ГЕРМАНИЯ ШАМПИОН!!!
И край на световното ;(
Този пост е редактиран от ivodivo; 14-07-14 в 01:42.
И съдията не помогна на Аржентина.Заслужена победа над тотално тъпия защитен футбол, начело с набедения за Месия.
![]()
Честито !
Въпреки ,че нямаше голове в редовното вре се получи хубав и интересен мач . И двата отбора можеха да бият още в 90-те минути , но за Аржентина няма как да стане с това дърво Паласио ... Все пак и за мен това бяха двата отбора ,които заслужаваха най-много да играят на финал и колкото да не ми се искаше все пак Германия заслужено спечели (въпреки това същество ,което им е треньор) !
Още един път честито на феновете на Германия!
п.п. Само едно нещо не ми стана ясно в тоя мач - къде по дяволите тук беше фаула в атака ?
10423907_10152487635226840_2756136948292881515_n.jpg
Този пост е редактиран от svetlio1; 14-07-14 в 03:45.
Бундестимът - интергалактически шампион! Всичко друго е оправдание!![]()
Когато играеш нападателен футбол можеш да си позволиш пропуски пред вратата на противника, но разчитайки само на контраатака - не!
Очаквах повече от Аржентина и съжалявам, че не гледахме финал Германия/Холандия.
Честито на всички европейци и на съвременния футбол,а не на чикиджийския,стил ,,катеначо".Няма как да играят иначе -в Аржентина живеят много италианци.Съдия италианец им наредиха,утрепаха Швайнщайгер,поне 2 червени картона им спести-и накрая ако бяха били дори и с дузпи?А тези,които твърдят , че Льов е слаб треньор май само злобеят-пожелавам на всеки отбор такъв слаб треньор....
ФИНАЛНО КЛАСИРАНЕ:
ivodivo - 98.5 точки
aruba_man - 85.5 точки
svetlio1 - 77.5 точки
justify - 72.5 точки
kod - 68.5 точки
glarus - 60.5 точки
zmeya.70 - 59.5 точки
gnf - 59 точки
Ангелов - 46 точки
daley - 43 точки
edi1 - 42 точки
tony34al - 36.5 точки
ivan1 - 30.5 точки
Wise - 14 точки
stenly - 10.5 точки
hristoslav2 - 10 точки
iihtiandar - 10 точки
preparatos - 8 точки
Kasap - 2 точки
chorlav - 1 точка
estqwerty - 1 точка
Leopardy Serval - 1 точка
Честито на победителя - ivodivo, безапелационен като Германия - от началото до края на играта ни беше водач в класацията, няма спор, оттдават му се прогнозите![]()
Благодаря Крис!
Може би пристрастията ми към Германия помогнаха...
Ааа не съм съгласен - онова сляпо италианско ....... (наречено тук съдия) спести на аржентинците поне 4 жълти и 2 червени картона преди средата на второто полувреме. Представи си само, какъв би бил резултата, ако ги беше дал и Аржентина играеше с двама играчи по-малко. Явно от ФИФА са инструктирали съдиите да подкрепят....Лично за мен, аржентинците трябваше да си заминат у дома още на четвъртфиналите.
Между другото надявам се, че ви е направило впечатление, че съдиите на всяко световно първенство подкрепят домакините. Раздаданите подкупи в комисията на ФИФА за избор на домакин си казват думата. На следващите световни ще гледаме съответно подкрепа за ***** и Катар...
Честита 4 титла на Маншавтанапьлно заслужена.
Единствено ми направи впечатление- Месията/меси/ то тоя кютюк п/з цялото пьрвенство се пази да го не Окачи някой. Разлика от нац.отбор и как играе в Барса е...огромна.При награждаването Хич му не пукаше на момчето,че отбора му загуби...и най-голямо впечатление ми направи-...Как можаха на него да врьчат наградата за Футболист на пьрвенството:rolleyes:
Какьв е критерия за това.....че е извесно дьрво ли...че се раздаде за отбора с 4/5 паса ли...че се пазеше като мадона да го не ритне някой Абориген...
Колко по-добри от него заслужаваха тази награда...ама нали...
А какво трябваше да направи???
Да изпочупи гредите, да изоре терена с ритници, да забие шамар на Игуаин и Паласио, да си хвърли медала в знак на протест, да се разреве като първолак, както го стори Оскар??? Какво???
Най-огорчения на стадиона снощи след мача беше именно той! Личеше си много ясно от изражението на лицето му. Евала му правя, че прие загубата по мъжки, както го правят най-големите. А това, че някои негови "доброжелатели" не са го забелязали няма никакво значение.
За разлика с Холандия - то в мача с Германия Меси направи някой друг пробив но не успя за нещо повече - все пак срещу Германия толкова... Според мен Меси не се пестеше и си игра колкото му позволиха германците!
Аржентинците имаха потенциал но тази тактика (защита и контри) им отреди съдбата на загубелия отбор! На Германия им беше особено трудно в наказателното поле (мисля, че и в двете) но все пак в Аржентинското се сриваха и не можеха да намерят пролука до момента в който самите те контрираха и свежарчето Гьотце изтри надеждите на аржентинците за златото...
Хубав мач с не хубав резултат! Исках (надявах) се на повече голове но уви! Финала е факт и Германия измъкна победата и стана шампион!
Виж какви ги пише и кажи пак че е приел "мъжки" загубата.
Обзора от вчерашния мач - второто полувреме се играеше "ръгби" и кеч мания.
Аржентина само разчиташе на контри и на "подаръци" , но това не е футбола на Аржентина. Наслушах се на уникални коментари за перфектната защита на Гаучосите - видях я , нарича се "Паркиран Автобус" с помощ от главния рефер, но въпреки всичко това Германците вкараха през прозореца.
Всички си имаха своите пропуски , но Германия имаха удари във самата врата, а не като Аржентина , над и встрани от нея
А какво трябваше да направи???
Еми поне да играе,както в Бундеслигата:rolleyes:
Един по-вьзрьстен от него Холандец/Робен/ не спираше да лети и бележи голове,както прави и в Бундеслигата...Но при Месията е друго-парите в клубния отбор са друго, а честта на Родината сьвсем друга хава е за него.
Спортната злоба/стрьв/ в този човек,тук липсваше...нямаше е..тя бе забравена в Барселона и някьде в рекламите за чипсове..
Нима този гений ,не можеше да тьрси сьприкосновения в наказателните полета-за своя специалитет....Не той се пазеше за...Каталуния.
Не ме разбирай грешно..в анкетата гласувах за тях,надявайки се че Месията ще им покаже как се играе Футбол.
http://futbol-tv.com/novina.php?sid=69138&cat1=eu
http://futbol-tv.com/novina.php?sid=69139&cat1=eu
За да си претендент за това световно отличие-Голове се вкарват и в елиминационите срещи- Той Месията го нямаше на терена.
Този пост е редактиран от zmeya.70; 14-07-14 в 13:13.