Отговор: Страхотен Григор Димитров

Темата е почистена доколкото може от ненужното в последните постове.

Марто, добре дошъл си в темата да споделяш интересното си професионално мнение за тениса и изявите на Григор Димитров. 
Но - моля те в бъдеще - не си позволявай да държиш сметка за мнението на други участващи в темата! 
Изказвай становището си без да го натрапваш като аксиома за всички.

Утро, моля карай го по-спокойно. Когато има обиди - пусни един рапорт и ще бъдат почистени, вместо да влизаш в словесни саморазправи.

Благодаря и на двама ви предварително.
  Не знам какво толкова има да се коментира за да се нарушава добрият тон за това че Гришо е занижил формата си.
А Аз си го представям така:
1-Маша:
а)-бременна съм!!!
б)-ако не ми предложиш -край!
2-Рашиид:
а)-кога ще подновяваме договора?
б)-ще работим ли заедно или.....
Рекламните фирми искат да го преметнат за договори.
От България е научил че баба му/дядо му или някой роднина или приятел е в много тежко състояние???!!!!
И не на последно място -няма с кого да сподели на момента какво го тормози.
Какво би станало с това 23-и годишно МОМЧЕ ,да ли ще продължи да играе така както може???- НЕ НЯМА!!!
П.П.:А пък Аз се гордея че Грогор Димитров е мой сънародник!(дори и нищо да не се чуе повече за него в световният тенис)
нека преди всичко да бъдем хора-Българи ,когато има нещо за което да се критикуваме то да е градивно ,а не задоволяващо собственото Ни тщеславие,работещо за чуждите интереси.      ..............помислете си!
  Хайде стига с тези отживели "националистически" клишета. Особено за тениса, където всеки се интересува първо от себе си. Както писах в по-горен пост - главно в Балканските страни се "гордеят" и отъждествяват с техни спортисти на национално ниво. Димитров си играе за него си, а не за вас. Също така си има голяма интернационална база феНки. Тъй че не е националното, което го води и вълнува. Дори не вярвам да се чувства и толкова българин. Нито прекарва много време в България, нито ще се върне някога да живее тук (лично мнение). Предполагам, че ще остане да живее в САЩ. Аз пък казвам - преди всичко да бъдем ХОРА, а българи за мен не е морална квалификация.
Нишикори (моят нов любимец, въпреки че е японец и не би трябвало да се "гордея" с него) бе на крачка да стане Топ 3.  Сега стана Топ 4. Двамата с Раонич са истинските нови звезди в тениса. Първата половина на 2014г. Григор ми стана симпатичен. Но с последните си публични изяви - то не бяха снимки на скокове, хеликоптери, модни журнали, с кученца и бисквитки, приказки повече за жени отколкото тенис ме накара да споделя цитата за сравнението с Ана Курникова. Не изглеждаше външно на тези "публични" изяви да се терзае от "умиращи" баба или дядо.
Искам да напиша за пореден път - считам, че това, което Григор досега постигна е нечуван успех. Само това му е достатъчно да се гордее с кариерата си. Всичките ми коментари са по-скоро свързани с постоянното "натрапване", че ще стане сигурен Топ 1, печели ГШ и т.н. Аз пък мисля, че никога няма да постигне нещо от това ако продължава по сегашния начин.
  E ,не си съвсем прав за ,,националистическите'' клишета,както се изразяваш  и че само на балканите се гордеят с тениситите си.Например една Германия нямаше масовка в тениса преди да се появят Щефи и Бекер.Те двамата направиха тази игра истински популярна в Германия и всяко малко момиченце в Германия искаше да е като Щефи :) а преди това тази страна нямаше наистина големи традиции в тениса.Един Нишикори е гордост за Япония и той казва,че много се притеснява от това внимание,което му обръщат в Япония и,че това не е типично за народа му,но е факт.Ами Ли На от Китай?!Та тя  за китайците е национален герой.Примери много-за руснаците пък какво да кажа-провеждали сме спoртни лагери с школи от Москва и С.Петербург.Та тези хора говорят за водещите си тенисисти като за божества.Имам наблюдения и от белгийците-същата работа -уважават и не дават да кажеш и една лоша дума за тениситите им.Пошегувах се веднъж за един техен тенисист -Filip Dewulf ...лелеее,щяха да ме изядат с парцалите,а бе съвсем добронамерено :) Относно медийните изяви -за доста хора те са неприятни-Неприятни са и за доста от професионалните тенисисти ,но те са абсолютно задължителни.Задължават те спонсорите ,задължават те и организаторите на турнирите.Това за някои топ тенисити е направо омразно.Но са длъжни да го правят -всичко се режисира предварително и се играе след това :) Например Нишикори-за който говориш е едно много стеснително момче и в началото се е срамувал страшно много от интервютата,но те са част от живота му като професионален тенисист.Ако си мислиш ,че той или който е да е друг от топ тенисистите дава по-малко интервюта отГригор-в заблуда си.Те всички ги дават и имат не по-малко медийни изяви,но ние виждаме тези на Григор.Нормално :)Според мен не е удачно да се сравнява Григор и с Курникова-Дори само заради това,че момичето не спечели нито една титла през кариерата си,а Григор до този момент(още е на 23 ) има четири.Не знаем колко още  ще спечели,но дори нито една да не спечели-той до този момент направи наистина забележителна кариера,като не забравяме,че има още минимум 5,6 (да е здрав) ,а може и повече години пред себе си .Аз също много съм се дразнел от тези велики очаквания към него.За мен да влезеш в първите 10 на света -дори само за една седмица -еле пък точно в  настоящия момент си е чист подвиг.А какво остава за топ 3 или за номер 1 в ранкинга-за да бъдеш там вече трябва наистина да си гений в тази игра!
  Paeonia - за пръв и последен път получаваш обяснение в тема, вместо наказание:
1. Защо поста ти е бил изтрит? 
Защото модератор / администратор на темата е решил, че нарушава правилата на форума. По същия начин, по който и този ти пост го прави - никаква връзка с темата, единствено демонстрация на посредствено кпд. Това не е БГ мама, спама не е адмириран. 
2. В бъдеще, ако имаш претенции към администрирането - запознай се с правилата на форума - там е описана възможността за оплакване. 
3. Въпросите от регистрацията не се нуждаят от поправки, писани са от мен :) 
Предлагам да им обърнеш повече внимание, съжалявам ако те затрудняват...

Моля за последващи постове, свързани с тенис!
  Победа за Григор след добра игра срещу Федерер. И добро шоу си беше.
  Успах се и го изтървах :( Някой да знае линк към мача-шоу ?Много ще съм ви благодарен :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
martosblack 
   Успах се и го изтървах :( Някой да знае линк към мача-шоу ?Много ще съм ви благодарен :)

Повтарят го от 10 часа по BNT ND !!!
 10:00 Тенис-шоу с участието на Григор Димитров, Роджър Федерер, Моника Селеш, Габриела Сабатини

Мани тея видеота в мрежата :)

ПП - Отначало са жените, ние трябва да сме след 12ч.
  O,страхотно :) Ще се гледа :) Благодарско !

- - - - - - - - - -

Моника е неузнаваемо отслабнала!!!То мечтата и бе да бъде манекенка едно време :)А Сабатини....ех....това момиче и на 44 изгледжа невероятно :)РАДОСТ за очите :)
  много спокойничко в тая тема .. Григор ако беше паднал троловете щяха да го изядат с парцалите :))
  В демонстративен мач  Алекси. Все пак не е за купа или турнир. 
Троловете това им е работата - не ги закачай. Не ти пречат.
Всеки си има право на мнение , но това че не съвпада с други , не значи че трябва да е трол. Все едно аз да те опиша като такъв в някои теми.
  Хубаво шоу се получи.Показаха ни много красиви разигравания  и двамата  :) Имаше си всичко-ефектни минаващи удари от бекхенд с една ръка (и лифтиран ,и плосък) по праватаи диагонала.Страхотни волета + драйв  на Маестрото и много красив смаш от бекхенд-един изключително труден и много красив удар:) Уникален бе маймунджулъка на Гришо,когато направи смаш,след като остави топката да мине м/у краката му(опасен удар и не се препоръчва за начинаещи тенисисти от мъжки пол :) както и хот дог лоба на Гришата .Спиращи дъха няколко къси и от двамата .Че даже имаше и цял един АС за 27 гейма игра ;).В  крайна сметка ГРИШАТА победи с помощ от малчугана,който направи страхотен лоб на Федерер  и това даде крила на нашия да направи пробив в решителният трети сет и да вземе победата :))) п.п май асовете бяха 3 :)
  Може ли F+HD да ми дават мач на Реал, а не мача на Гришата!?