефони, които още не се предлагат на пазара. Цените им също не са сигурни. А и темата е само между зададени 2 телефона.

    Визирам з530 и в300

    Поздрави.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #12

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    Да се обзаложим ли,че другата Нокиа отдавна я има на пазара ? Или на теб просто ти се спори...
    "Все още си търся телефон, така че ако имате впечатления споделяйте."
    .. Никъде не ни е ограничил да му предлагаме най-много 2 модела ОТ ЕДНА И СЪЩА МАРКА,тъй че....споделям.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #13

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6


    @ MrMyr & CrossBlade - Защо не продължите "свалката" на PM?

    По темата:

    Ако трябва да избирам точно между тези два модела, бих предпочел Motorola-та, въпреки че имам забележки по дизайна - като функционалност определено е по-добър и техническата спецификация, мисля, го доказва напълно.

    Цитат Първоначално публикувано от glarus
    ... (явно НОКИА имат завод тук) ...
    Имат представителство (и то не на самата компания, а оторизиран дистрибутор), но за завод съвсем не мисля, че може да става дума.

    Щом телефонът е "сглобяван в България", вади си заключенията за компетентността (а и качеството) на избрания от теб продавач. Преди време нарочно пуснах ТАЗИ анкета във форума и останах учуден, че има привърженици на online-магазините - от такива аз не бих пазарувал (поне не в България), нищо че държат по-ниски цени.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #14

    Re: NOKIA 6030 vs. Motorola L6

    Визирам з530 и в300
    Да се обзаложим ли,че другата Нокиа отдавна я има на пазара ? Или на теб просто ти се спори...
    Аз се обзалагам в повечето случаи по думите си

    При offline магазините е същото и като online. Ако не са лоялни - няма какво повече да направиш (освен ако не си терорист, който иначе няма как да намери адреса на фирмата)

    Знам от СИГУРЕН източник историйка за "великите" Германос. Та поръчват от там телефон 6230 (когато беше "моден"), с идеята че е скъп телефон, та да е от "сигурен" телефона - нали са "легален внос" със "страхотен и надежен сервиз"- след бавене 2-3-5 дена и предварително капариране телефона е закупен. След махане на батерията се виждат сервизните лепенки на доста по-малка верига във Варна, която определено няма такова "име". Там в същия момент телефона е около 100+ ЛВ по-малко ...

    Та не зависи дали магазин е on или off line ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Продавам ресивер Yamaha HTR-6030 и Technics SU-500
    От nightrider във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-12, 12:50
  2. Отговори: 5
    Последно: 12-12-11, 21:28
  3. Google-Motorola vs Micorosoft-Nokia vs Apple vs Samsung
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 15-08-11, 15:31
  4. Отговори: 14
    Последно: 30-01-11, 15:58
  5. Продавам ресивер yamaha HTR-6030
    От dolnik във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 14-01-11, 22:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе