2 Прикачен файл(ове)
Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
След влизането в меню се появява ето това:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313778420[/time]_________________________________________________
След активиране на Настройка на системата се появява ето това:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313774984[/time]_________________________________________________
И, тук възниква въпроса, къде да въведа 159 357 147 369, по диагонал и по вертикал?
А къде си пробвал ? В кое подменю те пуска ? Има и вероятност да не стане !
Цитат:
Първоначално публикувано от zgk
След влизането в меню се появява ето това:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313782020[/time]_________________________________________________
След активиране на Настройка на системата се появява ето това:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313778540[/time]_________________________________________________
И, тук възниква въпроса, къде да въведа 159 357 147 369, по диагонал и по вертикал?
Хехе - съжалявам, че те обърках- диагонал и вретикал просто показват положението на бутоните. Въведи ги веднага след влизането в менюто. Тази комбинация би трябвало да ти отключи инсталационното меню за да може да направиш автоматично търсене, тъй като близу заключват приемниците си. Тъй като не съм правил тази операция а просто съм чел в този форум http://www.dvb-bg.eu/forum/showthread.php?t=11376, може да попиташ колегите там.
Поздрави
Цитат:
Първоначално публикувано от Under666
Хехе - съжалявам, че те обърках- диагонал и вретикал просто показват положението на бутоните. Въведи ги веднага след влизането в менюто. Тази комбинация би трябвало да ти отключи инсталационното меню за да може да направиш автоматично търсене, тъй като близу заключват приемниците си. Тъй като не съм правил тази операция а просто съм чел в този форум
http://www.dvb-bg.eu/forum/showthread.php?t=11376, може да попиташ колегите там.
Поздрави
Всичко, е така както пишеш. При изпълнение на 159 357 147 369 чрез дистанционното на set-top-box, се отключват подменюта, но това не променя ситуацията, защото при инсталацията /сканирането на честотния диапазон, то даже и не започва, а си стои на 0, известно време/, ми дава, че не открива никакви цифрови тв и радио канали. Изглежда, всеки каб. оператор си има някакво заключване за всеки свой set-top-box, и при включването му към др. каб. оп-тор, независимо, че там има некодирани цифр. програми, то set-top-box, да не може да сканира честотите. Не е като обикновен цифров тунер DVB-C, на ТВ. Отказвам се.
Колеги,
Стандартно blizoo приемник ADB-2840C на SCART на Composite (CVBS) или на RGB е настроен?
Има ли начин да се сменя RGB или CVBS, защото ми попадна TV, на което изображението е черно-бяло. В настройките няма такава опция.
Връзката е с кабел SCART-SCART. Нямам си на идея дали е 21pin или съкратената версия, но мисля, че е от комплекта на приемника.
Нещата не са при мен и няма как да проверя каквото и да било.
Здравеите на всички! Вьрзах се кьм оптикком/4ифрова+нет/. Продадоха ми homecast em-2150co/за кабел. Бях предупредил гаджето да не бьзика, а тя му дала заводски настройки и сега няма никои. Рових кьде ли не, явно хората не ползват такова животно защото никьде ни6то не пише. Сканира нещо и до там. Досега не сьм се занимавал с точно такава техника и не знам как да си намеря програмите. А тв-то е панасоник на 15 годинки/много здрав ама аналогов/. Кабелната ми е вьрзана през видеоканала все едно бокса е двд.
А защо не попиташ Оптикком, какви настройки да въведеш ?
http://www.optic-com.eu/index.php?load=contacts&lang=bg
Имам телевизор TOSHIBA 42X3031 и ползвам сет топ бокс от Спиди нет.Пише,че телевизора има DVB-T тунер,т.е. цифров тунер за ефирна телевизия,но няма DVB-C.Приемника е свързан посредством скарт кабел.Въпросът ми е:трябва ли да купувам допълнителен цифров тунер или да купя HDMI кабел,с който да свържа телевизора и тунера,защото качеството на картината е отвратително???
Ако приемника ти има hdmi изход и смяташ да гледаш и HD канали / може да се наложи да си платиш за тях / , взимай hdmi кабел ! Иначе доп.тунер / DVB-T MPEG4 / може да ти излезе солено , по-добре нов ТВ !
Разлика между TV с DVB-C и TV без, но със Set-top-box (с HDMI изход)?Ще има ли разлика в качеството на картината при двата варианта?
Нали си имаш тунер - приемника на оператора , за какво ти е друг ?
Би трябвало да няма разлика между вграден DVB-C тунер и външен, свързан по HDMI. Но между вграден и свързан по SCART има огромна разлика. Пък и с външния винаги имаш едно излишно дистанционно.
Благодаря на deian за отговора му. :yahoo:
Актуален списък с HD каналите на МСАТ Варна:
1. Eurosport HD (BG)
2. Travel Channel HD (BG)
3. National Geographic HD
4. National Geographic WILD HD
5. Discovery Showcase HD
6. History HD
7. BBC HD
8. Viasat HD (Nature/History) (BG)
9. ZDF HD
10. ARD HD
11. Arte HD
12. Servus Hd
13. Mezzo live HD
14. Unitel Classica HD
15. Deluxe HD
16. MyZen.tv HD
17. Art TV HD (BG)
18. HollyWood HD
19. Fashion ONE HD
20. FTV HD
21. Astra HD
22. Astra 3D Demo
23. Trace Music HD
24. i Concert HD
25. Sky Sport HD 1 (ger)
26. Sky Sport HD 2 (ger)
27. CANAL+ footboll HD (esp)
28. Nova Sport HD (cz)
29. HD Sport (ru)
30. The Food HD
31. Tiankov HD (BG)
32. Duck Tv HD
33. Anixe HD
34. M6 Swisse HD
35. LuxeTV HD
36. Planeta HD (BG)
37. MTV live HD
38. Trace Sport HD
39. REDLIGHT HD (18+)
40. HUSTLER HD (18+)
41. PENTEHOUSE HD 1 (18+)
Привет! Внимателно изчетох посответе тук,но не можах да намеря някакъв катргоричен отговор на въпроса кой оператор да предпочета.От София съм,имам в момента 47-инчов full HD тв.Мисля да си купя 59 инчов 3D tv.Абонат съм на Булсатком и Близоо,като на Булсата съм с HD тв.Поддържам двата заради разлика в пакетите,особено ТВплюс , Филм плюс и Филм плюс HD на Була.Имам договор,който изтича през януари.Някой HD програми са прилични,други -не толкова и се опасявам,че като сложа по големия панел образа съвсем ще се влоши. До миналата година бях абонат на ITV Partner,но ми писна от постоянни настройки,размествания и т.н.,пък и качеството на сигнала бе значително по лошо от този на Була.Някой има ли идея какъв оператор да избера,ако може да предлага и Тв в 3D формат?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315711451[/time]_________________________________________________
Забравих да спомена,че съм от София.