Re: Въпросчета за цифрова кабеларка.
При мобилните оператори възниква проблем когато две еднакви карти (не говоря за карти зад които стои един и същ телефонен номер, има такива и едната е с преоритетен достъп пред другата) се регистрират в системата. Там картите се идиентифицират в централата и се сравняват със заложените списъци. Веднага ще лъсне злоупотребата :)
По скоро организацията на защитата да е подобна на тази при дистанционните на автомобилните аларми.
Не говорим за регистрация, а за самата възможност за клониране. Това е достатъчен възпиращ фактор.
При МСАТ не е нужна карта да се гледат свободните цифрови канали. Поне за сега. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от oldgraf
За ЕстНет(сега Кейбълтел) картата е "вързана" с приемника.И не е САМО за НВО ! Около половината свободни канали не се отварят без нея.
Може ли при ЕстНет картата да се постави в ТВ през CAM/conditional access module/ и приемника им да не се ползва. Ще се отворят ли кодираните програми?
На това сони тунера не е DVB-C, а DVB-T!!!
Според мен няма да ти върши работа за кабелни цифрови телевизии.
Фактите са си факти, тунера е за КАБЕЛНА и ЕФИРНА телевизия, както и цифровите канали на Евроком се разкодират правилно от телевизора. вижте: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33017.0.html
Цитат:
Първоначално публикувано от zizu
На това сони тунера не е DVB-C, а DVB-T!!!
Според мен няма да ти върши работа за кабелни цифрови телевизии.
Декодерите и картите в тях управляват не само платените а и част от свободните програми...в приемника има един уникален чип създаден да гледа картата! Кабелния оператор управлява и картата и машината...не си мислете че лесно ще направите измамата :) в приемника има и вграден модем който дава обратни данни към оператора...затова понякога когато се опитваме да го намамим с липса на това онова и винаги задника ни лъсва...щото виждат какво става от модема...сиреч българина все гледка как да не си плаща сметките част от който отиват за нови технологии за тях до вчера е цъкал с език четейки списанията та викам че е по добре да даваме по някои лев за да има на какво и да се надяваме като развитие...:) с измамка сме до никъде...:)
Цитат:
Първоначално публикувано от Satanata
Декодерите и картите в тях управляват не само платените а и част от свободните програми...в приемника има един уникален чип създаден да гледа картата! Кабелния оператор управлява и картата и машината...не си мислете че лесно ще направите измамата :) в приемника има и вграден модем който дава обратни данни към оператора...затова понякога когато се опитваме да го намамим с липса на това онова и винаги задника ни лъсва...щото виждат какво става от модема...
Три са тук нещата, които са честа заблуда между неспециалистите:
1. Свободните програми не зависят от картата и декодера. По горе вече описах това. Всеки който ползва SetTopBox може да се убеди в това, като махне картата.
2. Кабелния оператор не управлява нищо друго освен рестрикциите. Той просто знае номера на вашата карта и какви платени програни стоят зад нея. И разрешава на декодера да ги отвори.
3. Преобладаващото мнозинство от SetTopBox нямат вграден модем за обратна връзка, а в тези в които има служи за достъп до Интернет, а не за контрол и управление на самия SetTopBox. Това лесно се вижда като се сложи един LowPass Filter, който да отреже честотите от 20 до 60MHz за обратните канали.
бъркаш приятелю и то много съдейки по твоя кабелен оператор :) но не всички са така...в Центрум груп машинките се управляват по по друг начин...ела да видиш свободните програмки тук..може ма един друг път :) точно за това ревяха абонатите нежелаещи пакети...че немогат да гледат и свободните програми :) та хайде и ние малко да поназнайваме...нали знаеш...вие мислите как да отключите...ние как да заключиме...така слушах и приказките някога за далвито...помогнете да ми се отключи..е....отключи ли се ??? друг път нали хахахаха :)
мераклийте са много...няма лошо ! Евроком и другите умишлено пуснах HBO с филтри, не са глупаци знаеха че ги копират с/у 20 лв но не им пукаше...защото ставаш именно техен абонат за да можеш да гепиш HBO :) това им стигаше...:) някой обаче не мислят така и слагат едни по други сетъп боксчета :)така че не вади прибързани изводи...особено за неспециалистите :) :) :)
@Satanata,
А не ти ли минава през главата, че може и да съм бил доста дълго време (предполагам повече от теб) от другата страна на бариерата? От страната на заключващите? :Drinks:
Цитат:
в Центрум груп машинките се управляват по по друг начин...ела да видиш свободните програмки тук..може ма един друг път точно за това ревяха абонатите нежелаещи пакети...че немогат да гледат и свободните програми та хайде и ние малко да поназнайваме...нали знаеш...
Те и затова си отиват от пазара. Колко е сега пазарния дял на Центрум Труп в София? Въпрос на време е да ги купят.
предполагаш.... :ole но не си убеден :-memnon 14 г как ти се струват ? като 14 дни ли ? :016: относно пазарния дял....и там не знаеш за какво иде реч...зад кейбъл тел и евроком стои едно и също лице...еврейн :yahoo: та това е най хубавото нещо което направи...2 фирми и конкуренция, но вътрешна !!!!!!! сега драгия клиент кво прави - преди бягаше от една в друга и в трета телевизия само и само да не си плаща сметките? хахахах, сега обаче ще се понаучи да си плаща редовно, искат да остане монопол на пазара и ще остане ! направиха предложение на което никой неможе да устой...нито евротур нито центрум груп, нито евроком пловдив. няма бизнес който да не се продава или купува...въпроса е да супер сделката...и вервай ми че беше ! относно пазарния дял ли...ами от центрум груп остана едно едно ядро което направи нова главна станция най добрата на балканите...поразпитай и ще разбереш :) Всичко е на Визи и Скопус...ако ти говори нещо колега :yikes скоро ще плъзнат пак навсякъде, да ти кажа нещо и сега ако не си знаел..цялата техника която Центрум груп продаде на Евроком се унищожава бавно и славно...те работят само с български допотопни усилватели за разлика от немските Wisi на центрум груп. Не ги познават и ги свалят можеш ли да си представиш идиотиата ??? И това е дело на техниците им а не на управата на Евроком. Апропо те първи се продадоха на еврейна :yahoo: :yahoo: :yahoo: сега работят за него! Ако си работел в заключващата сфера значи си бил под шапчицата на Макс..сиреч Дейтаком :ole
та не бързай викам с изводите че мноо ша сбъркаш !
Аман от отворковци.... :blob1
@Satanata,
Вероятно сме колеги, аз пуснах първата си мрежа в Младост-3 на връх Коледа 1992г. И смея да твърдя, че това беше третата мрежа, която тръгна в София, след опитите на едни руснаци в Младост 1 и мрежата на "Евротур" около "Виктор Григорович".
Но ако ще си говорим като колеги имам две забележки:
1. Да оставиш този хлапашко-нафукан тон с пренебрежение към събеседника
2. Да намалиш емотиконите в постовете си, че приличат на панаирджийска въртележка.
Иначе за продаването и купуването съм съгласен, такива са процесите и няма как "Центрум груп" да ги избегне, та ако ще да работи с главна станция на Визи и само с усилватели на Сциентифик Атланта. За глупостите на техниците по мрежите няма да коментирам, всичко е въпрос на подготовка и контрол. Преди доста години един от добрите техници на "Центрум груп" започна подготовката и работата си при мен, а после им отваряше очите там за много неща. Винаги съм бил в добри и приятелски отношения с колегите от другите фирми и винаги, когато е било в общ интерес сме си сътрудничили. За това фразата "под шапчицата на Макс..сиреч Дейтаком" ми звучи доста пренебрежително. Да не би да се имаш за нещо повече от него??? Макс е един много начетен и възпитан човек, с успешен бизнес както в търговията, така и в производството. Именно с неговата и на Митко Ангелов помощ пуснах първата си мрежа.
Така че, молбата ми е - леко с изразните средства, когато говориш за колеги. Уважаващия себе си професионалист се отнася с уважение и към конкурентите си.
Колега мрежата ти е след тази дата която посочваш съградена ! По онова време съществуваше мрежа на Уникомс и Росен Илчев се катереше в Левски по курешките м/у последния етаж и покрива. Славно време беше. Да на Митко Англелов тъкмо я бяха започнали точно тогава 92 г. За тая сметка Жоро Пицин бече беше направил своята в Емил Марков с елементи направени в празни консервени кутий от риба. Познавам 99% от колегите още от това време...може би и теб :) Ти да си видял нещо лошо некъде да съм казал за Макс ? Само ти го споменах за да се сетиш че съм от стара коза яре а ти рипна като ухапан от змия, значи съм уцелил 10 ката а ? Като се сетиш коя бе най кадърно изградената мрежа и кой пръв в БГ пусна работеща дециметрова станция в КТВ ще се сетиш и за мен...защото всички тогава бяхте до 330 Mhz а аз стартирах с 551 Mnz...разликата знаеш ли каква е ? Затова ти и казвах леко с изводите...че кой бърза - бърка :)
та кво викаше за сетъп боксчетата и заключването ? :)
Ти грешиш за датата! Има и документи, но ако не ти се вярва питай момчетата от "Антена 5". Те възстановиха старата колективна ТВ система на три блока, на базата на която стъпихме. Или Митко и Макс, как мръзнахме на покрива, настройвайки чиния 2.40 по нощите. Но на 24 декември 1992г стартирахме с 4 сателитни канала и Първа програма. А мрежата в Емил Марков наистина не я броя. По ТНТМ изпълнение не съм виждал. Радвам се за две неща - че смени тона и че срещам стар вълк от добрите времена.
Добре дошъл във форума. :Drinks:
А за Сеттопбоксовете в мрежата на Естнет е така и тя обхваща по-голямата част на София.