Резултати от 1 до 4 от общо 4

Google Pixel смартфони - модели, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #1

    Google Pixel смартфони - модели, мнения, обсъждане

    Смартфоните Pixel 7 и PIxel 7 Pro се оказаха уникални. Това са първите устройства с Android, които преминават изцяло на 64 бита.
    32-битовият софтуер няма да се инсталира


    Пуснатите в продажба смартфони Pixel 7 и 7 Pro изглежда са първите устройства на пазара на Android, които напълно са преминали към 64-битова версия на системата.
    Самият Google не каза нищо за това, но някои собственици на нови продукти вече са се сблъскали с факта, че не могат да инсталират 32-битови приложения на своите смартфони. Например сензационната игра Flappy Bird.

    Проверката показа, че Android с 32-битови системни библиотеки все още е инсталиран на новите Pixels, но е вероятно някои функции да пречат на работата на такъв софтуер.
    Самата Google спря да приема приложения в Google Play без 64-битова версия миналата година, но сега виждаме, че компанията е решила да тласне индустрията още повече със своя пример.

    https://www.reddit.com/r/Android/com...ort_for_32bit/
    https://wccftech.com/the-pixel-7-ser...ndroid-phones/




    Google Pixel Fold ще бъде сравним по размер с Galaxy Z Fold4
    Не е фактът, че смартфонът ще се нарича по този начин


    Сгъваемият смартфон Pixel, който според различни източници ще се нарича Pixel Fold или Pixel Notepad, ще получи много ярък основен екран, произведен от Samsung.
    Дисплеят с размери 123 x 148 mm ще има резолюция от 1840 x 2208 пиксела и пикова яркост от 1200 cd/m 2 . Това не е рекордна цифра, но много добра.

    Известно е също, че основният екран ще поддържа кадрова честота от 120 Hz. Съдейки по размерите, диагоналът ще бъде около 7,6 инча, което е сравнимо с екрана на Galaxy Z Fold4.
    Според по-ранни доклади, смартфонът също ще получи SoC Tensor G2 и тройна основна камера с основен сензор Sony IMX787.

    Информацията беше споделена от ресурса 91mobiles, позовавайки се на вътрешния човек Kuba Wojciechowski, който преди това правилно посочи характеристиките на Tensor G2 и беше първият, който посочи, че Xiaomi ще започне да използва платформите JLQ, което се случи с пускането на Poco C40.

    https://www.91mobiles.com/hub/google...ons-exclusive/

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    1,554
    #2

    Отговор: Google Pixel смартфони - модели, мнения, обсъждане

    Уникални само където чипа им се оказа ребрандиран Samsung Exynos и вече има ревюта,че батерията се разрежда по-бързо от конкуренцията при сходни обстоятелства. Д*ба, тъкмо му се бях наточил.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #3

    Отговор: Google Pixel смартфони - модели, мнения, обсъждане

    Pixel 7 Pro може да е най-добрият телефон с камера в света, но не е най-добрият за игри. В Genshin Impact флагманът на Google загуби дори от Poco F3 на Snapdragon 870
    По отношение на производителността в игрите, Pixel 7 Pro дори не може да се мери с флагманите от 2021 г.


    Pixel 7 Pro има много добра камера и висококачествен екран , но производителността на модела оставя много да се желае. Всъщност това стана ясно веднага след анонса: SoC Tensor G2, на който е базиран телефонът, не се различава много от първия Tensor, а той от своя страна беше по-нисък от всички топ платформи от 2021 г. Но сега има реални данни за игровата производителност на Pixel 7 Pro, използвайки Genshin Impact като пример.

    В играта флагманът на Google показа само 37,2 FPS. За сравнение, резултатът на iPhone 14 Pro Max е 58,4 FPD, Xiaomi 12S Ultra е 57,7 FPS, Redmi K50 Pro, базиран на Dimensity 9000, е 52,9 FPS. И накрая, дори базираният на Snapdragon 870 Poco F3 е забележимо по-бърз с 46,5 FPS.

    Също така се отбелязва, че ефективността на игрите (броят FPS на ват изразходвана енергия) на Pixel 7 Pro също страда. Като цяло този флагман определено не е за игри.

    https://www.notebookcheck.net/Google....662355.0.html

    - - - - - - - - - -




    Легендарният фърмуер на Paranoid Android е наличен на базата на Android 13
    За първите устройства се появиха тестови версии на Topaz


    Разработчиците обявиха подготовка за пускането на легендарния персонализиран фърмуер Paranoid Android, базиран на най-новата версия на операционната система Android 13.
    Според разработчиците проектът, базиран на Android 13, се нарича Topaz и вече са налични предварителни версии за Nothing Phone 1, Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro, а скоро и за Google Pixel 6a.

    За най-смелите потребители на тези смартфони са налични алфа и бета версии на Paranoid Android Topaz. Фърмуерът носи няколко подобрения на потребителския интерфейс в допълнение към новите функции, въведени от Google в последната актуализация на операционната система.

    Във всеки случай инсталирането на такъв фърмуер е само на ваша отговорност и риск, като знаете добре какво правите.

    https://paranoidandroid.co/
    https://www.xda-developers.com/paranoid-android-topaz-android-13-nothing-phone-1-google-pixel-6/

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #4

    Отговор: Google Pixel смартфони - модели, мнения, обсъждане

    Pixel 7 и Pixel 7 Pro са наистина уникални. Google потвърждава, че това са първите смартфони в света, които поддържат само 64-битови Android приложения
    Това решение има много предимства.


    Google потвърди, че техните смартфони Pixel 7 и Pixel 7 Pro са първите в света, които поддържат само 64-битови Android приложения.
    Преди няколко седмици потребителите забелязаха , че новите продукти на Google не работят със стари 32-битови приложения и сега компанията публикува малък материал за това.

    Pixel 7 и Pixel 7 Pro са първите телефони с Android, които поддържат само 64-битови приложения. Тази конфигурация прекратява поддръжката на ОС за 32-битов код, намалявайки използването на паметта, подобрявайки производителността и подобрявайки сигурността. Очакваме тази конфигурация на устройството да стане обичайна с времето.

    64-битовите приложения работят по-бързо, защото имат достъп до допълнителни регистри и инструкции, които 32-битовите приложения не могат. В допълнение, по-новите процесори осигуряват до 25% по-добра производителност при изпълнение на 64-битов код или дори напълно отказват поддръжката за 32-битов код.

    64-битовата версия може да помогне за подобряване на сигурността. По-голямото адресно пространство прави защити като ASLR по-ефективни, а резервните битове могат да се използват за защита на целостта на контролния поток. Тези контрамерки могат да намалят шанса нападател да поеме контрола над вашето устройство.

    Премахването на поддръжката за 32-битов код спестява до 150 MB RAM, използвана от операционната система, дори когато 32-битовите приложения не работят. Това спестяване на памет води до по-малко случаи на недостиг на памет, което означава по-малко замръзвания и по-малко затваряне на приложения във фонов режим.

    Google също така насърчава разработчиците да обърнат повече внимание на тестването на своите приложения в техните 64-битови версии. Включително за това Google Play въведе функция за отчитане преди стартиране, която е налична само на 64-битови устройства.

    https://android-developers.googleblo...y-devices.html




    Google изгражда Tensor SoC за смартфони Pixel, така че техните AI възможности ще бъдат актуални след пет години
    Google не се интересува от губенето в бенчмаркове


    Pixel смартфоните от последните две поколения са базирани на SoC Tensor и са много далеч от топ решенията на Qualcomm, MediaTek Apple. Но Google смята, че това изобщо не е проблем.

    В интервю Моника Гупта, старши директор продуктов мениджмънт в екипа на Google Silicon, говори за това как Google подхожда към създаването на своите нови платформи и какво го ръководи при избора на един или друг вектор на развитие. Оказа се, че Google гледа в бъдещето.

    Не вземам решения въз основа на това къде е машинното обучение днес и мога да го кажа, защото работя в Google. Същото важи и за софтуера, който нашият екип за разработка прави. Знам какво иска да постигне екипът за разработка на софтуер от потребителите след пет години. Това е предимството да не си търговски доставчик на силиций, а вътрешен доставчик на силиций. Така че тези компромиси са много сложни, но мисля, че стават малко по-лесни, когато сте вертикално интегрирани.

    Гупта добави, че силиконовият екип разговаря с изследователите на Google AI, за да види точно кои модели за машинно обучение ще бъдат популярни след пет години. Тоест, когато разработва Tensor, гигантът за търсене се опитва, първо, да се съсредоточи върху свързаните с AI технологии и функции, и второ, да се стреми да направи свързаните с AI възможности на SoC Tensor все още актуални след пет години.

    Що се отнася до бенчмарковете, Гупта казва, че това определено не е целта на Google.

    Мисля, че класическите бенчмаркове са послужили за цел в един момент, но оттогава индустрията се е развила. Класическите тестове са създадени във време, когато AI и телефоните дори не са съществували.

    Те може да разкажат история, но ние не чувстваме, че разказват цялата история. Така че за нас това, което оценяваме, е действителното софтуерно натоварване, което изпълняваме на нашия чип, и след това се стремим с всяко поколение на чипа Tensor да ги направим по-добри, било то по-добро качество, по-добра производителност, по-ниска консумация на енергия.


    https://9to5google.com/2022/10/27/pi...or-benchmarks/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Здрави телефони - модели, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 18
    Последно: 29-02-24, 13:26
  2. Xiaomi смартфони - модели, мнения, обсъждане
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 290
    Последно: 12-12-23, 17:03
  3. Volla смартфони - модели, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 30-04-23, 22:53
  4. Redmi смартфони - модели, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 24-09-22, 23:01
  5. Отговори: 25
    Последно: 16-09-16, 07:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе