Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Здравейте. Вчера подписах договор за цифрова с близу. Въпреки ,че за външния приемник не искат пари, за КА-модул/неизвестно какъв / ми взеха 80 лева. Сега ще чакам 5 дена да ми го монтират с картата им.
Въпросът ми е - за моя ТВ задължително ли е преди да почнат да ръчкат да възстановя заводските настройки и всичко да почна отначало /сега гледам аналогова и ефирна/ или ще може цифровата само да се добави?
Здравейте,
Днес говорих с Нет1 (София) и оператора ми каза че до 2 месеца щели да пуснат цифрова телевизия. В момента вървели тестове и ако имам телевизор с вграден цифров тунер би трябвало да мога да приемам няколко цифрови програми ...
Някой дали има повече информация?
Ако ползват DVB-C и кодировка, за която може да намериш модул за картата им ще стане ако и ти имаш DVB-C тунер.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Ако ползват DVB-C и кодировка, за която може да намериш модул за картата им ще стане ако и ти имаш DVB-C тунер.
до колкото разбрах все още не е кодирано ...
Цитат:
Първоначално публикувано от cnupy
до колкото разбрах все още не е кодирано ...
Вчера пробвах ... успяха да се настроят 8 цифрови канала - БНТ, bTV, Nova, ProBG, TV7, Diema, VH1 и Евро Спорт - качеството е по-добро от съответните аналогови канали :) Чудесен подарък преди световното :) Браво Нет1
При пълно сканиране ми се появи Eurosport 3D. Екранът е разделен на две и предава едно и също. Върви Ролан Гарос и сигнала е 1080i. На Blizoo съм.
Ако имаш 3D телевизор щеше да го гледаш както трябва. :)
Цитат:
Мдам, и аз го имам тоя 3D канал, обаче нещо демото с очилата в магазина не ме очарова - според мен има още хляб да изяде технологията, докато стане читава, така че май все още не си струва да се изтръскаш за такъв телевизор
Цитат:
Това добре, но специално Panasonic ли трябва да купувам? :) Ако утре от Samsung праснат един договор с Premiership или Champions League техен ТВ ли трябва да взема? Нали двете системи са различни?
Blizoo са пуснали 3D канал? :yikes С кой пакет го отваряте, или е некодиран?
Цитат:
Първоначално публикувано от kaloman
Това добре, но специално Panasonic ли трябва да купувам? :) Ако утре от Samsung праснат един договор с Premiership или Champions League техен ТВ ли трябва да взема? Нали двете системи са различни?
http://www.hdtv.ru/news/novinki/8319...kh-nogami.html
Цитат:
Първоначално публикувано от kaloman
Не знам да има нещо различно в технологиите. Специално този канал си е най-прост 1080i@50Hz канал, който е разделен на 2 успоредни потока по 540i. Като сложиш телевизора да приема 3D и той ги събира, а очилата ти ги синхронизират.
И аз днес го гледах на 50VT20 на HiFi Expo, даваха Ролан Гарос. Ако не знаех, че е тв канал щях да реша, че е някаква игра.
Според мен се очертава поредната ,маркетингова измама ,с това 3D какво му пречи на оператора да ги събере 2-та сигнала /канала/ в един, с негово оборудване и да пусне готовия продукт по кабела. АМА ЙОК не става така и айде народе бегай за3 д телевизори а дефакто всеки един лсд и плазма е готов 3 д приемник с подходящ сигнал.
Цитат:
Не знам да има нещо различно в технологиите. Специално този канал си е най-прост 1080i@50Hz канал, който е разделен на 2 успоредни потока по 540i. Като сложиш телевизора да приема 3D и той ги събира, а очилата ти ги синхронизират.
И аз днес го гледах на 50VT20 на HiFi Expo, даваха Ролан Гарос. Ако не знаех, че е тв канал щях да реша, че е някаква игра.
:))
3D LCD vs Plasma
http://translate.google.com/translat...vs-plasma.html
Цитат:
Първоначално публикувано от cnupy
Вчера пробвах ... успяха да се настроят 8 цифрови канала - БНТ, bTV, Nova, ProBG, TV7, Diema, VH1 и Евро Спорт - качеството е по-добро от съответните аналогови канали :) Чудесен подарък преди световното :) Браво Нет1
При мен се настроиха на 538 MHz/64 QAM/6900 KS/s осемте канала, но имам проблем с Нова и Диема - превключа ли на тях, дистанционното "заспива" и след малко телевизорът се рестартира на същия канал и всичко се повтаря докато не рестартирам с изваден кабел от тунера :081: .
За всеки случай звъннах на Нет1 и им описах проблема - ако е при тях, да се огледат и да вземат мерки :) .
По-неприятното ще е, ако телевизорът (Самсунг UE32B7020WW според стикера, вътре е 7020WP с CI+ модул) е виновен за това...