Резултати от 1 до 5 от общо 5

време на зареждане на батерията

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    225
    #1

    време на зареждане на батерията

    Здравейте

    Тъй-като знам, че в този форум има доста хора които разбират, бих искал да попитам тук, колко време трябва да се зарежда батерията на нов телефон?


  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,029
    #2

    Re: време на зареждане на батерията

    поне 12 часа, най-добре 24. като всяко следващо зареждане трябва да е поне 5-6 часа, ако искаш да е заредена на 100%.

    иначе теоритично литиевите батерии не нужно да се зареждат, чак когато се изтощят напълно. и обикновено времето за заряд по книжка е около 2 часа, но за това време обикновено се постига около 70-80% зареждане.(по мои лични наблюдения)

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    495
    #3

    Re: време на зареждане на батерията

    Понеже имам приятел, който има магазин за GSM-и и е вътре в нещата, той съветва клиентите си когато се купи нов телефон или се сменя батерия, независимо каква е батерията, да се говори с телефона докато падне фабричния заряд и след това да се зарежда минимум 12 4аса, пак се изчаква да падне батерията напълно и се пуска още един път да се зареди за минимум 12 4аса. След това се зарежда както пише в книжката, т.е. когато ти падне.

    И нещо друго: въпреки че моя телефон е с литиево-йонна батерия, моята практика е когато батерията падне по възможност да го пускам цяла нощ да се зарежда! Е разбира се това не винаги е възможно и когато падне през деня го пускам да се зарежда произволно

    Дано да е било полезно това писание !

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    272
    #4

    Re: време на зареждане на батерията

    абе всеки разправя нещо различно, но в крайна сметка в официалното ръководство (поне на моята нокиа) пише следното:
    Unplug the charger from the electrical plug and the device when not in use. Do not leave fully charged battery connected to a charger, since overcharging may shorten its lifetime.
    както и:
    The full performance of a new battery is achieved only after two or three complete charge and discharge cycles
    , което според мене не означава 12 часа или 24 часа ...

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    64
    #5

    Re: време на зареждане на батерията

    Навсякъде се препоръчва при нов телефон да се изтощи докрая заряда след това да се зареди поне 12-15 часа , пълният капацитет на нова батерия се постига след няколко зареждания т.е в началото може да не издържа много.

    Няма значение кога и колко се зарежда , дали чакате до края да се изтощи или не . Все пак е препоръчително да се разрежда до края и чак тогава да се зарежда , това ще удължи живота на батерията , което ще обясня по надолу защо е така.

    Вътре в гсм-ма си има електроника която изключва зарядката и намаля зарядния ток автоматично след достигане на максимално допустомото напрежение за акум.елементи.


    Всеки акум.елемент си има цикли на заряд и разряд , които определят живота му . След като ги изчерпате елемента е износен и подлежи на подмяна.
    Представете си че батерията ви издържа 6 дена , т.е ако чакате до края изтощаването на батерията ще зареждате 5 пъти месечно. т.е отнемате по 5 цикъла на заряд и разряд от батерията .
    Ако пък не изчаквате до края изтощаването и дозареждате постоянно да речем два пъти по често , съответно два пъти по бързо ще изразходите циклите на елемента.
    Също живота на батерията зависи и от това колко говорите , защото тези които говорят повечко по често ще се налага да зареждат и по бързо ще изразходят циклите на заряд и разряд.

    Времето за зареждане зависи от капацитета на батерията и зарядния ток , никой не може да кааже колко е и дали е еднакво при всички телефони.
    Притеснявайте се когато батерията се зарежда /индикацията показва че е заредена вече/ твърде бързо , и пада твърде бързо при употреба.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 27-07-14, 09:30
  2. Отговори: 21
    Последно: 23-12-11, 17:22
  3. Батерията на Е66 държи ден?!
    От bodlivez във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 21-08-09, 10:55
  4. Whirlpool - от време на време отзад се чува пукане
    От shell във форум Хладилна техника
    Отговори: 4
    Последно: 30-06-07, 21:48
  5. Изключване по време на зареждане?!...
    От BerkStock във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-06, 14:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе