Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Купуваш си един сплитер с честотен обхват 5-1000Mhz и минимално заглъхване на сигнала (- едиколко си децибела)-колкото се може по-малко.
Свързваш новият сплитер към горният десен изход (-1.9dB) на този от снимката посредством коаксиален кабел и F конектори. Съответно свързваш към двата изхода на новият сплитер - модема и другият телевизор.
Няма ли да се наруши работата на модема така? А и сигнал ми трябва за две тв-та .
Заменяш този TAP с този сплитер (четворен TAP трудно ще намериш):
http://tpetrov.com/images-small/500/FC4DSS4.jpg
останалото е ясно - вход и 4 изхода с еднакво затихване - приемник, 2 телевизора, модем.
Или вариант 2:
http://tpetrov.com/images-small/500/2TAP8A.jpg
изхода с малкото затихване към модема, другите два - към единия телевизор и към цифровия приемник, а третия телевизор през OUT изхода на цифровия приемник.
Може и вариант 3 - без да махаш сегашното тапче, с двоен сплитер разделяш сигнала от OUT на цифровия приемник и го пускаш към 2-та телевизора, но не обещавам добро качество на аналоговата от този изход - пробвай първо с единия дали се вижда добре и после го прави.
Не взимай жълт сплитер/тап!
ПП: а можеш просто да повикаш техник от оператора да ти направи всичко, ще си заплатиш елементите и кабелите.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Не взимай жълт сплитер/тап!
ПП: а можеш просто да повикаш техник от оператора да ти направи всичко, ще си заплатиш елементите и кабелите.
Имам окабеляване и F конектори, само TAP или сплитер са ми нужни?
Днес бях в един магазин-сервиз за тв.аудио и други но нямаха свестни елементи ,само китайски някакви ефтини по 1,2лв.
Този изолатор за какво е?
Мисля да сложа това за LCD-то http://www.sono.bg/bg/products/bg/15...uct_details/95
http://www.sono.bg/components/com_vi...1c16ac653e.jpg
не е ли подобре вместо сплитер да се сложи кабелен усилвател със собствено захранване, има ги най-различни модели и цената не им е висока? Аз по този начин окабелявам 4 тв. три в къщи и един в гаража
Ако му е OK сигнала, защо му е усилвател?
vancho20, аз съм скептичен към този предпазител тип 2 в 1. Прекалено близо ми се струва силова част (220V) и галваничен разделител.
Цитат:
Ако му е OK сигнала, защо му е усилвател?
vancho20, аз съм скептичен към този предпазител тип 2 в 1. Прекалено близо ми се струва силова част (220V) и галваничен разделител.
Искам да предпазя LCD-то от кабелната и от мрежата?
Този изолатор, който се вижда на снимката, върши същата работа. Пък и нали сигналът ти минава през приемник. Всъщност защо не ползваш DVB-C тунера на телевизора си, или нямаш такъв?
А за токова защита... може, твоя воля. Вземи си само за токова, не комбиниран.
Цитат:
. Всъщност защо не ползваш DVB-C тунера на телевизора си, или нямаш такъв?
Не съм си взел конакс още.
Само по "сим" картата в приемника ли могат да те изловят? А по картата, която се пъха в приемника? Ако аз съм клиент на вашия кабелен оператор, но поради неплащане са ми спряли достъпа, и взема ваша карта ще получа ли достъп отново?
Batboy, конкретизирай за кой доставчик става въпрос. Също какво имаш предвид под "сим" карта - виждам че в едното изречение говориш за нея, а в другото питаш за "картата за приемника" - ако те разбирам правилно говориш за едно и също нещо.
Само по смарт карта става автентикацията (тази, която я пъхаш в слота). Това е при цифрова кабелна по DVB-C стандарт.
При IPTV имаш и MAC адрес на бокса.
SMIT работи без проблем в няколко кабелни в страната, за другия - нямам впечатления. Може и да е по-добър, но не е известно.
NEOTION са Френски (Правят ги в Европа), а Smit са китайски. На теория моделът на NEOTION трябва да е по-добър, на практика, едва ли ще усетиш някаква разлика. Аз съм с френския, МСАТ Варна дават такива в момента, няма (големи) грижи.