Сега съм активирал в безплатен период на един телевизор EON mobile IPTV. Мога ли да добавя за втори и трети? Не намирам такава възможност. Каква ще е съответно цената?
Преглед за печат
Сега съм активирал в безплатен период на един телевизор EON mobile IPTV. Мога ли да добавя за втори и трети? Не намирам такава възможност. Каква ще е съответно цената?
Докато не променят или не махнат старите услуги и аз съм абсолютен пас. Имам 4 телевизора, т.е. ще ми трябват 3 платени приемника за ЕОН и сметката ще набъбне доста.
Другия месец ще подновявам мобилна услуга към Виваком и ще се опитам да я вържа с оптичен интернет 300 Mbps за 16 лв. в комбинация. В момента плащам 20 лв. за 75 Mbps. Ако стане ще пиша.
Да ви споделя последно какво ми казаха виварасите. Понеже ми изчезна английското аудио на Евроспорт 2 и го смениха с руско, а и има замръзване на картината на Анимал планет, им звънях и ми отговориха, че така или иначе щели да спират коаксиала на Нет 1 (защото не бил сигурен и качествен), да съм преминел към тяхната система. И по-добре сега да съм го направел, че по-нататък щяло да е по-скъпо. Пък и на Нет 1 кабелите не са в шахтите, които били вивараски, та затова щели да ми предоставят едва ли не идеалната услуга + уникалният им интернет, който не се влияел от какво ли не, както бил на Нет 1. И ако искам 1-годишен договор било много по-скъпо от 2-годишен.
Такива ми ти работи...
Няма по качествена картина от сигнал подаден на вградения тунер или от хубав сателитен приемник и голяма чиния. Лъжат всички оператори за да си хванат балъци. Ние толкова много години сме били слепи или не виждали качествена ТВ. И на мен ми предстои тези разгори с тях пред платил съм до нова година. Предполагам го знаеш това. Пиша този коментар за да не се заблуди някои, а не да се заяждам.
Лъжат! На всички оператори кабелите са в шахтите на БТК, ако нямат собствени трасета. Така е от много години.
Колкото до качеството… Намерете един производител на ТВ, който по подразбиране предлага IPTV на своите ТВ приемници? Защо няма такъв? Нали е страхотно, фантастично, съвършено... почти?
Нищо няма да спрат, пробват ако някой захапе. А пък ако са толкова луди и спрат CATV, то А1 си продължават с CATV, лошото при тях е че е с карти и по-бавно стопля при смяна на канали, но това да е драмата. Пред безумието наречено IPTV всичко друго е за предпочитане.
Никога не съм разбирал що за човек би плащал за нещо, което работи с китайска кутийка от 10$ кашона, със софтуер писан от надрусани индийци или казано просто мангали и за да е пълен купона дистанционно правено от бавноразвиващи се ученици. Да ползвам ТВ си за монитор и да жонглирам с дистанционни, безценно :D
Аз също знаех, че всички кабели вече са в шахтите и му казах, но той разправя много убедително, че не били там, защото нямало как, понеже шахтите били техни?!? Реши, че много успешно ме е замотал, ама само той така си мисли. Другото интересно беше, че като казах за смущенията на Анимал планет, ми отговори, че едва ли не пак Нет1 са винови с техните лоши кабели. Но още вечерта се беше оправило. Днес също е добре. Дали е съвпадение... А и той ми каза, че го гледал и при него нямало замръзвания. Ама май не е съвесем така.
Така е, тук си прав
Тук вече говориш глупости. Аз доскоро се чудех и защо производителите на ТВ не ги правят смарт, и до днес нямам отговор, но вече смарт телевизорите не са екзотика.
А никой не вгражда IPTV на своите приемници главно поради една проста причина - няма стандарт за ИПТВ. Ако новият ти доставчик е с друга платформа ще си смениш телевизора ли? Или доставчикът да ти даде телевизор?
Жонглиране с дистанционни? Какво толкова правиш с дистанционното на телевизора? Освен да го пускаш и спираш. И то ще ти трябва единствено ако дистанционното на приемника е несъвместимо с телевизора ти и не можеш да му програмираш бутоните, т.е. в повечето случаи можеш да минеш с едно дистанционно.
А да седиш да чакаш да ти почне предаването, да не смееш да мръднеш, за да не изпуснеш нещо, да се прибереш вечер, и да не можеш да си избереш какво да гледаш, щото в момента има само глупости - това вече е безумие в днешно време. Освен за пенсионери, скарани с техниката. Но и те се научават.
На бялото черно не мога да кажа, прав си! Стандарт няма, факт! Който може да мисли, нека се замисли ;)
Колкото до дистанционното на кутията (IPTV бокса), наистина ли ти харесва повече от колкото собственото дистанционно на ТВ?
Нищо не казваш за качеството на хардуера в кутията, за софтуера няма да питам.
Аз свалям много и големи торенти, вярвам ще бъдеш така добър да ми кажеш, какво се случва с IPTV когато пусна торент клиента без лимит на скорост и брой връзки? А какво се случва ако пусна втори ТВ с IPTV по същото време? Ами ако гледам HD канал...?
Колкото до чакането, как да ти кажа, за мен това е част от кефа да гледам нещо което ме интересува. Хора всякакви, били те и пенсионери ;)
Момчета, мислете!!! На такива места може да чуете „уникални“ неща.
НЕТ 1 си плащаха, за достъп до подземната инфраструктура на БТК. Това е за всички оператори. Преди години помните ли рязането на кабели по дърветата? Тогава ги нагъзиха БТК да осигурят достъп до трасетата си, срещу заплащане.
Айде малко майтап от днес, в Техното един образ ми заяви, че щом сигнала минава през HDMI то той е HD!
На опита ми тактично да му кажа, че не е прав, той заяви, че е завършил ТУ специалност "Електроника" и ги разбира нещата...
Та да си знаете... ;)
Виждам някакъв сарказъм, което означва, че нямаш представа, че тия камъни са в твоята градина. Едната технология почва масовото си разпространение преди 70 години, другата пред 10-тина. Може би на кабелните оператори им е омръзнало, и са решили да внедрят нова технология, за да ни върнат в средновековието?
Какво има да ми харесва дистанционното? Важното е да върши работа, аз гледам телевизора, не дистанционното. Тоя аргумент не бях срещал досега - да си определям доставчика на ТВ заради дистанционното.
Това пък какво значение има? Да кажеш, че картината е кофти, менютата са кофти, т.е. крайният резултат е кофти - ОК, ама какъв бил софтуера или хардуера на приемника...? Какво те бърка какъв е хардуера? Или може би навигациите на телевизорите са по-удобни и по-бързи?
Разбира се, ще бъда така добър да ти кажа - нищо. При правилно изградена мрежа, разбира се. Ако си си пуснал ИПТВ през рутера наравно с нета това не е основание да плюеш технологията.
Това е сериозен аргумент, определено.:yikes
Няма значение коя технология кога е започнала, всичко се свежда до начина на реализация. След като нямаш стандарт, всеки може да си прави интерпретации.
Колкото до кабелните оператори и технологиите, ще перифразирам един крилат израз - цената глупако. Една мрежа е по-евтина от две. Добави допълнителните услуги (наем на видео съдържание), платени събития и т.н. Няма да влизам в теорията на конспирацията, но при IPTV е в пъти по-лесно да профилираш всеки клиент.
Дистанционното - виж кое да е на А1 или БТК и го сравни с кое да е на ТВ. Нещо общо? След като пестиш от пластмасата, какво остава за хардуера и софта на кутията. И да хардуера и софтуера има значение, уви...
Какво значи правилно изградена мрежа? Кой го определя, как го определя и т.н.? Стандарт ли има?
Не ти ли е тръпка да се прибереш навреме, за да не изпуснеш любимото си предаване?
Щом си доволен от IPTV, ОК, желая ти безпроблемно използване.
За мен това не е опция, вече съм посочил защо.
Който може нека мисли, който не - да вярва!
Рекламата е за да продава, а ЕОН яко се рекламира!
Ако беше толкова страхотно, дали нямаше да има опашки?
Идва Никулден, шараните са на мода, винаги ;)
Виждам, че си почитател на технологиите, не си ли се замислял да се пуснеш на пързалката с 10Gb нет? :punk:
Правилно изградена мрежа, накратко и опростено, означава да пускаш различните услуги с различен приоритет или да осигуриш достатъчно капацитет, че да не си пречат. Не съм запознат нито с А1, нито с БТК, но, честно казано, не ми се вярва в настоящия момент който и да е от тях да не е осигурил необходимите условия, по-вероятно ми изглежда да караш на някакви спомени от миналото. Но може и да греша, след като не съм 100% сигурен не мога да споря.
Аз познавам двама човека, които пробваха ИПТВ и се върнаха към кабеларката - една пенсионерка, която не можеше да се оправи с техниката (съществуват телевизори, които не си помнят последното състояние и след пускане винаги се позиционират на тунера, а не на източника, който е бил ползван последно), и един съсед, на който при НЕТ1 му беше по-евтино, защото беше с 3 телевизора. Другите сте вие фанатиците тука, за които красотата на дистанционното е по-важна от функционалността на приемника. Но всеки си има вкус, както е казало кучето :) Няма как да ме убедите във вижданията си, знам, че и аз няма да ви убедя в моите, нямам такава цел.
P.S. Да ти имам тръпката. :)
P.P.S. За 10Г не съм се замислял, но 1Г може да ми свърши работа някъде, някога може да се пусна по пързалката.
Реално поддържани 1Gb с правилно изградена вътрешна мрежа може да върши чудесна работа. Както винаги нещата опират в детайлите. И за хора, които имат реална нужда, а не тези, при които видът на дистанционното да е водещ критерий.