Че ...
Преглед за печат
6:2; 6:4. Като в първият сет, 2 гейма не се дължат на неговите сервиз геймове:)
А, втория сет игра по-добре, но изключително нервно, а и съперника не беше слаб...но напълно преодолим.
Нашето момче загуби-ОК,сам се би но живота продължава-какво правим по-нататък?
Ами моето скромно мнение (на човек който не разбира от тенис),да ходи при Пол Анакон да си стискат ръцете.........
П.П.:Трябва да се извадят изводи от загубата!!!
Очевидно това си му е формата на Гришо тази година. Непостоянство и сривове срещу съперници по-ниско в листата. То е ясно, че няма "слаби" играчи, но ако иска да постигне целите, които декларира, срещу съперници под Топ 20 трябва да пада грубо казано 1-2 пъти в годината. А той вече има поне 4-5 такива загуби за 4 месеца. Срещу Топ 20 и 10 има победа само срещу Вавринка. За разлика от миналата, тази година не очаквам никакви избухвания и спечелен турнир. И на твърдо и на клей. Остава една трева с 2 турнира.
Може би има нещо скрито за нас, което не знаем относно щаб и т.н. Поне за мен тази година така ще бъде ако не се промени нещо кардинално. Този турнир беше заместител на Букурещ, където спечели победа. Ще падне и в точките, но следващите зад него май и те са далеч. Поне да държи позиция в Топ 20.
Аз лично съм учуден. Според показаното в първите кръгове го виждах сигурен финалист. В най-лошите сценарии на полуфинала допусках само трудна победа с 2-1. Дори таях надежди и за първа победа над Деди.
Сега гледах репортаж от мача на Федерер и Шварцман. Федерер въобще не беше убедителен и само онази "шампионска" закваска му помогна. А Григор и срещу Шварцман щеше да падне според показаното от двамата. Много добре играещи латиноси на клей, които може да бъдат победени само с игра отговаряща на Топ 10 играчи.
Може да критикуваме Григор, но аз лично не го правя със злоба или нещо друго. Напротив, опитвам се да го правя градивно, като любител на играта и от това какво виждам. Повечето зрители не се вълнуват от "кухнята" на спортистите, а какъв е крайния "продукт". Те са професионалисти и получават много пари за това и са длъжни да ги оправдаят, освен че играят за слава, чест и прочие...
П.С. А, Григор за пореден път доказа, че е реалист и мъжко момче. Сам си каза - бих се сам...всички го виждат и ще се опитам да се поправя... Евала, малко са спортистите, които си признават и съжаляват, че са се представили слабо и са разочаровали публиката. Желая му бързо да превъзмогне случилото се и да ни радва занапред!
Просто имаме повече очаквания. Ако приемем, че това му е върха (да се задържи няколко години в Топ 20), не виждам за какво можем да му търсим кусури. Но понеже все пак се надяваме на някакъв по-сериозен "пробив" и за това разглеждаме представянето му по-критично.
Бърза победа над Доналд Йънг с 6-4 3-0 и отказване. Само не разбирам защо се пуска на тези големи турнири и на двойки. Довечера щял да има още 1 мач на двойки.
Какви са тия сривове на нула ...:( - все по-странна ми е играта на Гришо ...
п.п. Оффф , зор , ама победа !:Drinks:
Димитров играе днес от 14 часа срещу Вавринка:)
Брей.....пак гушна Вавринка....... не го вярвах!
Хайде напред!!
Най-добрият мач на Григор от 1г. насам. Вавринка през втория сет "включи" на игра Топ 5 - 83% 1-ви сервис и 2 непредизвикани грешки. В третия също започна така. Григор беше на ръба няколко пъти, но прояви хладнокръвие и успя да спаси 2-3 гейма, в които сервираше от 15-40. После издебна единствения гейм на Вавринка, в който първия му сервис се пропука. Реално Вавринка водеше играта през в по-голямата част от мача, но накрая може би и малко физически отпадна. Този път непредизвиканите на Гришо бяха доста добре - около 10-на на сет и първия сервис се движеше около 75%. Само ретур му трябва. И да отпуска повече ръката. През единия от геймовете на втория сет се отпусна (беше го предал май) и вкара няколко доста мощни удари.
Вавринка има някакви проблеми според мен. Леко напълнял, един разчорлен, с измъчена физиономия. Но игра много добре и победата на Григор е супер. Вавринка май му е по-удобен на червено от типичните клей играчи, които го затрудняват повече.
И след тази страхотна победа, отива да играе на двойки. WTF???:jamaika
Дълго чакана игра и победа! Браво!!!