Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Здравейте. Искам да попитам знаещите във форума : имам Тошиба 40LV733G. Има си слот за модул. Цифровата телевизия ми е на СКАТ. Като пусна да сканира ми намира 248 цифрови канала но само около 30-40 са free. Какъв модул трябва да си купя за да разкодира кодираните канали? Доколкото разбрах кодировката е Булкрипт. Пробвах с IRDETO но не стана. Целта е СТБ да е на другия ми телевизор а на лсд-то да е директно през цифровия тунер на тв-то. Само ще си местя картата.
Май Скат наистина използват само Bulcrypt, което е безумно - няма CAM за тази гаражна кодировка. Попитай ги дали не поддържат някакво нормално кодиране и ако не... сменяй оператора.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanpet
тоест грубата сметка показва - 600лв за стб, 100-200 (чиния, кабели и тн), 80лв на булсат за ирдето ?
Ами долу горе е така. 80лв за CAM модул, ако приемника ти не разпознава Irdeto. А иначе карта Irdeto или на старо за 40-50лв и си плащаш месец за месец на който искаш абонамент или пък по някой офиси май има останали предплатени за 1 година на пълен пакет (но без HD пакет) за около 260лв.
Като цяло никак не е ефтино :(
При кулбокс само STB ли се ползва или може и с CAM в CI слота на LCD-то.
Cooolbox е IPTV, съответно не може с CAM. Но поне приемникът им има HDMI.
Близу какви CAM модули ползват? Интересува ме конкретно за Сони 32EX500, към Близу с CAM модул добра ли ще е картината и хващат ли се HD канали?
"Ползват" е силно казано, модулът си го закупуваш. 80 лв мисля, Conax SMIT мисля, че беше. Хващаш HD-та, но и за тях трябва да си платиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от vancho20
Близу какви CAM модули ползват? Интересува ме конкретно за Сони 32EX500, към Близу с CAM модул добра ли ще е картината и хващат ли се HD канали?
PCMCI CARD CONAX CAM
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...83%D0%B3%D0%B8
Здравейте!
Имам един странен въпрос, а съм лаик в тази сфера! Бих искал да бъда абонат на услугите на Булсатком. До тук добре. :) Но желанието ми е, сателитната антена да бъде монтирана от вътрешната страна на остъклена тераса, т.е. ще има видимост зад стъкло на алуминиева дограма. Въпросът ми е: ще работи ли сателитната антена, ако е монтирана така?
Не!
А защо искаш да си абонат точно на Булсатком? Освен ако не си футболен фен, аз друга причина не виждам за подобен избор.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Не!
А защо искаш да си абонат точно на Булсатком? Освен ако не си футболен фен, аз друга причина не виждам за подобен избор.
Ами ако човека има вила в "Горно нанадолнище" какво друго да избере?
Сателитната телевизия има много предимства пред кабеларките, особено ако си вземе мотор и си върти антената. Ще може да гледа програми които по кабеларката никога няма да пуснат.
Съгласен съм, но сателитната телевизия не е за всеки. Какъв мотор, виж въпроса на човека и се ориентирай доколко е наясно.
Той ще каже откъде е.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Не!
Да, гледам футболни мачове, и това е причината да избера Булсатком. А защо бих искал да е в остъклената тераса - живея в блок, на нисък етаж, общо взето за сигурност.
Антената трябва да е отвън, хем да не ти пречи, хем да е на удобно за чистене и донастройване място! Има много начини, но не си и мисли да е вътре - все пак сигнала идва от спътник не от копитото.
Цитат:
Първоначално публикувано от kuker
Да, гледам футболни мачове, и това е причината да избера Булсатком. А защо бих искал да е в остъклената тераса - живея в блок, на нисък етаж, общо взето за сигурност.
20-30 лв. за кабел и антената отива на покрива - това е най-добрият вариант. Все пак ти препоръчвам да си купиш по голяма антена - например 85см (на Булсат от комплекта е 60), за да не се качваш до покрива да чистиш сняг. Колкото до мотора - с приемника който дават Булсат не може да се управлява мотор.