Отговор: Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
TOSHIBA 42YL863G
На някои канали излизат две хоризонтални черти от двата края на екрана и не мога да разбера дали е от кабелната или от самия телевизор ?
Някой да е имал подобен проблем ?
от кабелната казаха,че сигнала е наред и проблема е от тунера на телевизора но се чудя защо този проблем ще е само на някой канали
Може ли HD приемник на Булсатком да се преработи по някакъв начин за да се използва като сет топ бокс за цифрова телевизия?
Ако му сложиш ефирен DVB-T тунер може и да стане , но колко ще ти струва този опит ? Ефирните приемници почват от 40лв , може би го знаеш .
Молба към всички съфорумци. Прегледайте внимателно първи пост.
Ако сте срещнали проблем и сте намерили неговото решение, но го няма описан в първи пост - пишете.
Всяко едно предложение за промени и допълнения е добре дошло.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Амии, аз не разбирам много, но сигнала приемаме през кабел. Нямаме никакви допълнителни устройства или смарт карти :)
Това означава, че сигнала не е кодиран.
Надявам се, че си пуснала да сканира на цифрова кабелна, а не на аналогова кабелна - има разлика в качеството на сигнала.
Отговор: Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Оставам с впечатлението , че с карта приемник се получава най-добър сигнал.От София съм и не съм сигурен към кой оператор да се насоча.До сега бях към Центрум Груп , но мисля да премина на нещо по-добро.
Така е - с модул и карта картината е по-добра, а и настройките за картина са повече. Още повече, че голяма част от абонатите ползват аналогова връзка(scart) между приeмника и телевизора. При такова свързване цифровият сигнал от провайдъра, се преобразува в аналогов какъвто се подава към телевизора , а после телевизора си го преобразува пак във цифров, при което се губи качество на образа.
С използването на модул и карта се избягва това преобразуване на сигнала.
Отговор: Re: Отговор: Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Здравейте, надявам се тук да получа компетентен отговор,т.к този който получих от техниците на кабелният ми оператор не ме удовлетворява.
Въпросът ми е как коаксиалният кабел от кабелната да го разклоня до два постоянни входа към телевизора/един телевизор/ ?
Единият вход е на антенния на приемника за аналогов сигнал, а другият вход -антенния на декодера STB DVB C HD.
Неприятно е при всяко преминаване от аналогово към дигитално предаване и обратно всеки път да премествам кабела.
Преди въпросът ми беше решен с един ТАП и превключването ставаше само чрез ДУ. Проблемът се появи след смяната на сет-топ бокса с новия, кой има и HD
Съмнявам се в отговора на техниците,че така трябва да бъде, защото за HD трябвало да бъде по силен сигнала.
Разсъждавам,че т.к телевизорът е един и сигналът ще се подава или към тунера или към декодера и не може този сигнал да се ползва едновременно за да намалява.
Здрасти, аз използвам сплитер. Кабела от който ти идва главния сигнал го слагаш на входа - а от изходите продължаваш към желаните места...Единият ми кабел влиза в буксата на телевизора, а другият на Сет топ бокса и сменям само от сорса на подаване на сигнала от телевизора.
Здравейте! Имам проблем с Panasonic TX-L47FT60E ,почти нов. Отчита много ниско качество на цифровите канали през DVB-C тунера за кабелната-около 10%.Скоро ми прекараха Digicom и сигнала се разпада. Не е от тях, на другия ТВ отчита високи нива, като ги разменя. Има ли някаква тъкост в настройките този ТВ или е повреден? Даи може да се гледа с външен декодер ?
Ако оператора е DCC в пловдив - уместно ли е да се твърди, че ако имаш 3 телевизора и на двата имаш цифров сигнал - да твърдиш че на единия телевизор имаш кабелна, а не аналогова?
Аз мисля че е грешно понятие?
Здравейте. Аз съм абонат на Бергон интернет и телевизия в Добрич. Тук оператора не предлага цифрови приемници и каналите не са кодирани. От скоро съм с цифров приемник TF6100EMC след настройването му обаче EPG-то ми излиза на маймуница. Питах на касата им, от там ми казаха че проблема е при мен. Чудя се какво да направя за да оправя EPG-то.
Виж в менюто на приемника дали няма настройка за език на телетекст и EPG.
има настройка на езика на менюто, субтитри и аудио. Като го променя и йероглифите се променят, но си остават не разбираеми.