@Didotota
Да, всички:На 07 октомври 2012г. от 19.00 часа всички канали на БТВ Медиа Груп – bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action, bTV Lady и Ring.BG ще преминат към излъчване 16:9
bTV HD още няма излъчване. Другите два канала, поне по мое скромно мнение, ако не дават мач на живо в HD, нямат разлика със SD-то. Т.е. ъпскейла им никакъв го няма. БНТ 1 HD при СатБГ дори и на ъпскейл е много по-добре от тях.
@deian
То е ясно, че само предаванията които са изначално HD си заслужават(като мачовете), но все пак е стъпка в правилната посока. За SD предаванията дали ще ги скалират bTV или телевизора ми - разлика няма. Преминаването към 16:9 е по-значимо подобрение според мен. Да видим обаче какъв процент ще е широкоекранен формат.
Надявам се покрай целия този шум всички медии да се събудят и да започнат да модернизират студиата си, за да са в крак с времето.
Аз казвам само, че забелязвам видима разлика между BNT 1 HD и bTV Action HD/Ring.BG HD и тя е в полза на първия канал. Защото на ТВ като му подадеш примерно bTV Action HD, което е на 1080i (макар и материалът в момента да не е), ТВ не си прави труда да го скалира, нали?
bTV HD - тръгва в Неделя от 19.00 часа
bTV - bTV - с обновена визия и в HD качество от 7 октомври!
http://www.news-sat.com/index.php/no...BA%D0%BE%D0%BC
Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-10-12 в 17:33.
@deian
Би трябвало да са еднакво качество, и основно да зависи от изходния материал. Аз сравнявам БНТ1 и БНТ1 HD при SD материал - едното е скалирано в студиото другото от телевизора. Трудно ми е да намеря разлика. T.e. - когато предаването не е нативно HD един добър телевизор дава същия резултат. Затова повече ме вълнува преминаването към 16:9 в дадения момент. Когато обаче предаванията и филмите в HD се увеличат, няма да има място за сравнение![]()
Аз пък не мога да повярвам,че ние абонатите на СателайтБГ,няма да видим старта на БТВХД,като се говореше,че ако тръгне,ще е първо при тях,този път май стана обратното.Булсата уж нямаха място,пък вече върви теста.Тези от бтв толкова ли са алчни за пари не мога да разбера,сигурно в това е проблема,но то на практика е една и съща програма,даже те трябва да имат интерес да ги гледат повече хора и да си вдигат рейтинга,а това 16:9 не е лошо,ама друго си е ХД,не се съмнявам,че ще тръгнат програмите и при нас,дано да е по скоро.
@аngеlsat
bTV HD ще бъде HD колкото беше и BNT1 HD, само че няма да има Олимпиада, която да запълва програмата с HD съдържание. А че bTV нямат мярка при определяне на цените и условията - също е истина.
Че тези програми ще се появят в пакета на SatelliteBG е сигурно, въпрос е само на време.
Официално канала се излъчва от Близу, Булсатком, Нет1 и Виваком
bTV - Важно: Особености при преминаването към HD и 16x9
Виваком - снощи я търсих и не беше пусната , но сега като прочетох тук и проверих в службата - има го обаче картината е с черни ленти от страни .
Който иска да се посмее
Кабелните оператори знаят истинския тв рейтинг - 24chasa.bg
Мен ме напуши особено като стигнах до следното:
"Редът на каналите не може да се пипа поради технологични причини, за да гарантираме качеството на всеки канал", обясни Васил Щонов от "Близу".
Всеки канал използва определена широчина на лентата (bandwidth). Колкото по-широка е тя, толкова по-качествена е програмата. Например за Би Ти Ви HD са отделени 12 мегабита. В същото време каналите отпред - от 1-и до 20-и примерно, ползват между 3 и 5 мегабита. Тоест HD каналът трябва да бъде компресиран и набутан в това малко пространство, от което веднага губи качеството си.
Именно затова всички HD канали са към края на списъка, където широчината на лентата е по-голяма.