Samsung Galaxy S5 - задоволи ли очакванията новият флагман на южнокорейците?
http://www.setcombg.com/news/newsimages/GalaxyS5.jpg
Дългоочакваният нов флагман на Samsung вече е факт. Смартфонът ще е по магазините от 11 април, а цената му се очаква да е по-ниска от стартовата цена на предшественика му S4.
Отново имаме пластмасов корпус, стандартен дисплей - нито гъвкав, нито тристранен, нито особено голям. Няма и 64-битов процесор.
За сметка на това, това е първият топ смартфон от S серията с IP67 влаго- и прахозащита.
Интерсни са и новите сензори - дактилоскопичен датчик, вграден в старт бутона, датчик за измерване на сърдечния ритъм, барометър.
За съжаление, повишената защита неминуемо е довела до повишени габарити, но това е очаквано.
Повече за Samsung Galaxy S5 и пълни технически характеристики - SetCombG
Какво мислите - грабва ли ви с нововъведенията Galaxy S5? Аз лично се колебая, не съм убеден, че Galaxy Note 3 не остава по-интересния модел, също така, не мога да кажа, че S5 ме впечатлява повече от новия YotaPhone или Sony Xperia Z2. Но... да мине малко време, да хвана телефона в ръце, може би ще си променя мнението.
Отговор: Samsung Galaxy S5 - задоволи ли очакванията новият флагман на южнокорейците?
С хардуер от миналата година и ужасен дизайн ....това според мен е epic fail за гнусмас. Гърба на телефона ми прилича на картон за яйца ...
Отговор: Samsung Galaxy S5 - задоволи ли очакванията новият флагман на южнокорейците?
С този размер, телефона никак не ми допада! Отделно почти нищо иновативно спрямо S4, дори S3 e още актуална на фона на това!
Отделно как може телефон а да е влагоустойчив, като имаш достъп до батерията?
Дамм, и аз честно казано не съм доволен.
Сензорите са ОК, хубаво е да има и дактилосопичен, и за пулс.
Но... това IP67 заради което размерите са скочили немалко... не ми допада. Гърбът и дизайна - също.
Аз лично се надявах на телефон без странична рамка - с дисплей открай - до край. Като че ли в последно време обръщам повече внимание на дизайна, екрана - факт е, че като технически характеристики старичката ми S3-ка напълно ме задоволява, трябва ми нещо друго, което определено липсва в S5-цата...
Бях си наумил да прескоча 4-ката, защото не видях в нея нещо повече от 3-ката и да чакам 5-цата, но... или чакането ще продължи или ще мина на Note или на друга марка май. Макар че друга марка без любимия ми хардуерен Самсунг клавиш... не ме блазни много.
Скучен дизайн наистина,но не съм съгласен ,че няма нищо иновативно.Това ,че е прахо и влагоустойчив без да е прекалено тромав на вид е един голям +Всички знаем колко телефони съсипваме годишно поради топване я в ракия,я в нещо не толкова хубаво за пиене :)За разлика от любимите ви яблаки и груши хардуера на самсунг S И NOTE винаги е на ниво-освен това нека изчакеме да видим и тестовете.Все пак последния Ноте е невероятен като дизайн и функционалност и аз лично ще си остана с него.
уфффф......... какъв хардуер на овошките сравняваш с любимите ти самсунг ? Освен че са на базата на ARM други прилики много нямат. На тестовете двуядрен А7 на 1.3 гигахерца е съизмерим с производителност на 4 ядрен Snapdragon 800 на 2.4 гигахерца.
Да бе ,да :) Нека на тест като АНТУТУ ,който си е разбира се чисто синтетичен,но все пак е донякде показателен ОВОШКАТА направи 37 000 точки!!!
И като направиш 37к кво се променя? Не е ли по-умно да провериш колко бързо ти отваря рпиложенята, как скролираш в нета и неща които ще ти помогнат в работата от колкото да гледаш точките в някакво приложение ? И моя LG G2 прави много точки , но това не пречи да лагва като всеки андроид и да е по-бавен в отварянето на някои приложения (които за нещастие ползвам) от старият ми iPhone 4s. Както и да е , не ми се спори .
stenly ,в друга тема писах,че съм имал 4 ябълки преди да си взема първия Ноте!Не е като да нямам опит с овошките :) БЕЗ 5 И 5С почти всичките овошки ги гризнах.В друга тема ти написах,че от спора истина не се ражда-защото ти ще си отстояваш твоята си позиция,аз ще си отстоявам моята.Така или иначе няма да ме убедиш ,нито пък аз теб.Безмислено е-не мислиш ли!?!
A тази бързина не се ли отнася за някой който цъка игри на телефона си докато чака на някоя опашка или гише и околните да го смятат за полуидиот. Водоустойчивостта прави отношението небрежно към техниката и точно така и трябва. Според мен добре са се ориентирали с прахо и водо устойчивост. Бих го купил с удоволствие стига да има оптична стабилизация на камерата.
Samsung Galaxy S5 истерия - милионни продажби, много над очакванията - SetCombG новини
Весело е да четеш мнения на отявлени iPhone фенове като Stenly :) за епични провали и да наблюдаваш началото на продажбите на Galaxy S5 :)
мхъм, аз поне ползвам флагманите и на 2та лагера и мнението ми е изградено на база опит а не на база слухове :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
мхъм, аз поне ползвам флагманите и на 2та лагера и мнението ми е изградено на база опит а не на база слухове :)
Хубав довод, че само опит не е достатъчен :)
В интерес на истината, като оставим заяждането настрана, ако ябълките пуснат новия айфон с екран 5.2+ може и да започна да им обръщам внимание.
Аз повече не бих си взел такава тухла. Ако LG-то не беше с такава чудна батерия до сега да съм го хвърлил и да съм си взел нещо 4 инча.
Предвид тенденциите, ще трябва да промениш вкуса или да минеш на бюджетни модели.
Според мен, оттук нататък е невъзможно да се появи топ телефон с екран под 5 инча.