Хм, ако ти идва малък или търсиш нещо по-добро като картина го сменяй, ама иначе заради копчето да сменяш палтото:rolleyes:
Преглед за печат
Хм, ако ти идва малък или търсиш нещо по-добро като картина го сменяй, ама иначе заради копчето да сменяш палтото:rolleyes:
Не знам дори и за един, който да се похвали, че е постигнал успех. Няколко човека са пробвали такъв "конверторен" модул и все не се получава. Ама добре... дано се намерят работещи.
Медиа и реклама | "Ама как бе, младеж?" | Доколко предстоящата цифровизация на тв-ефира ще промени разпределението и логиката на пазара - Капитал
MUX A, B, C, D, E, F, (G) които са С НАЦИОНАЛНО ПОКРИТИЕ
като покритието към 01.03.2013 на MUX A,C 95% , mux B >85%
MUX D, E, F, при стартирането си към декември 2013та ще покриват 65%, като до края на ноември 2015 покритието трябва да е >85%
MUX G за който се провежда конкурс трябва да заработи най късно до Февруари 2014та с 65% покритие
Паралелно ще се издават лицензии за1 градска или островна мрежа !!!
Здравейте,
Някакси ме блазни идеята да сменям каналите директно от телевизора като пуснат повечето dvb-t канали и мисля да пробвам скоро доколко ще ми липсва булсата. :)
Имам няколко въпроса:
В къщата имам окабеляване през стените - от външна кутия кабели стигат до всяка стая. Целта е да се сложи антена на покрива до кутията и през готовото окабеляване само да свържа телевизора с един от изходите.
1. При DVB-T има ли значение колко ще е разстоянието от антената до телевизора?
2. Как мога да проверя дали кабелите не са прекъснати случайно и сигналът си минава? (вградените кабели неможели да се ползват за сателитна телевизия и от булсат ми пуснаха техен, следователно цялата тая система не е ползвана и тествана никога).
3. Според вас като цяло заслужава ли си да си "играя" да го правя това нещо с външна антена или да ползвам някаква вътрешна? (имайки предвид, че става дума за района около Икеа в София и не знам там доколко читаво покритие ще има)
Благодаря! :p
не ти трябва външна според мен. В нас за пробата се хваща само с парче кабел, камо ли ако сложа и вътрешна антена... Пробвай дали самият прокаран кабел не е достатъчен като антена.
Има много населени места в България където ТВ сигнал стига с ретланслатори. Въпроса ми е след цифровизацията тези ретланслатори ще ретлансират ли цифровия сигнал или ще останат като спомен от аналоговата телевизия?
ще си върви аналоговата.
няма как да успеят да покрият всичко навреме, че иначе глоби от ЕУ.
Не - сигнала ще върви по оптика.
http://www.capital.bg/biznes/media_i..._cifrovi_igri/
Те май отдавна не вършат това , сваля се със сателит :D
"Труд" съобщава, че според достоверен източник в Брюксел се очаква днес Европейската комисия да даде България под съд, защото е нарушила правото на ЕС, разпределяйки честотите за цифрово излъчване или т. нар. мултиплекси. Според комисията процедурата, използвана от българските власти, е ограничила условията за предоставяне на честотите и това е довело до предварително изключване на потенциални кандидати. В резултат, в нарушение на три евродирективи, е предотвратена конкуренцията на пазара за инфраструктура на наземната цифрова телевизия.
Вече е факт!
Процедура се е основавала на прекалено ограничителни условия за издаване на разрешения, което е довело до изключването на потенциални кандидати...