Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #1

    Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Имам за харчене 350-360 лева за GSM който трябва за има следните функции:


    задължителни

    1. да е с 2 СИМ карти
    2. да е камера/фотоапарат с поне 3 МП камера- ще се позлва от време на време за снимки на документи
    3.wi fi -безжичен интернет модем
    4. блутут
    5. GPS

    незадължителни
    6.тъчскрийн
    7.светкавица за фотоапарат функцията
    8. максимална съвместимост с мобилни усторйства и компютри
    9.яка батерия
    10. възможност за карта с памет


    засега се колебая между два:

    1. апарат-PRIVILEG-SM3

    2. GSM-апарат-PRIVILEG-TV10

    Ето и официалната страница на вносителя


    Предимството на SM3 са двете операционни системи -уиндоуд и андроид.Лошото е че две сим карти поддържа само уиндоуса.Андроида поддържа само една.

    Предимството на TV10 е ТВ тунера, но тий не ми е необходим, защото съм постоянно с лаптопа, а интернет доставчика ми(а пък и в интернет се) поддържа около 20 програми.Лошото е че не е с операционна система.

    Ако може някой да ме осветли какви са предимствата/недостатъците на GSM със операционна система пред GSM без операционна система???


    Ако имате впечатления от тази марка телефони(сервиз, дефекти, качество и т.н.) както и ако имате други предложения очаквам вашето мнение.Благодаря предварително.

    П.П. Имам парите и не е спешно да си купувам GSM( но двата които имам са доста остаряли, макар и да са здрави), но има желание, а и необходимост до края на седмицата да се обзаведа с нов телефон.Струва ли си да изчакам Нова година за промоции или за нови модели или да купувам сега???



  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    113
    #2

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Аз не бих избирал китайски телефон с 2 карти но ти си знаеш.Иначе бих ти препоръчал да се насочиш към това http://www.mobilebulgaria.com/old/mo...e-gsmart-s1205 отговаря на всичките ти изисквания и е със 2 ОС-и

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #3

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Благодаря, вече го избрах(PRIVILEG-SM3).
    Доволен съм от него.Има повече отколкото е написано както в сайта на техно***, така и в сайта на привилег.бг.Има поддръжка освен на GPS и на A-GPS, макар че в сайтовете пише че няма.С две камери е отпред 0.3 и отзад 3MP a записа е МП4 и някакъв формат G3.Функциите фотоапарат и камера имат доста функции и настройки-автоматична, дневна, нощна, спорт и още други.Най-високата резолюция на камерата е 640х480. На фотоапарата 3МП.Снимките са що годе рилични като за 3МПиксела.Има доста екстри, включително и самоснимачка на фотоапарата(5/10/15/30 секунди), дори функция 4/8/16 последвателни снимки.Има пробна програма BeeLineGPS за 30 дни.А-GPS може да го включваш и изключваш по твое желание.Има вграден фейсбук, интернет експлорър и още доста други.Засега нещо не чаткам как става свързването на blutooth-та с лаптопа и на интернета с лаптопа, но съм на път да разбера.Wi-Fi интернета е добър и бърз на две чертички, ако е на една може от време на време да го губи.За повече ще е още по добър, но засега повече от 2 не съм хващал свободно некодиран/незаключен интернет.То за 1 месец го напълних със интернет точки на достъп, отделно може да хваща каквото засечеи д има връзка комютър-смартфон.Има и кодиране на интернет сигнала да зададеш -по желание WAP и другите кодировки.Със сигнала не съм имал никакви проблеми като аз съм на виваком и глобул.Трябва обаче да се има предвид, че работи с две сим карти само Windows mobile 6.5, android 2.1 не може да поддържа и двете сим карти, единствено може от едната втората сим карта да се пренасочат входящите към работещата сим карта.Всъщност Андроида го взех повечето за да го имам като възможност и с оглед евентуална съвместимост ако се наложи.Сега ще му купя една 16ГБ СД карта и ще му кача GPS карти.В комплекта е с 2 батерии 1600 милиамперчаса, като зарядното е предвидено да зарежда едновременно 2-те батерии-едната се зарежда както е в GSM-a а другата се слага в специално гнездо на зарядното.Всъщност телефона може да се зарежда и БЕЗ ЗАРЯДНО, тъй като кабела на зарядното е USB -micro USВ(идва и с два такива кабела в комплекта) и се ползва като за зареждане, така и за връзка с други устройства и зарядното е с 4.2 волта към смартфона, та днеска ескпериментирах и го включих към едно от USB-тата на лаптопа и той се зареди през USB-то от лаптопа .Батерията държи по 1 седмица при нормално ръчкане с изпозлване на екстрите му.При яко ръчкане със снимане на снимки и други функции 5 дни, ако го ползвате повечето време като телефон 10дни.Ако искаш да у дължиш още ползването на батерията с едно зареждане има функция за настройване за цяла седмица всеки ден в колкo часа автоматично да се включи и в колко часа да се изключи GSM-а.Има обработка на снимките и медиа плеър.Подсветка, G-sensor и още доста за които не се сещам в момента .
    Има показалец/писалка за тъчскрийна която си има място и се пъха в корпуса изцяло.
    Има нещо като вграден word и разни други екстри .

    НЕДОСТАТЪК му е че менюто не може да го избереш на български, има някаква поддръжка на български-време, час, дни от седмицата и календар, и тук там по нещо което ега не се сещам, но старт менюто с иконките си излиза на английски.Пробвах на руски, тъй като има избор на руски, португалски, китайски и други езици, но дори като се избере Руски език за менюто иконките една част са с английски текст, друга с руски език и го върнах обратно.Аз досега имах 2 GSM-a единият с българско, другият с английско меню и това не ми пречи.

    За тези 260 лева които платих получих повече отколкото очаквах.

    П.П. Онзи ден в петък видах по интернет реклма на Нокия с 2 сим карти за 199лева, но е с една ОС и с доста по малко възможности от това което купих.
    Дори сега като го имам се чудя ще мога ли да ползвам всичките му екстри и функции които има и дали не дадох излишни пари

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    113
    #4

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Засега незнам да има Нокиа с 2 карти и с ОС,но неспоря.
    Иначе докато говориш по едната карта другата отговаря ли,могат ли да те търсят на нея,пробвал ли си или някой ти е казъл,че може?

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #5

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Имах Привилег X3 TV - с ефирна тв, тъчскрийн, ВГА камера.Бях го взел за 300 лв от ТП, като ми казаха, че можело от Китай за половината пари, естествено без гаранция. Бях доволен от тела, докато веднъж жената не го изтръска от 7 етаж. Поне след това разбрах, че едни лапетии са го намерили, та си взех сим картата и картата памет. Пак беше с 2 батерии и такова зарядно, но като сложех батерията - не я зареждаше. Пак казвам - бях доволен. Любопитното е, че след като беше паднал - мисля върху плочки от 7 ет. пак работеше! Е дисплея беше на сол, като авто стъкло Но можеше да се проведе разговор!. Надявам се да са изчистили кусурите им, при условие, че се стараят да ги наблъскат с каквото се сетиш! И при това - работят!
    Беше удобно, когато се изтощи да хакна заредената батерия
    Сега съм с ХТЦTouch Diamond - старичък ама с повечкото посечени от теб неща. Кофти то е батерията - супер малка/ като капацитет/ и Навигацията като ползваш - свършва за нула време. По-добре мисля е, че имаш Уин Моб - слагай си Иго 8,3 и си пей сърце, щото за Андроид е много скапано iGo-то. Кви са тея карти за ГПС-са дето ще тикаш в 16 ГБ!?! Те за Иго-то са 16 МБ на България подробни, що годе!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    113
    #6

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Как се навивате да имате китайски телефон незнам?!

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #7

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    И що не?
    Те китайците и ракети в космоса имат, всички латопи при тях се правят, започнаха изграждането на тяхна собствена космическа станция коя друг държава е стигнала дотам???Преди тях само СССР.Сега има международна космическа станция, но е от 7-8 държави.
    Кво си мислиш, че като си купуваш нокия и е от Финландия ли??Ха-ха.Китай братко-това е от поне 2005 година.Аз имах една нокия от 2002г. производство, е на нея си пишеше made in Finland.Сега е Китай.

    Лаптопа ми вайо, че е къде по-напреднала технология от един телефон е правен в Китай и досега вече година и 6 месеца няма засечка-извъртях всички най-нови шутъри CoD 3, BF2BC, BF3, Crysis, Crysis warhead, Crysis 2- изобщо разчопатих се на него от игри и отделно ми върши работа като бизнес лаптоп.Много качествена изработка не е вдигал температура над 60 градуса на процесор и видео, само в последните 2 месеца започна да вдига до 64-67 градуса, но ще чакам да изтече гаранцията и ще го почистя и сложа нова термопаста.И следващият ми ще е отново сони вайо или евентуално Asus от G серията(Republic of gamers).

    Преди месец се откачи едната презрамка на чантата и падна заедно с нея на плочки от един метър близо и само съвсем леко козметично побиване на пластмасовия корпус, без отражение където и да е другаде- екран FULLHD 1920/1080 без каквито и да е дефекти, производителност също- пуцам си яко когато ми се иска, стратегии- Command&Concuer -Zero hour , изобщо не съжалявам.Само едно занапред- Само FULL HD екран, няма нищо, че една камара байновци блеят в ефира за 15.6 матрица буквите са малки-НЯМА нищо такова.картини, букви всичко е страхотно на тази резолюция, а буквите дори и съвсем малки са доста отчетливи и не дразнят окото при разчитането им.

    Китайците правят неща за които не си си и помислил, че съществуват.Отделно, че в големите им градове жизнения стаус е няколко пъти над нашия.Защо мислиш, че Ес търси сега финансиране от Китай???...

    Ето и моят телефон представен в страницата на вносителя за БГ

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    113
    #8

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    А ти имаш ли си представа България колко пари губи от това че се внасят китайски БОКЛУЦИ ?! Казвам боклуци защото около 80% от всички китайски стоки са...под всякаква критика от към качество.А за това което ти ми говориш е друго.Японците едвали ще оставят в ръцете на китаеца да им прави лаптопите и да им развали хубавото име.Това че се правят там не означава че тези които го правят/конструкторите/ са китайци,просто група от хора които са главните акъли са решили да направят завод за производство на лаптопи,защото ще им излиза по евтино/китаеца работи без пари/ не си мисли че китайци ги мислят и ги правят,те са просто работна ръка.Не отричам че има изцяло китайски заводи за разни неща които могат да се включат в графа "качествени" но това са много малко неща и в БГ може да не видят слънцето,те си ги правят за тях а боклуците идват в смачкани държави като нашата например

  11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #9

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Като потребител, Аз решавам кое е боклук и кое не е като си харча парите както аз сметна за добре.Ако остана разочарован, ще се преориентирам, но като чета поста н а V_Simeonov оставам с убеждението, че е доста качествен телефон, за разлика от Gygabite- от който има доста оплаквания. Не робувам на марки и производители, гъзария, метросексуалност и други "съвременни робии".Единствено ме интересува практичността и възможностите които имам.

    Имам и други познати с телефон привилег от който са много доволни вече 4-та година, но просто тяхното не е смартфон, а обикновен телефон.

    Предстои ти още доста развитие, предвид на това, че си в началото на жизнения си път.Има време да грешиш и помъдрееш от свои и чужди грешки.

    Прекратявам разговора/темата защо е и защото е непродуктивна(поне за мен).

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    113
    #10

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Ей затова продължаваме да затъваме Както и да е

  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #11

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Да продължа темата.

    Купих Privileg SM3. Сложих му 16 ГБ SD карта марка "A-DATA".Инсталирах му тази навигация - поддържа 2 гласа на български(мъжки и женски). Навигацията е отлична, а моят GSM намери сателитите при първоначалното стартиране за около 2-4 минути.Програмата я зареди първият път за около 30 секунди.
    Ако махнете файловете за другите езици и менюта остава 360 МБ размер на файла от 1.77 ГБ, ама от мерак не ги махнах защото имам място.Ако не остане ще махам чуждото меню и гласова навигация.

    Нaписал съм като jolihole в отговор №238 как се инсталира навигацията.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    513
    #12

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    От 3 г. имам Привилег TV3 wifi с 2 карти и за сега няма дерт, поне 100 пъти е падал от къде ли не и смятам да го ръчкам доде спре. За сега съм с 4 карти в 3 телефона и като чета, май ще скоча на Privileg SM3 за да си намаля апаратите в джоба - особенно за лятото а това за made in China не ми се спори, само да спомена, че 70% от произвежданата електрониката в света е от там.

  16. Novice
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    2
    #13

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Цитат Първоначално публикувано от Gencho_izgrev
    Ей затова продължаваме да затъваме Както и да е

    Вярно затова затъваме,защото плюеме китайците,вместо руснаците,американците и европейците ,които ни докараха до това положение!

  17. Novice
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    6
    #14

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Здравейте! С намение съм да сменя телефона и съм се спрял на този: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...GIGABYTE-G1315
    Моля за малко информация, ако някой има впечатления от него, както и предложения за други с приблизителна цена и възможности.
    Благодаря предварително.

  18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #15

    Re:Мобилен телефон с 2 СИМ карти.

    Телефона е нов, но:

    1.

    2.

    3. https://www.youtube.com/watch?v=F0Ti0Ia2_OE#


    Според мен си струва парите.Ако го купиш пиши на лични да дам линк за GPS софтуер и карти и навигация на български.Ако не "гонех" надеждност вместо привилег СМ3 бих купил този защото е 5 МП камера.Казвам "надеждност" защото дори и Уиндоус мобаил 6.5 да ми бъгне изклювам и преминавам на андроид 2.1
    Купувай смело за 240 лева е добре.

    П.П. Не разбирам само защо трябва да даваш 40 лева повече като има същият за 199лева.Разликата е само в екрана??? Ако ще ползваш GPS навигация донякъде е оправано, но ако е само за гъзарията...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Skype за мобилен телефон.
    От lubo9 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 10
    Последно: 25-10-10, 00:19
  2. мини QWERTY клавиатурки за мобилен телефон?
    От kihotes във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 1
    Последно: 15-09-09, 22:13
  3. С каква марка мобилен телефон сте?
    От Zetle във форум Анкети
    Отговори: 76
    Последно: 19-05-07, 16:11
  4. Съвет за покупка на мобилен телефон.
    От NoLabel във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 11-11-06, 23:30
  5. Мобилен телефон с големи букви/цифри
    От Lazy Dog във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 23-04-06, 01:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе