Резултати от 1 до 8 от общо 8

Опашки се извиха за новия iPhone

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    546
    #1

    Опашки се извиха за новия iPhone

    Опашки се извиха за новия iPhone

    Американци се тълпят пред магазините за новата джаджа

    28/06/2007 | TechNews.bg





    "В петък, 29 юни, Apple пуска на пазара продукта на годината – iPhone. От три дни вече се вият опашки пред магазините в САЩ, където ще дебютира дългоочакваната е-джажда.

    Най-нетърпеливите американци искат първи да си купят мултимедийния телефон, макар и Apple да обяви, че е готов да посрещне търсенето с достатъчно количества до края на годината.

    Кибиците пред магазина на Apple в Ню Йорк са същите онези маниаци по нови продукти, които извиха опашки и при старта на конзолата Sony PlayStation 3, съобщи сайтът Gizmodo.

    Цената на iPhone е 500 долара и според мнозина анализатори е висока. Това обаче не може да спре маниаците по нови технологии, които направиха фурор при пускането на PS3 и Nintendo Wii. Тогава дори се стигна до ексцесии, вкл. престрелки и грабежи. Двама пък си купиха Wii и демонстративно я размазаха с чук, като видео с насилието над конзолата беше пуснато в YouTube.

    Какво ли ще видим на старта на iPhone..."



    Линк: http://technews.bg/info.php?id=4259

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    546
    #2

    Re: Опашки се извиха за новия iPhone

    11 причини да не харесваме iPhone в България

    Рожденият ден на iPhone е утре и в Щатите вече е истинска истерия. В Европа телефонът ще се появи най-рано към края на годината, в България сигурно и по-късно, но като прегледахме обзора на неговите характеристики, решихме, че няма да се нареди сред най-продаваните

    28.06.2007 | PC World



    "iPhone изглежда секси, модерен, иновативен, за него ще ви завиждат. Ще е знак, че принадлежите към определена класа, към която всички се стремят. Въпреки че продуктите на Apple не са особено популярни в България и много хора у нас си мислят, че това е производител на МР3 плейъри (въпреки че МР3 не е оригиналният формат на iPod), iPhone манията не отмина и нашата страна. По форумите може да прочетете множество ласкави отзиви за телефона, но ние подбрахме основните му недостатъци, за да не съжалявате, че няма да може да го купите в България.

    iPhone не поддържа 3G мрежи. Или поне в началото няма да поддържа. Още когато Apple обяви, че телефонът няма да работи с UMTS-HSDPA мрежата на AT&T (операторът, с който има договор за разпространение в САЩ), всички наблюдатели останаха изненадани. И това при положение, че в iPhone са направени доста инвестиции, включително и за технология за сърфиране, която не страда от недостатъците на мобилните браузъри. Вярно е, че iPhone има вграден Wi-Fi адаптер, с който трафикът ще е достатъчно бърз, ако обаче сте в обсега на точка за достъп – в София не са чак толкова много, дори в центъра на града.

    Ограничен избор на външни приложения. Много от собствениците на смартфони предпочитат да инсталират външeн софтуер, предназначен за специфични задачи. Още при обявяването на iPhone през януари стана ясно, че външните разработчици са филтрирани и някои от тях дори започнаха онлайн протест. Apple разбраха, че външните приложения само ще привлекат нови потребители и сега твърдят, че всички могат да разработват приложения , които обаче работят през браузъра Safari. Като се има пред вид обаче бавната Интернет връзка, тези приложения може да се стартират цяла вечност. Да не говорим, че повечето от разработчиците не обичат Safari. И сега за този браузър има най-малко плъгини.

    Къде е клавиатурата? Сензорната клавиатура, която може и да работи добре, ако сте свикнали да пишете с два пръста, но определено ще подразни потребителите, свикнали с устройства като BlackBerry, Treo, телефоните Motorola Q, смартфоните на Nokia и въобще с PDA устройства с QWERTY клавиатури. А ако сте свикнали да пишете бързо, с iPhone ще трябва да се отучите. И още нещо – какво ще стане, когато пишете мейл и неговият текст на екрана стигне там, където трябва да бъде клавиатурата? Нея ли ще виждате, текста на съобщението или пръстите си?

    Струва скъпо! Обявената цена в Щатите е $500 за 4 GB модел и $600 за 8-гигабайтовия. В България, където цените на телефоните са едни от най-високите в Европа, цените ще са поне с 20% по-високи. И това е само началото. Да не забравяме, че у нас имаме и едни от най-скъпите тарифи и ако телефонът е обвързан с определена програма (както е в САЩ), ще трябва да се бръкнете допълнително. И представете си, че сключвате договор за година, а само след 6 месеца се появи по-хубав телефон? Защото конкуренцията при мобилните телефони е доста по-ожесточена от тази при МР3 плейърите и компютрите, на която са свикнали в Apple, и фирми като Nokia и Motorola не спят.

    Дали бизнесмените ще харесат iPhone? Не е сигурно. Много професионалисти ще заложат на iPhone. Но BlackBerry, телефоните с Windows Mobile, Palm и Symbian имат дълъг списък с бизнесфункции, които iPhone, поне на първо време, не притежава. iPhone очевидно ще се свързва с Exchange сървъри, но с цената на някои компромиси в сигурността. И дума не става за връзка с Domino сървъри. И още: може да отваряте Word и Excel файлове в iPhone, но не може да ги редактирате. Може би за по-голяма сигурност?

    Уебсърфиране, но с ограничения. iPhone може би ще бъде първият телефон с браузър (Safari), който преодолява някои от най-сериозните недостатъци на мобилните браузъри. Но за него няма да има толкова плъгини, плейъри, които повечето от сайтовете изискват. А iPhone без Java, Windows Media, Real и Flash Video надали ще гарантира уебсърфиране, сръвнимо с това на настолния компютър. Няма да можете дори да гледате и всички клипове от YouTube.

    Батерията. Apple твърди, че батерията на iPhone ще издържа до 8 разговори, до 250 часа в неактивен режим, до 6 часа сърфиране в Интернет, до 7 часа възпроизвеждане на видео и до 24 часа слушане на музика. Обясненията на Apple обаче, относно провеждането на тестовете за батерията, са много неясни. Лаптопите на компанията са известни с добрите си батерии, но дали същото ще важи и за iPhone, още не е ясно.

    Замяна на батерията. Трябва да отбележим, че батерията на iPhone е практически вградена и не може да се заменя току-така, както е при нормалните мобилни телефони. Така че, когато животът и свърши или ще трябва да си търсите нов телефон, или да дадете този на сервиз, за да я сменят (ако опитате сами да я смените, най-вероятно ще изгубите гаранцията).

    Ето и още няколко съображения

    Всеки иска iPhone и за кратко време той ще се превърне в най-крадения телефон на света.

    Преди да ползвате клавиатурата, със сигурност ще трябва да си измиете ръцете. Иначе може да си оцапате и надраскате екрана.

    Достъп до Интернет имате, но няма клиент за обмен на съобщения в реално време. А SMS-ите не са реална алтернатива на ICQ, нали?"


    Линк: http://pcworld.bg/?call=USE~home;&pa...er&n=3998&pn=2


    Така, че ако съм пратила някой на опашката за iPhone, може да се връща.

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #3

    Re: Опашки се извиха за новия iPhone

    Да си го купуват маняците хамериканци!
    Аз ще предпочета смартфон!

    То кога построиха комунизъма в Америка, бе,
    че почнаха да се редят на опашки????

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    105
    #4

    Re: Опашки се извиха за новия iPhone

    За 500$ можеш такъв готин сматфон да си купиш. На него можеш да инсталираш какъвто си искаш софтуер. И няма да гледаш неработещия с половината сайтове Safari.

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #5

    Re: Опашки се извиха за новия iPhone

    Е как да не се нареди човек на опашката, какви работи може туй чудо...

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    622
    #6

    Re: Опашки се извиха за новия iPhone

    Имам Motorola Q единственното което нямам сравнение с iPhone е тъч скрина. Имам карта с 2 гб , мога да слушам музика но не го правя. За сметка на това моя телефон има EV-DO а дървния апъл телефон има EDGE.... смешка... Ако беше пуснат преди 1-2 години щеше да бъде добра покупка , сега просто е поредният телефон на пазара... Но не отричам че изглежда добре.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    637
    #7

    Re: Опашки се извиха за новия iPhone

    Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Е как да не се нареди човек на опашката, какви работи може туй чудо...
    Тва е яко!

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    372
    #8

    Re: Опашки се извиха за новия iPhone

    В един от най-известните сайтове за мобилни устройства е направен опит за класификация на iPhone. Изводът им е - това все пак си е имиджово устройство, поради редицата пропуски във функционалността.
    Ето и връзката.
    http://www.mobile-review.com/article...one-name.shtml

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Как да следим за правилния монтаж на климk
    От boiski във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 6
    Последно: 03-03-12, 01:41
  2. Продавам система за домашно кино JAMO и усилв
    От kole7o във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 16-01-12, 21:40
  3. Отговори: 0
    Последно: 09-12-08, 21:54
  4. Отговори: 3
    Последно: 18-07-07, 01:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе