Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
май така ще стане надявах се да е нещо от настройките на телевизора,че хич не ми се дава на сервиз още повече че е е гаранционен още,а майсторите в тези сервизи го карат малко през просото :(
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1333296270[/time]_________________________________________________
Е ако не работеше с CAM-а би трябвало да не ми показва никаква картина а той си показва звука си е на ред просто на HD-каналите се рзмазва мн картината а на цифровата малко засича и исе показват някакви зелени квадратчета
А ако сигналът ти е на ръба, а Самсунгът иска по-силен сигнал от ЛГ-то?
Последно размазва или пикселизира, защото има голяма разлика.
Здравейте!
До скоро бях клиент на Булсатком. Преминах на NET1 с идеята да намаля броя на дистанционните, но уви. Единият телевизор се оказа само с DVB T. Какво мога да направя в случая?Телевизора е SAMSUNG LE 37A656
Какво става сега с Nova Premier League HD? Доколкото разбрах го дават по blizoo, vivacom & mtel. Надявам се да го договорят и за мсат кейбъл.
М(утра)сат и договори ... :-memnon
Е гледах да се изразя по-меко...
Близу ли са алтернативата обаче сред кабелните? Аз толкова лоши неща, които чувам за Близу, въобще не съм ги чувал за никой друг в чак такива количества. Рекламират ми ги на вратата като цигани, непрекъснато по телевизията, а и онази реклама, която кепази Булсатком: "Какво има на 70 и кой канал? - Нямаме толкова на сателита" е толкова тъпа и плоска, също така говори много за стила и начина на работа на Близу.
Да не говорим за "революционните" им интернет скорости, пълен смях.
2 Прикачен файл(ове)
:ole Дори за сега е свободна .
Чудя се дали да добавя теми и за останалите кабелни оператори ? Какво мислите по въпроса и кои са 6-те най-големи оператора?
??
Мегалан http://www.megalan.bg/
Скат http://www.skat.bg/
Спектрум Нет http://www.spnet.net/
Нет 1 http://www.net1.bg/
http://www.entry.bg/
По-скоро биха били полезни темите отколкото излишни. Споменатите оператори имат достатъчно абонати, за да има интерес към тях. Дори един оператор като NetWorks е доста популярен в Североизточна България, но за жалост ги няма в нашия град.
NetWorx набира скорост и в Монтана, което е далеч от североизтока ;)
Една молба към всички съфорумци.
- напишете на кой кабелен оператор сте абонат
- за кой град става въпрос
- модел кам модул или приемник
- плюсове и минуси на оператора
Целта е да оптимизираме този подфорум и да поставим теми за 10-те най-разпространени оператора със съответният FAQ на първа страница. Давайте отговорите си тук в тази тема. В крайният избор ще се постарая да няма сегрегация между абонати в големи и малки градове.
Гр. Лом - Близу с КА модул - то и друг кабелен няма - монопол .
Лично при мен в квартала от както съм абонат / 3+ години /сигнала не е прекъсвал , оптиката е до квартала а за качество не мога да направя сравнение с друга понеже няма - правил съм съпоставка със сателитни/ Виваком през HDMI и Булсат през Скарт /като на някой програми Близу е по добре . Говорех за БТВ най добра и след това Нова .
За аналоговата няма какво да кажа понеже я не гледам но когато прехвърля - мешана работа , едни са добри други със хармоници , снежинки , абе с две думи - трябва да ми плащат за да я гледам :))
гр. Казанлък - ББС Кейбъл. Също кабелен монополист. Предлагат и добър интернет. Основен пакет 12 лева, не кодиран. С КА-модул - пакет HBO и пакет HD. Пълен пакет -основен + HBO + HD, струва 18 лева. Качеството е от добро до много добро. Оправиха си препокриването на каналите, бързо реагират на повреди. Като основен недостатък - няма достъп до информация. На телефона се обажда някое младо момиче или момче, което изобщо не е в час. Единствения отговор е "ще предам за проблема".
София:
У дома съм на Кейбълтел / Близу от 2000г., 3 телевизора, два с КА-Модул, един на обикновена аналогова. Проблеми нямам с качество.
Тъщата е на Евроком / Близу от 2002г., 3 телевизора, един с КА-Модул, два на обикновена анлогова. Проблеми също няма.
Преди модулите, с боксовете също е нямало проблеми.
Изключвам моментите, когато е имало повреди и срив на сигнала, но тъй като се броят на пръстите на едната ръка не ги коментирам.
София ТВ НЕТ
Кабела влиза директно в ТВ-то, без разни модули и приемници.
Доволен съм 10 HD канала, които се виждат супер. И още 110 канала с приемливо качество. А и цената е супер в сравнение с Близуу и Мегалан и Мтел.