Тествах една стайна Hama. Доста прилично се справи, но търся нещо по-компактно. В краен случай и на външна ще кандисам. Но не виждам много смисъл.
Преглед за печат
Тествах една стайна Hama. Доста прилично се справи, но търся нещо по-компактно. В краен случай и на външна ще кандисам. Но не виждам много смисъл.
Здравейте, наближава Световното и понеже някои мачове са в 14:30 т.е. в работно време забелязвам, че от два дена няма стабилен сигнал, даже и в момента. Ще помоля за някаква информация относно прекъсванията от някой който гледа предимно ефирно или има конкретна информация да сподели.
на 64ти от няколко часа няма никой
Взех си една антенка Филипс днес и досега псувам. Ама явно проблема е другаде...
На 64 канал все още няма нищо при мен,при вас как е,за световното ли го спряха ?
Няма, няма и като гледам няма и да има. Не мога да разбера защо се гаврят така тенденциозно, но и претенции никакви не можем да имаме...
Спряха го така ли ? Ако знаят що псувни отнесоха от мое име нямаше въобще да има цифровизация :051:
Ще го пуснат към 18.00 часа :)Цитат:
Първоначално публикувано от so.dislocated
В София нормална цифрова - не по рано от ноември 2010-та. Цифровизация това лято ще има във Варна И Бъргас и на курортите. Почва се от изток на запад.
Хубавото е ,че разликата между 2-те фази ще е 5 месеца. Така ,ако тръгне Ноември 2010-та - Май 2011-та сме на 2-ра фаза до Декември 2010-та трябва да заработят и 3-те регионални мултиплекса......В задачата обаче се пита кога ще има конкурси за Градски мултиплекс /за програми предназначени за града/ а не за региона.. Има много работи който не са ясни ..За сега СЕМ ще лицензира по 5 програми задължително разспространение и 2 по собствено желание на оператора. Така на един мултиплекс не трябва да има повече от 7 програми .. От БНТ са готови при старта на цифровизацията с БНТ2. Какво ще се излъчва по нея тепърва ше се прави анкета .. а другите 2 програми на БНТ трябва да заработят до 2 години .. Едно е сигурно ,че ще се искат пари за БНТ2 от към програма ,защото като цена на мултиплекса ще е 1:1 с аналоговото разспространение.. А колкото до старта се започва от морето ,защото е по добре да махнат малките телевизии аналогови който не печелят много от реклама в случая с ВАРНА канал 64 който сега предава Телевизия Варна като честота е Национална.
За БНР - 3-тата програма ще е само музика и може да се нарича Орфей
Ще пуснат ли другите канали освен 64?
Здравейте. Новичък съм и открих този форум в гугъл. Виждам, че тук дискутирате цифрова ефирна телевизия DVB-T. Интересно ми е дали във Велико Търново вече е започнало тестово излъчване?
Знам, че трябва да се купуват нови приемници за старите телевизори. Също така и желая да си закупя такъв приемник и за компютъра, защото там ми е по-удобно да гледам.
Откъде може да се закупят въпросните приемници за телевизор, на какъв принцип работят и колко струват (ориентировъчно)? За компютъра предполагам, че трябва да се купува ТВ тунер. В момента имам стар аналогов тунер за компа, най-вероятно не става и трябва да си купя нов? Какъв софтуер се ползва? Аз пазарувам джаджи от един сайт - dealextreme.com, няма грешка, и там намерих доста голямо количество антени и приемници за DVB-T.
Ето въпросния сайт с продуктите: http://www.dealextreme.com/advsearch.dx/search.dvb
Ето и предполагаем избор:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8440
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8339
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7656
Дали може да ми кажете кое мога да си взема, за да съм готов за официалното пускане на цифровата ефирна телевизия?
Благодаря ви предварително и се извинявам, ако съм задал глупави въпроси. :)
Не е започнало тестово излъчване. Апаратурата все още не е монтирана.Цитат:
Първоначално публикувано от nitrous
Ами пуснаха го много яко.. явно някой е дал идея, щото в момента има само БНТ1 и е с мега качество, т.е. супер мазно се гледа. Та, исках да попитам, някой знае ли каква е резолюцията в момента.. 720p ?
Kanal1 [Program 1]
Codec: MPEG-1/2 Video (mpgv)
Resolution: 704x576
Frame rate: 50
може би заради броя кадри.
ползвам VLc player на 818000000 кHz и U3100miniDVBT USB (поддържащ Mpeg4)
човечетата са някак на чертички докато се движат също както и преди, не го усещам подобрението.
Мда, аз не съм съвсем наясно, най-вероятно резолюцията не е сменена, но някви компресии/кодеци - са. Понеже качеството е очевидно.. да не кажа перфектно. Както беше бТВ преди това. Предполагам са ги махнали щото няма да им стига bandwith със сегашния сигнал.
Не е заради броя кадри. А заради битрейта около 10 MBit/s е. Затова и няма нищо друго на 64 (то не че трябва въобще да има нещо ама евала на бат` Дино). А иначе Тюркома защо не "тества"е мистика за мен... Сигурно гледат и те световното на 64.