Има ли някой идея как да добавям субтитри на 3GP или MP4 филмчета, така че да мога да ги гледам на Sony Ericsson W900i? Конвертирам ги от DivX със Nero Recode, но там не мога да добавя субтитри.
Има ли някой идея как да добавям субтитри на 3GP или MP4 филмчета, така че да мога да ги гледам на Sony Ericsson W900i? Конвертирам ги от DivX със Nero Recode, но там не мога да добавя субтитри.
Когато конвертираш с Nero Recode във формат Nero Digital(MPEG-4) можеш да посочиш субтитри(ако има) и също допълнително аудио.А ако си правиш 3GP с някой друг конвертор,трябва да вградиш субтитрите предварително.
С Nero Recode,обаче само DVD филми можеш да конвертираш в MPEG-4.С NeroVision Express може и DivX.
Субтитрите обаче няма да ги има,пак трябва с друг конвертор да ги вградиш в картината преди това.
за Р900 съм правил филми, като субс се вграждат преди това (най-лесно с virtual dub - resizer filter). на каква резолюция с какъв битрейт мислиш да ги правиш? (после ще ти кажа и аз на какви съм ги правил)
Wiseacre и Fear me, благодаря ви за помощта
Досега не съм работил с Virtual dub, ще пробвам как е това предварително вграждане субтитрите. Иначе едно средно голямо филмче го компресирам до 80 - 150 Mb и при условие че на W900 си имам общо 1,5 Gb памет - напълно ме устройва. По принцип мога да си кача всичките серии на "Записки по българските възстания" например, което и съм го правил - нали там няма субтитри
virtual dub c resizer & subtitler filter
resizer - защото няма нужда от прекалено висока резолюция за дисплейче 320*240
subtitler - за самото вграждане на субс по време на resize-a
bitrate > 150 не мисля, че ти трябва, защото на Р900 120 беше предостатъчно, а там резолюцията е 320*208, което е някаква, макар и пренебрежима разлика с W900
филмите ставаха към 100-110 мб с вградени субс, които се четяха напълно безпроблемно