Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Аз снощи се бях спекъл малко от Близу. Прибирам се, пускам телевизора и нещо ми се струва не наред. Понеже има една баба у нас за през деня, реших, че ми е прецакала настройките. Влизам в менюто всичко си е наред /те са заключени/. Обаче картината много зле - избила в червено, няма контраст. Реших, че е от самото предаване, но тръгнаха Новините по бТВ - ужас.
Най-накрая проверих, а то било аналоговата вместо цифровата. Пак съм забравил да платя, бабата нещо ръчкала, че й изчезнала сапунката и някакси е минала на аналогова.
Направо ми изкара акъла, вече бях решил, че телевизора се е прецакал.
До всички ползватели на кабелни услуги - разделяйте се галванично от кабела зашото много често между него и нулата има потенциялна разлика!. Лично аз съм измервал до 80 волта напрежение и повече кабелна в телевизора си няма да пъхна :Drinks:
Здравейте,
Някой има ли представа коя кабеларка покрива ул. Отец Паисий 1 в София (зад сградата на СДВР на бул. Ал. Стамболийски)? Обаждах се в повечето, които знам без никакъв успех :-( В момента ползвам сателитна и съм супер недоволен, така че искам да се включа към кабелна.
Благодаря!
Не че сателитните са цвете, но би ли споделил от кой си недоволен :)
Бил съм и с ИТВ и с Булсат - основният прблем е калпавото им обслужване и лошото качество при вятър, дъжд, облаци, сняг и т.н. (чинията ми беше на покрива на блока и чистенето й беше голяма мъка...) - не искам да ги чувам повече...
Не живея с илюзията, че кабеларките ще са по-добри, но жилището е в нова кооперация с окабеляване и не ми се пробиват стени и т.н. сложни неща за сателитна...
Абонат съм на Булсатком с приемник DL-STB-S1002 свързан с скарт към плазма. приемника има също компонентен изход.Ще имам ли по добро качество на картината ако заменя скарта с компонентен кабел???
Да! Компонент е едно ниво над скарт в качеството.
schnappi, там нямаше ли Евроком, по настоящем - близу?
Ами от Близу ми казаха, че нямат покритие там, което ми се стори достта странно... Опитах с тях, със СКК, НЕТ 1, МЕгалан и т.н. - пълна суша.
Виж в блока какво има... в мазето, откъдето надявам се тръгват кабелите, трябва да има кутии на операторите.
Цитат:
Първоначално публикувано от koleto
До всички ползватели на кабелни услуги - разделяйте се галванично от кабела зашото много често между него и нулата има потенциялна разлика!. Лично аз съм измервал до 80 волта напрежение и повече кабелна в телевизора си няма да пъхна :Drinks:
Усещал съм токов удар при докосване на конектора на кабелната тв. Нямам галваничен разделител, искам да питам може ли да се сложи такъв преди сплитера (имам 2 тв и разклонението става вътре в апартамента) и какви конектори са ми нужни?
2 Прикачен файл(ове)
Може преди сплитера използват се "ф" конектори, някои са и с букса за антена:
Не си вземай с антенна букса, ползват се F-конектори.
Мерси, ще трябва да си закупя нещо такова, винаги ми е ужас да бърникам кабелната. Почти всеки път отнасям токов удар, не знам какво напрежение пускат по тези кабели.
Напреженията са с импулсен характер, като достигат до 220В! Генерират се от счупени стари телевизори в мрежата като не рядко се модулират в сигнала под формата на дебели бели бавно движещи се по екрана полета. Кабелните техници са длъжни да монтират такива разделители поне пред всеки усилвател - само дето не го правят.