Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Ходих до офис на Центрум груп -София и ето какво предлагат накратко:
При договор от 1год. -аналогова+цифрова-22лв. +5лв за пакет от 5 ХД канала, обичайните .САМодул БЕЗПЛАТЕН !!! Та общо 27лв. при Близу 45лв.+80лв. за модула?!?!?
При предплащане на три месеца -четвъртия безплатен. Цифровата я свалят от европейски спътници ,ползват и от гръцкия на Булсатком , гледам, че имат TV+ и около 115 цифрови програми. Като минус виждам ,че повечето Дискъвъри-та са в аналоговия пакет , но това скоро ще се промени като изчезне аналоговата. Служителката сподели ,че понякога при бури цифровата зависва , ама то май навсякъде има проблем тогава. Тел. 070012111, администрация ул. Първа Бълг. Армия 135.
http://www.centrum-group.com/
Аз като бивш ползвател на Кейбълтел/Близу/ и сегашен на ЦГ/а съм бил и преди време/ мога да кажа,че:
-аналоговата като качество и съдържание на ЦГ е много по-добра
-цифровата на ЦГ е точно обратното - постоянно изчезват канали,нон-стоп ги въртят,сменят каналите,насича...при Кейбълтел това го нямаше за периода през който им бях клиент.
-ЦГ имат ТВ+ и Евроспорт 2 на Бг или по-точно казано почти всичко,което има и на Булсатком /на мен служителката при включването ми каза,че са им нещо като дистрибутори и работят с техни set-top-box и т.н./
-като поддръжка са горе-долу на едно ниво,т.е. НИКАКВА /на мен примерно при включването искаха да ми разбият розетката,щото не можели да изкарат сигнала иначе/ :yikes
...и това го споделям просто като зрител-лаик,гледащ на CRT :)
Явно имат проблем с надежноста на цифровата щом служителката без бой ме предупреди. Дали си направил разлика между качеството на цифровите програми на двата оператора , като изключим насичането ?
Ами пак да кажа,че аз съм лаик и не гледам с професионално око,но....това,което виждам на CRT-то е в полза на ЦГ/гледам през някакъв СКАРТ кабел - менте/.Цифровата на Кейбълтел имаше постоянно едно отражение,особено на БНТ/сигурно сигнала е бил прекалено силен :081: ,не знам/.Другото,което ми беше много странно при ЦГ е,че имат разлика в програмната схема между аналога и цифровата,а не е както при Близу надграждане с още програми в цифровия пакет.
Цитат:
Първоначално публикувано от soraka
Ами пак да кажа,че аз съм лаик и не гледам с професионално око,но....това,което виждам на CRT-то е в полза на ЦГ/гледам през някакъв СКАРТ кабел - менте/.Цифровата на Кейбълтел имаше постоянно едно отражение,особено на БНТ/сигурно сигнала е бил прекалено силен :081: ,не знам/.Другото,което ми беше много странно при ЦГ е,че имат разлика в програмната схема между аналога и цифровата,а не е както при Близу надграждане с още програми в цифровия пакет.
Нищо не надграждат просто махат от аналоговия и ги пращат в цифровия , може би са прави ,готвят се за 2012г. Ще поразровя защо така им влияят атмосферните условия на ЦГ, явно нещо мултиплекса им е лабав.
Така. Да ви уведомя, че до "борба" въобще не се стигна. Оказа се, че доста съм надценил техниците на Близу в желанието им да ти правят всичко сами. Ако снощи на мое място беше някой дядо пенсионер или женица-вдовица, щяха да се почувстват като новоизлюпени патета пред блато: който изплува - живее, който не успее - сори, ама остава на място. Дойде запъхтян и изпотен къде 19.30 ч., CA-модула без всякакви обяснения ми го хвърли като кокал на куче, облизващо се покрай походна военна кухня, даже се оказа, че свършил картите, та се наложи да вика друг колега да му носи. Основната му грижа беше да вземе парите за модула, да подпиша договора и протокола за модема. Модема го включихме, но той каза че сам щял да си намери настройките(което, в интерес на истината и стана след известно време). Поисках му качествен сплитер и гръмоизолатор - наложи се да слезем до колата и да ровичка бая време, преди да се окаже, че няма такива неща, добре че колегата му намери в неговия си автомобил. И това беше.
Хубавото в случая е, че договора по недоглеждане или в бързината са го оставили на 18, а не на 24 месеца, въпреки че ще ползвам безплатен Wi-Fi модем. :yahoo: Освен това пише и за два гратисни месеца, което пак си е на далавера.
Естествено, посещението беше като от вихрушка(бързали за други адреси) и успях само да питам защо на доста канали тунерът дава "Лош сигнал". Казаха да си проверя и затегна връзките, и ако пак има проблеми - да им звъня. :))
Модулът с картата си ги поставих от раз, тунерът изпищя че иска ново пресканиране, пуснах го и.. воала мадам! Някои канали излизат добре, но честно казано - очаквах повече. Да задам един тъп въпрос: всъщност, само цифрова телевизия ли се води SD-сигнал? Следващото стъпало може би е HD? А по-нататък - Full HD?
А другият въпрос ми е свързан с модема. Той е CISCO DPC/EPC 2425. Хвърлиха ми само един диск на английски. Бих бил благодарен, ако нейде из нета има ръководство на БГ и някой ми посочи линк. Не знам как да подкарам безжичната връзка. Снощи пробвах с GSM-а си да я потърся, излиза някаква мрежа(нещо от сорта на "3с172"), но със знак че е криптирана. Отгоре на модема са лепнали една лепенка със следните цифри изписани на ръка: 12345678, и пробвах да въведа тях като парола, но не става. А и не съм сигурен, че това е мрежата на този модем. После стана късно, а и тия тъпаци от ЕОН направиха токов удар(не беше се случвало от година) и всичко изгасна за секунда. :yikes Слава богу, после тв-то си тръгна пак. Но не исках да изкушавам съдбата, изгасих всичко и заех хоризонтално положение. Та въпроса ми е - някой има ли представа какво трябва да направя с модема?
А как ще си затегнеш връзките, ако са някъде нависоко на 5м. примерно ? Виж какво отношение имат още като нов абонат от който взимат доста пари , а после направо няма да дойдат ,ако ги викнеш за сигнала -това е съпорта на Близууууууу
Нормалния цифров пакет е на SD сигнал ,за HD искат още 15лв. за 10 програми 7 от които ненужни.
Току що набързо изпробах новата услуга на Vivacom ... ооо и останах учуден , качеството на картината през скарт , ми че тя по добра от прословутото Близу . Сравнения направени на БТВ понеже при Близу е най скапана . Протрамите за сега са 69 и няколко радиа с тенденция да ги увеличат . Три месеца тестваме безплатно след дълги дискусии с Vivacom , е само за служители . Ако нямах договор с Близу щях да се откажа от тях .
jonov, не се коси, все някога ще ти изтече договора с Близу. Тъкмо дотогава Vivacom вече ще са се "изпраксали" в занаята. То и аз онзи ден отново се "цаних" при близувците, но колко е година и половина - докато се обърнеш и ще е изтекла. И ако дотогава не са си оправили нещата - ще се сбогуваме май. Лошото е, че аз навремето си закрих БТК-телефона, защото тогавашния Кейбълтел ме зарибиха с трипълплея си. Ако тръгна да се местя, ще се оскъпи процеса неимоверно. Но какво ли не прави човек в името на качеството?! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от jonov
Току що набързо изпробах новата услуга на Vivacom ... ооо и останах учуден , качеството на картината през скарт , ми че тя по добра от прословутото Близу . Сравнения направени на БТВ понеже при Близу е най скапана . Протрамите за сега са 69 и няколко радиа с тенденция да ги увеличат . Три месеца тестваме безплатно след дълги дискусии с Vivacom , е само за служители . Ако нямах договор с Близу щях да се откажа от тях .
Колега , а как се казваше мрежата ти преди да я кръстят Близуу. Сливането е основно между Евроком и Кейбълтел , но има придобити и по малки локални мрежи. Питам, защото точно БТВ в мрежите на ЕК и КТ на Близу -София е с отлично качество на цифровата. БГ програми с такова качество са БНТ1,ТВ7 ,НОВА, Про-бг, БТВ-Синема , Диема-Фемили и други в моменнта за тези се сещам. Казаха ми че Про-бг закупували техника за HD.
Кабеларката ми се казваше ЕКК , но нямаше нищо общо с софийския и други ЕКК . Ломчани теглеха от Враца мисля че е кабеларката почва от 314 до 394 Мхц и след това добавиха още 3 транспордера с HD / 402,410 и 418 Мхц /. Там бях доволен , не съм забелязал при БТВ размазване и артефакти - това ми е най гледаната телевизия , имах много канали с 1 и 2 закъснение , от новите транспордери които пуснаха вървеше и HBO и HD програми безплатно - само от тв/то защото бяха МПЕГ4 и приемника техния ги хващаше като радиа .Но дойде и моя ред да ме прехвърлят на Близу защото в Лом вървят две мрежи на бившите ЕКК и Кейбълтел и от тук стана лошо , Аналогова ниските честоти лоши до негледаемост Писане в страницата многократно - без отговор , на всичкото ми отказа и нета - една седмица писане , обаждане по телефон и дълги разговори до днес никой не е идвал а нета се оправи от самосебе си онзи ден към 20 ч . Разочарован съм от фирмата Близу не от техниците защото те от двете кабеларки ги обединиха и съкратиха полувината - е така не се работи и качество да се гони . Да погледнат БТК до какво попужение стигнаха с тия съкращения и да си помислят - работа се върши с хора .
Булсатком намаляват цената на пълният пакет с HD канали от 34,80 на 29,80 лева. http://www.bulsat.com/prices.php
Ситуацията около съпорта на БЛИЗУ-УУУ става вече нереално скандална. От известно време техниците не висят по офисите ,а на определено място , така вече не само клиента няма директен достъп до тях , но и самите служителки от офисите. Всичко става само чрез телефонни записвания и от там се пише в компютъра им заявката. До тук добре .
Както бях споделил ,след около месец на заявки и телефнни обаждания за да ми оправят сигнала те изобщо не дойдоха нито един път и се наложи сам да се катеря и оправям техните бакии. Случи се обаче, че дистанционното на техния СТБ отказа да работи , отидох на място и те ми записаха смяна , като казаха че ще се обадят като го донесат в офиса .След някалко дни като не се обадиха отидох да питам кво става , отговориха, че нямат налично такова от този модел и ме записаха за смяна на целия СТБ . След още два дни - нищо ,тогава отворих ДУ, с лупа видях че спойката на диода е спукана ,,презапоих и всичко се оправи. Все пак отидох да кажа че съм си го поправил, жената ми каза че сам записан за смяна на другия ден и да изчакаме да видим дали ще дойдат ...Как мислите да ли дойдоха , Разбира се че НЕ !!!
Няма сила, която да накара техниците на Близу-София да дойдат за какъвто и да е проблем .Например на мой комшия HD пакета точно този с Евроспорт не се гледа от пикселизация и срив и не идват...
Съветвам никой да не се хваща с тях още повече те са и най-скъпи на пазара.
Явно човек трябва да проучва как стои въпроса в неговия район.
При мен са идвали винаги на уречения час. Да не говорим, че не ми е прекъсвала кабелната откакто живея на този адрес. Всички кабели са им под земята, в сградата ползват наличното окабеляване.
Преди години живеех за малко в Люлин, там по-често се губеше сигнала най-вече заради спиране на тока някъде по трасето. Също така и разни тарикати съседи ми се включваха към кабела и ми прецакваха качеството, но много бързо ги орязваха след сигнал.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Много Благодаря за инфото hristoslav2! В тази връзка, ако сменя сегашния SD приемник с HDR1000 (пак техен) и мина на пакета HD канали ще има ли забележимо подобрение на качеството на SD каналите? И на прав път ли съм, че не ми трябва CI (КА) модул за булсата, понеже ТВ ми е само с тунер DVB-T?
lazarus , Всъщност преди 15год. си бях на Центрум груп, после започна някакво препродаване на мрежите - Евротурсат - Еснет- Кейбълтел и финално Близу . Мрежата си е все тази изначално скапана и си иска подръжка , но точно тук направо ги няма ,особено след като стана обединението , преди идваха все пак . Чакам нещо по-стабилно да се появи в квартала и ще им дръпна захранването/220В/ , което аз им подавам. Отново се появи Центрум Груп с нов собственик и нова мрежа , ама нещо не са убедителни ,въпреки сносните условия , програми и цени. Мноого гадно!