Изненадах всички, и в петък си купих ново телефонче от еМАГ.
След като един час обмислях дали да е iPhone 8 или Samsung S8, изведнъж ми се пригади от супер популярни модели, които са толкова масови, че не може да влезеш в метрото и да не видиш още трима с такъв и реших - този път ще е екзотика!
Огледах офертите и рязко в полезрението ми се наби такава за разопакован LG G6 - с 24 месеца гаранция, новичък, просто с разопакована кутия.
Този път се оказа, че мога да си взема апарат без да се налага да плащам ДДС-то му, цената беше 850лв, използвах 13-процентното петъчно намаление и стана 739 лв с ДДС.
Или - 620 лева + ДДС-то, което в случая не е моя грижа.
Отдавна съм нямал толкова икономичен финансово смартфон с цена около 600 лева... Дали ще съм доволен... ще пиша в бъдеще.
На база на прочетеното:
Плюсове на LG G6:
- Уникална широкоъгълна камера - нещо, кото съм убеден, че ще използвам постоянно, без аналог сред смартфоните
- Отлична сглобка
- Отличен дисплей и съотношение екран / габарити
- Случих на комбинация от обстоятелства и отстъпки и успях да го купя на определено много ниска цена.
Недостатъци на LG G6:
- Като качество, камерата отстъпва на S7 / S8, iPhone 7 / 8. Прегаря светлите снимки, на тъмните е зад Самсунга с блендата си f/1.8 (Самсунг е с f/1.7). Използваните сензори Sony IMX258 са далеч от топ възможностите, спасява ги добрата комбинация с останалия хардуер и софтуера на камерата. Широкоъгълната камера е без автофокус и оптична стабилизация - тоест, може да се ползва само при добро осветление и детайлите ще са по-малко, отколкото с основната.
- Батерията е скапана, надали ще издържа цял ден
- Европейският модел е без така обичаното от мен QI безжично зареждане и без Quad HIFi аудиодак.
Ами... това е - очаквам перфектно направен смартфон, с много интересна широкоъгълна камера. Уникален, предвид политиката на LG да не се интересува от Европа, надали ще срещна много хора с подобен модел.
Нядявам се на добро качество на снимките, но съм подготвен за по-ниско от това при настоящия ми смартфон - S7 Edge. Очаквам приличен софтуер и бърз хардуер без лагове, както и дразнеща батерия, заради която трябва да привикна с носенето на пауър банка в джоба.
За 600 пари - и това е много, ще пиша повече, когато насъбера лични впечатления.
ПП - Ако някой иска тотално натрошен S7 Edge (и преден, и заден панел - едно единствено падане... късмет), но в перфектно работно състояние за 200лв - да свирка![]()