провери да не са зададени някакви обновявания през нощните часове.
Не, че гугълските могат да се ограничат или спрат, за съжаление.
провери да не са зададени някакви обновявания през нощните часове.
Не, че гугълските могат да се ограничат или спрат, за съжаление.
Ако има ниско ниво на сигнала , също дърпа повече батерия.
ниско ниво, ама не какво да е, а на границата между 3 и 4 G
при въвеждането на 4 в големите градове имаше такова двоумене на телефона ми по онова време, че се е случвало батерията да пада почти до 0 за половин ден...
да не спиш в подобна "дупка" ?
Значиии, сутринта като спрях VOLTE ми направи впечатление, че иконката шава между 4G и H+.
Което е близко като сценарий на това, което е написал FearMe.
Ама хора... ша ма извините. Не съм си сменил апартамента, Samsung, LG, Xiaomi явно нямат такъв проблем с мрежата - не съм гледал дали се сменя често мрежата, но не харчат по 20% на вечер бездействие баси.
Отделно съм на 4-ти етаж с въздух около мен, не е наблъскано в центъра. Надали е лошо покритието, никога съм нямал оплаквания, този модел е първия с подобна магария.
Софтуерът им е явно такъв...
Пробвай с рестарт, понякога някое приложение може да бъгне и е добре да се прави рестарт от време на време.
1.Update до последната версия на FW и restart
2.Изчистване на кеша
3.Задай ръчно търсене на мрежата и върдо 4G.
А ако не ти трябва 4G толкова в къщи - задавай 3G.
4.Изключвай Volte-то поне нощно време, ако останеш все пак на 4G.
5.Калибрирай си батерията.
Не знам на кой оператор си, но Viva и Теленор са с Huawei оборудване и си комуникират директно с телефона ти по собствени протоколи. Ако нещо не им хареса в параметрите на сигнала или са претоварени каналите за връзка, превключват на 3G.
Виж има някаква 'хуйня' в мрежи, която комбинира вифи и мобилен интернет, т. е. търси и оставя по-бързата връзка, ако не забравя ще погледна на жената телефона как се казваше. Може да е от него. Иначе не е допустимо, на жената пада 1-2% за вечер, за разлика от моето Ми, което никога не спи и откарва по 30-40% на вечер
Очаква се конкурентът на Samsung Galaxy Fold да излезе този октомври в Китай.
Обявен на MWC (Mobile World Congress) в Барселона през февруари, сгъваемия смартфон Huawei Mate X влезе в фаза производство в големи мащаби, а според китайският сайт Sina трябва да пристигне скоро на източния пазар в края на октомври, след няколко дни.
Първите бройки вече са в наличност, тъй като наскоро Youtubeur Ким Пох Лиау публикува видео, в което „разопакова“ всичко, което е по-достоверно. Можете да се възхитите на едноекранния дизайн на устройството, като сгъването оставя екрана от външната страна на смартфона (за разлика от модела на Samsung). Забелязваме във видеото, че сгънатият режим е заключен и изисква натискането на бутон, за да преминете в режим на таблет / разгънат.
Не знаем кога Mate X ще пристигне у дома, но цената, от Huawei, трябва да бъде около 2 200 евро.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-10-19 в 22:57.
Huawei предоставя безпрецедентни условия в алтернативата си на Google Play
Разработчиците получават до 100% от приходите от приложения
Въпреки че Huawei наскоро започна да промотира AppGallery като алтернатива на Google Play за своите смартфони с Android, той вече се превърна в третия по големина магазин за мобилни приложения в света. Производителят не спира дотук и продължава да примамва разработчиците.
Новата формула за раздела за приходите, публикувана на официалния уебсайт, предоставя просто безпрецедентни условия за разработчиците.
През първата година на работа, разработчиците могат да получат до 100% от приходите от приложения. Тази оферта не се прилага за игри, в които дори през първите 12 месеца разработчиците трябва да плащат на Huawei 15% от парите, получени от потребителите. През втората година на работа, разработчиците ще получат до 90% от приходите.
За такива преференциални условия се изисква разработчиците да сключат споразумение с Huawei до 30 юни 2020 г. Стандартните условия за AppGallery са следните - 20%: 80% за образователни приложения, 30%: 70% за игри и всичко останало.
За сравнение, Google в Google Play предлага схема за 30%: 70% за разработчиците, подобно на Apple в App Store.
https://developer.huawei.com/consumer/en/doc/30203
Алтернативата на Huawei на Google Play завладява смартфоните и разработчиците
Броят на приложенията в AppGallery надхвърли 55 хиляди
Huawei съобщи за алтернативите си на услугите на Google на събитието в Huawei Developer Day.
По-конкретно, компанията заяви, че в онлайн магазина за приложения AppGallery, алтернатива на Google Play, броят на регистрираните разработчици нарасна до 1,3 милиона, а броят на приложенията надхвърли 55 хиляди.
В същото време пакетът за услуги на HMS Core включва 24 полезни инструмента, включително Map Kit, Комплект за машинно обучение, Scan Kit, Account Kit и Payments Kit.
В момента AppGallery се предлага в повече от 170 държави и обслужва около 400 милиона активни потребители на месец.
AppGallery има категория бързи приложения за бързи приложения, фокусирани върху 5G устройства. Бързите приложения не изискват инсталация на устройството и използват минимална системна памет. Потребителят може просто да кликне на пряк път на приложението в магазина и той ще започне веднага. Тази категория бързо се разраства - в момента в галерията с приложения има над 1700 „бързи“ приложения.
https://www.huaweicentral.com/hms-ev...february-2020/