-
Отговор: Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
Какво означава замунда не е аршин. Повече от аршин е. Тества се p2p. Откъдето и да е, стига да има да те захранват достатъчно пиъри и с мрежата всичко да ти е ок, сваляш с максимума. Преди около година, споменах, че имам увеличение на скоростта, и се оказа, че не съм единичен случай и не е, че комшиите са отишли на село. До преди това ковях на замунда 6.3 и повече не мърда, всякакви спиидтестове ми показваха - 45мегабита, а след това и до днес, казах по-горе - както и цецо - 8,6, понякога качвам и до 9,5, ако не правя нищо друго взимащо трафик.
Никакъв виваком. Аз в София, ако примерно сменям адреси и на моя няма нет1, тогава бих тествал други по разбираеми причини. Разликата м/у пакета 45 и 65, ще взема да се пусна пробно 1 месец да си доплатя 2 лева и да тествам, коментирахме по-горе, четете хора, плииийз.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
JacksonSoloist
Какво означава замунда не е аршин. Повече от аршин е. Тества се p2p. Откъдето и да е, стига да има да те захранват достатъчно пиъри и с мрежата всичко да ти е ок, сваляш с максимума. Преди около година, споменах, че имам увеличение на скоростта, и се оказа, че не съм единичен случай и не е, че комшиите са отишли на село. До преди това ковях на замунда 6.3 и повече не мърда, всякакви спиидтестове ми показваха - 45мегабита, а след това и до днес, казах по-горе - както и цецо - 8,6, понякога качвам и до 9,5, ако не правя нищо друго взимащо трафик.
Никакъв виваком. Аз в София, ако примерно сменям адреси и на моя няма нет1, тогава бих тествал други по разбираеми причини. Разликата м/у пакета 45 и 65, ще взема да се пусна пробно 1 месец да си доплатя 2 лева и да тествам, коментирахме по-горе, четете хора, плииийз.
Имах предвид, че в повечето случай при сваляне на торенти скоростта е по-висока от дадената от провайдъра или поне при мен е така(50Мбита/6.3МБайта), а свалям с 8-9МБайта :) Това естествено си зависи от пиърите и сийдърите.Иначе съвсем забравих, че може да си използвам и мой рутер, защото ползвам net на мтел, а те са си с тяхни GPON рутери за оптика :)
-
GPON връзката мисля че е рядкост в мрежата на Мтел. Поне преди беше в районите обслужвани от Спектър нет . Може и да не съм прав.
-
Цитат:
ceco7
GPON връзката мисля че е рядкост в мрежата на Мтел. Поне преди беше в районите обслужвани от Спектър нет . Може и да не съм прав.
Да в начлото бях към Спектър нет, след това станаха мегалан, след това мтел ги купиха, но услугата Gpon си остана :)
-
Спектър никога не са ставали Мегалан и/или обратно(въпреки че ми се мотка нещо спомен, че имаше опит за сливане ли, нещо такова, но си бяха 2 форумите, пък после май ги прехвърлиха в 1 и, ако на един адрес нямаше мрежа на едните, те пускаха на другите, може и да се бъркам нещо). GPON или FTTH(оптика до дома), беше въведено си спомням първо от спектър, ако не се лъжа някъде 2008-2009г. Не съм им бил клиент. Мегалан винаги са били FTTB(оптика до сградата, както са и НЕТ1), като последните година, две преди ментел да ги купи, започнаха да изграждат нещо като препокриване, дублиране на мреждата им с FTTH, но ставаше бавно, в много малка част от София и кой знае каква разлика не мисля, че е имало, оправдаваща парите. Спомняте ли си по-опитни колеги форума на мегалан и пича-админче Razor, където само да има проблем хвърчеше и поддръжката идваше на адрес и в 23.00, дори в 1.00, за да ти отстрани проблема, и влизаха с калцуни. За две години съм имал две прекъснвания - едното заради изгорял суич-за 30 мин. дойде момчето, смени го и готово. Сега с нет1 е същото, за 2,5г. вече, съм имал 3, 4 прекъсвания по съвсем обективни причини(ъптайма ми е 95-98%) и винаги съм имал приятни разговори с подръжката. Сега малко не ми харесва, че като звъннеш на 0700---- тела им, те прехвърлят, затваряте тела и ти се обаждат от нет поддръжката или тв, което малко дразни и им го казах. Да си централизират нещата, тъпо е. Ич не ми е до стотиниките, така и така говоря само от служебни телефони, но се губи време в излишни обяснения. Иначе са пичове, нищо лошо не съм видял, съдействат.
Цоцко, не ме четеш 2 пъти натъртих, явно трябва да сложа BOLD. Koвях 6.3 в продължение на 2г. с колкото си искаш сийдъри, демек пълня канала, как да ти го обясня , за да ме разбереш. Та за това казвам, че има вдигане на скоростите от март-април тази година, което е добре, разбира се.
Да, Цецо, само в някои квартали има GPON на спектър(ментел). Не съм проучвал, но не вярвам ментел да са инвестирали в разширяване на мрежа(какво остава в подобряване на услугата, точно обратното), просто погълнаха спектър и мегалан.
-
Цитат:
JacksonSoloist
...
Eй колега, явно и ти си от дъртите мегалански кучета, щом помниш рейзъра. Пича беше един от собствениците и при него нямаше лабаво, каквото кажеше, това ставаше, думата му бе закон. Здраво се плюхме с него на времето, като се продадоха на Ментел. Разправяше, че всичко ще е ОК и т.н., а аз квичах, че ще ги съсипят онези мерзавци и за съжаление се оказах прав. Първо него го разкараха, след няколко месеца и ние клиентите си взехме шапките. И ей ма на, вече от няколко години съм на НЕТ 1, за мен те символизират някогашният мегалан, демек изповядват сходна фирмена философия. Затова много ми стана болно като видях онези поправки в общите условия на НЕТ 1, дано притесненията ми се окажат напразни, дано.
Поздрав за всички стари кримки от Мегалан, които се метнахме на НЕТ 1. RAZOR този поздрав е и за теб пич, както ти писахме на времето във онзи форум, ако решиш пак някога да правиш ISP, свиркай... волумето на МАХХХ :punk:
-
Ето това е едно от липсващите неща на Net1 - ФОРУМ . При Мегалан почти всичко се решаваше във форума. От възстановяване на нета на закъснели потребители до най-тънки настройки . За RAZOR няма какво да се каже, трябва да му свалим шапка. Това че е продал бизнеса си на Мтел не е виновен и дори да ни е лъгал за светлото бъдеще на Мегалан просто не е имал избор. Дано подобни на него има и в Net1 .
-
Цитат:
JacksonSoloist
Цоцко, не ме четеш 2 пъти натъртих, явно трябва да сложа BOLD. Koвях 6.3 в продължение на 2г. с колкото си искаш сийдъри, демек пълня канала, как да ти го обясня , за да ме разбереш. Та за това казвам, че има вдигане на скоростите от март-април тази година, което е добре, разбира се.
Абе аз те разбрах много добре, но какво от това ?
-
Цитат:
ceco7
Ето това е едно от липсващите неща на Net1 - ФОРУМ . При Мегалан почти всичко се решаваше във форума. .
Само форум им липсва на нет1. махнаха онлайн интернет подръжката, махнаха публикуването във фейзбуйк страницата. Онзи ден блокира тв1000, няма кой да го рестартира - чакаш на сутринта някой случайно да го види. сменят постоянно персонал по касите/гишетата. интернет гола водица с чужбина, а уж не се дели, ама друг път, чак hd стрим не може да зареди.:thumbdn: а вие можете да си мерите принцовете на замунда и кината в арена.:lol:
-
Цитат:
brotzki
Само форум им липсва на нет1. махнаха онлайн интернет подръжката, махнаха публикуването във фейзбуйк страницата. Онзи ден блокира тв1000, няма кой да го рестартира - чакаш на сутринта някой случайно да го види. сменят постоянно персонал по касите/гишетата. интернет гола водица с чужбина, а уж не се дели, ама друг път, чак hd стрим не може да зареди.:thumbdn: а вие можете да си мерите принцовете на замунда и кината в арена.:lol:
А ти към кои си ? Дай тогава някакво алтернативно предложение, не само хейт :)
-
Цитат:
brotzki
...
Яяяааа brotzki! Кой друг ако не ти!:cool:
Ех тея "некадърници" от НЕТ 1, отива значи човека с мерак гОлем да си плати таксата на касата и какво да види. Вместо котето дето беше миналият път, ся отсреща неква баба, пфу... Прибира се той вкъщи и решава да олаби с ТВ 1000, а то да забие баш през нощта, га става най-интересно! Но пуст мерак, не трай се! Затова горкия налазва нетЯ с надеждата да хване некой HD стрийм и пак секира! Е, ай ся кажете ми това човешко ли е? НЕ! Как може тез "мерзавци" от НЕТ 1 да се гаврят тъй с уважаемиО клиент? Та и той душа носи и него хормони го тресат. За това апелирам към "нещастниците" от НЕТ 1, незабавно да пуснат пакета eXXXtra, като компенсация, ако пък неможе целиО, то поне Boy2Boy, вервам, че и това ще бъде малко утешение за изтерзаната му душа.
Сега сериозно, това с ТВ 1000 вече го четохме, може ли нещо ново следващият път?
За замазаният звук също писа и за "допотопното" им оборудване и за мачкането на канали и т.н. Да не се повтаряш викам...
Та кой казваш ти е сега доставчика, а brotzki?
-
Цитат:
wrathchild
Яяяааа brotzki! Кой друг ако не ти!:cool:
Ех тея "некадърници" от НЕТ 1, отива значи човека с мерак гОлем да си плати таксата на касата и какво да види. Вместо котето дето беше миналият път, ся отсреща неква баба, пфу... Прибира се той вкъщи и решава да олаби с ТВ 1000, а то да забие баш през нощта, га става най-интересно! Но пуст мерак, не трай се! Затова горкия налазва нетЯ с надеждата да хване некой HD стрийм и пак секира! Е, ай ся кажете ми това човешко ли е? НЕ! Как може тез "мерзавци" от НЕТ 1 да се гаврят тъй с уважаемиО клиент? Та и той душа носи и него хормони го тресат. За това апелирам към "нещастниците" от НЕТ 1, незабавно да пуснат пакета eXXXtra, като компенсация, ако пък неможе целиО, то поне Boy2Boy, вервам, че и това ще бъде малко утешение за изтерзаната му душа.
Сега сериозно, това с ТВ 1000 вече го четохме, може ли нещо ново следващият път?
За замазаният звук също писа и за "допотопното" им оборудване и за мачкането на канали и т.н. Да не се повтаряш викам...
Та кой казваш ти е сега доставчика, а brotzki?
зарга и на друго място с нет1:thumbdn:
-
Каквa скорост от кварталната кабеларка 120kb/sec и Youtube.:thumbdn: 25 Mbps, ама на пу*кин ден!;)
-
Някой има ли "вътрешна" информация дали ще има нови HD канали скоро? Нещо се излагат вече..
-
Kuonyy, Net1 е фирма , в която нищо видимо не се случва с месеци . Това ще го видиш и в секция новини. дори и да няма нови HD канали, при тази цена на услугата не можем да се сърдим. Сигурен съм ,че биха искали да пуснат нещо повече от конкурентите си , но това ще наложи допълнителни разходи и трябва да коригират цените. Това вече ще наруши крехкия баланс. Не искат да губят клиенти от високи цени, това е причината. Я кажи кои канали ти липсват , та да видим другите и те ли са съгласни с теб. За да не бъда настрани бих казал аз какво искам за да съм клиент без претенции. Сега имам дребни ,но съществени забележки към Нет1 : Искам ТВ+ дори като отделен платен пакет , Синемакс също. Като си плащам кодираното HBO искам да го гледам на всички Тв в къщи , а не да ми искат такса поотделно. Нормален форум , в който да има жива връзка по подобие на една фирма еталон ... досетете се .